tisdag 5 februari 2013

För två år sedan kom husleveransen

Oj vad tiden rusar iväg. För prick två år sedan kom husleveransen. Plattan blev gjuten  i början av januari 2011 - i början av februari 2011 kom husleveransen från Rörvikshus.

Huset är ett 350 kvadratmeter stort hus i New England stil som jag har ritat själv.

När husleveransen kom var vi själva  i Thailand. Rörvikshus säljare Lars Eriksson var dock på plats och fotograferade det hela. Sedan skickade han bilderna via mail. Kommer ihåg vad spännande det var och hur galet det kändes att sitta där med sand mellan tårna och titta på när vårt framtida hem utvecklas.
Så här såg det ut:

Nu ser det ut såhär - en färdig gård i New England stil:


Väggarna kom i moduler - takstolar lyfts upp av en kran. Entrén:


Nu ser det ut såhär. Pulpet-taken som gör en American Porch är på plats och guld värd hela året. Tak över terrassen gör att man kan använda sin uteplats både på vintern och sommaren utan att behöva ta in kuddar.

 Utsikten från garaget - som då bara hade en gjuten platta:

Samma utsikt idag:



Stallet var bara en gjuten platta då - nu ser stallet ut såhär:


Nedan visas huset där uteplats och pool skall ligga:


I år ser utsikten såhär ut - lite träd har tillkommit, en pool likaså - fast den ser man ju inte på vintern.


Ja tänka sig vad tiden går fort! Det har varit roligt att leva med projektet, att se det utvecklas från idé och ritning till färdig gård. Fast såhär i efterhand känns det väldigt skönt att vara klar. Skönt att inte ha en leråker att gå ut i. Nu är det väldigt mycket härligare och tid finns till att leva och bara ha småprojekt.

Vill du läsa mer om vår resa från husritning, val av husleverantör och pris - kolla då mitt tidigare inlägg: Planering, placering och val av husleverantör




 I november 2010 fick vi bygglov, plattan blev gjuten januari 2011, husleveransen från Rörvikshus kom februari 2011. Växthuset blev monterad i början av augusti 2011. Inflyttning till färdigt hus i slutet av augusti 2011. Garaget klart oktober 2011 och stallet klart i början av november 2011.


 Livet rullar på här på gården med jobb, skola och hästliv.
En riktigt bra liv!


Vi är väldigt tacksamma för vad vi har fått till!



Här har vi det bra - riktigt bra!