måndag 19 november 2012

Vårt New England hus

Jomenvisst är det så - vår hus är ett New England hus. Det är iallafall kraftigt inspirerad av husen i New England och Cape Cod på den amerikanska ostkusten. Det att vi har amerikanska westernhästar på gården bidrar ännu mera till känslan att besöka det stora landet i väst.


Nu finns vårt hus med i Rörvikshus reklambroschyr om New England hus.


När jag ritade vårt hus var det just dom vackra vita husen på den amerikaska ostkusten med liggande panel som inspirerade. Jag är ju även jätteförtjust i sekelskifteshus, så kombinationen kändes rätt. Då vårt hus är byggt i nyare tid (2011) har även modern arkitektur bidragit till slutresultatet. Det ser man kanske mest inne med tak upp till nock.


Jag ritade som sagt vårt hus. Det är det jag gör dagligen; ritar hus till privatpersoner - båda nya hus och tillbyggnader.  Det är ett otroligt roligt jobb som jag absolut bara älskar!
Det är roligt att hjälpa andra förverkliga sina bostadsdrömmar.
Mitt företag heter Dreams & Coffee AB. Besök gärna min hemsida om du vill se hur jag jobbar, vad jag gjort och vill komma i kontakt med mig:
New Englandhus har blivit en populär husstil bland nybyggarna i Sverige. Rörvikshus har hakat på trenden och ger nu ut sin reklam- och inspirationsbroschyr om New England hus. 
I broschyren presenterar dom New Englandhus som dom har byggt. 

Vårt hus är med. Det var ju Rörvikshus som levererade byggsatsen. Dom var så flexibla att dom kunde bygga precis som vi önskade. Och det gjorde dom bra - mycket bra!


Förutom vårt New England hus finns flera andra vackra hus med New England arkitektur presenterat. Ett av huset kan du även läsa om i bloggen Hannahs Dreamlife. En ambitiös, vacker och inspirerande blogg som tyvärr inte har varit aktiv sedan februari 2011. Men bilderna från huset och all inspiration åren innan ligger kvar. Kolla gärna på den om du planerar bygga ett hus som är inspirerad av New England och Cape Cod.

Här är bilderna från Hannahs hus som presenterades i katalogen. 
Bilderna är tidigare visat i tidningen Vårt Nya Hus.


Ett annat vackert hus är Annas hus som även var presenterat i bloggen "I väntan på Alfred". Även denna blogg var riktig bra, men Anna verkar ha tagit bort den helt och hållet. 
Här är bilder från hennes hus:


Bildkvaliten från mig är kanske inte den allra bästa då jag har fotat katalogen från skrivbordet. Vill ni se mera gå in på Rörvikshus hemsida och beställ deras huskatalog. Dom har även byggt andra vackra hus som kan vara bra inspirationskällor om ni är i byggtankar.


Här är bilderna från vårt hus som är i katalogen. Lite roligt att dom valde att ha bilden från ridbanan som "den stora bilden". Har inte tänkt på det så mycket men det är ju en rätt läcker vinkel. Att Håkan hoppar hinder med en ung häst som inte alls är van att hoppa (det är ju en westernhäst) är också lite roligt. För ryttare som hoppar hinder måste det se lite fjuttigt ut - men det är ju så. Man börjar lågt med ovana hästar - sen ökar man! Det är väl så med det mesta i livet!
I vårt hem är det utsidan som är mest New England inspirerad. Insidans struktur med mörka golv och klassiska profiler på listverk är också typiskt för New England arkitekturen. Men när vi kommer in på inredningen är mycket inspirerad av våra år i Asien och särskilt Thailand. 
Vi kör en mix av öst och väst!Sista huset som presenteras i Rörvikshus New England katalog är detta:Katalogen presenterar hus dom byggt för att ge inspiration. Sedan är det upp till kunden att bestämma sitt eget hus. Om du är i husbyggartankar så hjälper jag gärna dig att rita ditt drömhus.


Detta var dagens New England inspiration!
Må bäst!


