tisdag 10 januari 2012

Tvättstugan klar!

Äntligen är julens projekt klart - tvättstugan!
Tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och hundbadkar var installerade när vi flyttade in och allt har fungerat, men nu är tvättstugeinredningen monterat och sorteringsfunktionerna klara. Riktig skön känsla!

 

Vi valde Ikeas kökslucka Ädel i melaminfolie. Den är i off-white (tror det är NCS S0502Y) och passar alla lister, fönster och dörrar som är i samma färg. Perfekt för vår tvättstuga. Bänkskivan är i bok och den har vi betsat i samma färg som golvet (färgen black valnut). 

Jag använde mig av IKEAs planeringsverktyg på nätet för att planera tvättstugan. 

Jag valde andra handtak när jag stod där på IKEA och plockade ut köket. Lite mera moderna och passade det kromade på fönsterhandtagen och duschen i hundbadkaret.


Nu fungerar groventrén med klädförvaring, tvättstuga och hundbadkar. Måste säga att hundbadkaret som egentligen är ett sittbadkar är vår absolut bästa investering. Våra hundar springer ut och in hela tiden (dom följer oss överallt när vi pysslar omkring på gården) och nu när det inte har varit snö och bara en massa lera utanför har tassarna blivit extra smutsiga. Lätt att bara doppa hundarna i badkaret och skölja av tassarna före dom får gå in i resten av huset.


Även klädförvaringen i groventrén är IKEAs. Skjutdörrsystemet PAX Tonnes. 
Måste nog starta en hyllnings-sida till IKEA. Dom är så himla bra! Allt finns till ett bra pris! 
OK - helt ärligt skulle jag lätt kunnat ha Lumis skjutdörrar även i tvättstugan (vi har det i resten av huset) men det är en prisskillnad på över det dubbla så här fick IKEA fylla behovet.


I ena skåpet kommer tvätten ned från ovanvåningen där vi har ett tvättnedkast. Sedan får man bära det några meter till sorteringsbackarna. Nu har jag massor med sorteringsplats. 
I lådan brevid finns ihopfällbar strykbräda.


Äntligen fungerar groventrén med förvaring!




På hyllorna får mina egengjorda skulpturer i lera plats.


I korgarna finns högtalare och småsaker som man alltid behöver tillhands. 


Ja, nu är julen slut och julens projekt avklarade. Nu välkomnas vardagen med rutiner och jobb......
Näh - nu var jag inte helt ärlig - välkomnar och välkomnar. Det är ju så himla skönt med lediga dagar; sovmorgon, långa fikapauser, kompisar på besök, sena middagar,  hästridning när solen skiner och lite projekt bara för att det är lustfylld. 
Fast vågen säger att jag behöver lite rutiner - så jag får nog välkomna vardagen ändå. Har ett hus som väntar på att ritas och det skall bli jätteroligt! Låter kanske som en klyscha, men jag säger det ändå; Jag älskar mitt jobb!

Önskar er alla en underbar vardag!
Här några bilder från min morgon när jag utfodrade hästarna. 



Vardagslycka!