5 kommentarer:

 1. Hannah slutade blogga februari 2012. Hennes hus låg ute till salu på Hemnet under hösten och det är nu sålt. Det som speglar hennes blogg mestadels sedan familjen flyttade in och huset verkligen blev klart är den stora tvist de hade med byggaren och alla problem som den medförde. Tråkigt är också att bloggen inte visat speciellt mycket av huset sedan det blev färdigt, bara några enstaka bilder. Vad jag vill säga med detta är att det inte ger speciellt bra feedback till Rörvikshus eller för de som vill anlita dem. Rörvikshus hade dessutom hennes projekt uppe som bloggtips på sin hemsida men tog bort den när tvisten blev officiell. Eftersom du visar bilder på hennes hus och tipsar om bloggen kanske detta kan vara bra att veta för den som är sugen att bygga ett Rövikshus.

  SvaraRadera
 2. Hej Louise!

  Jag känner väl till tvisten mellan Hannah och byggaren. Vi hade samma byggare. Hannahs problem hade dock inget att göra med Rörvikshus som trots allt gick in och löste problemet i slutändan även om det inte var deras ansvar. Det tycker jag är mycket bra gjort av Rörvikshus och är ett bra betyg. Detta har Hannah även bloggat om.
  När det gäller konflikten med byggaren vill jag bara säga att "it takes two to tango". Även detta kan man läsa mellan raderna om man vet vad det handlar om. Jag tycker faktiskt man skall vara lite försiktig att hänga ut andra i sin blogg som inte kan svara för sig. Det blir en lite snäv bild. Problem skall lösas genom konstruktiva samtal mellan parterna och inte i bloggvärldens offentlighet.
  Fast jag tycker fortfarande Hannahs blogg är riktig snygg. Hon har gett mycket av yttre inspiration som hon själv använde sig av när hon skulle bygga. Mycket ambisiöst. Det är därför jag tipsar om bloggen. Har man tittat, hittat och sett olika lösningar på inredningar och arkitektur är det mycket lättare att få det som man vill när man själv skall bygga.
  Det jag vill säga med detta svar är; Rörvikshus är att rekommendera samt titta gärna i andra bloggar för inspiration.
  Må bäst!

  Heidi

  SvaraRadera
 3. En kommentar från Anna (som äger ena huset i broschyren) och som hade bloggen "I väntan på Alfred".

  Hej Heidi,

  Jag försökte lägga in följande inlägg på din blogg men får inte verifieringen att fungera alls. Om du vill så får du gärna lägga in det. Mvh, Anna


  Hej Heidi med flera!

  Tack Heidi för att du nämner min gamla blogg "I väntan på Alfred" med snälla ord! Jag följer fortfarande med dig, även om jag inte gör mycket väsen av mig!

  Ja, jag tog bort bloggen från nätet för ett drygt halvår sedan eller så. Plötsligt så bara tröttnade jag på att ha allt offentligt och ville "boa in mig" och stänga dörren om vår lilla familj. Så kan det bli. Men jag kan sakna den ibland när jag tycker att vi har gjort något snyggt hemma och vill visa upp det för omvärlden. ;-) Vårt hus kommer dock att vara med i tidningen Vårt Nya Hus i marsnumret - de fotade idag och jag håller tummarna för att det blir fint ä ven om det är grått ute.

  Vill även här passa på säga att vi är mycket nöjda med vår husleverantör Rörvikshus - annars hade vi ju inte ställt upp i deras broschyr. Vi tycker att vi har blivit personligt och vänligt bemötta och framförallt fått ett väldigt kvalitativt hus för en vettig peng. Det är viktigt att man som husköpare skiljer på husleverantör (som levererar jätte-Legot) och byggare (som sätter ihop rasket och gör allt bygge invändigt). Vi hade tur med båda, men det är absolut ett givande och tagande, precis som du skriver.

  Gällande Hannas hus så hade min kollega förtroendet att förmedla det. Det är ett fantastiskt hus och idag är allting klart och perfekt. Köparna kommer garanterat att bli mycket nöjda med det och vi kan bara hoppas att Hanna med man går vidare lyckliga på annat håll.

  Kram från Anna

  SvaraRadera
 4. Hej!! Här trillade jag in!!! Ser ut som man kan hitta em massa inspiration! Gillade allt jag såg i fösta anblicken! Så detta sparar jag och tittar in i kväll! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Var inom din blogg och snabb-tittade bara sådär - oj, vad duktig du är att fotografera. Riktigt snygga bilder. Jag måste träna mera :-)
   Ha en underbar dag!
   Heidi

   Radera