måndag 5 augusti 2013

Ny soffa - same, same but different

När vi flyttade in tog vi mer eller mindre bara dom möbler vi hade i gamla huset och fyllde det nya med. Det gamla huset var annorlunda - både i storlek och planering, så allt passade inte sådär helt som planerat. Soffan var en av dom sakerna. När vi alla skulle se på TVn tillsammans blev det för trångt.
Nu har vi köpt ny - en som alla får plats i.


 Att leta soffa är inte lätt alltid. Tro mig - jag letade länge tills jag hittade en sånn som jag ville ha. Jag hade ritat upp soffan i mitt 3D program Chief Architect och provade olika lösningar.
Såhär såg snabb-skissen ut i arkitektritningsprogrammet:


Så där jättekreativa i soffvalet har vi inte varit. Samma tyg och färg som tidigare. Ville ha ett ljust och tvättbart tyg som tål slitage och som passar den stil vi har. Med ett aktivt liv, hundar och ungar så behövs tvättbara tyger. Skönt att bara slänga in klädseln i tvättmaskinen när olyckan har varit framme - och olyckan är framme titt som tätt.

En av mina favoritmöbelbutiker är Slettvoll, så först hade jag spanat in på soffan Essex. Tyvärr hade dom inga tvättbara tyger och när jag fick prisuppgiften att hela soffan och chaiselonger som planerad ovan skulle kosta 85.000 kronor kände jag att det var lite i saftigaste laget. Jag är lite av en sånn där alternativ-tänkare. Tänkte vad jag skulle kunna göra med 85.000 kronor - eller mellanskillanden av en billigare soffa. 

Jag hittade denna soffan från Sits och hela soffan med chaiselonger kostade endast 27.000 kronor. Soffan heter Quattro.
Jag valt extra mjuka sitsar, tvättbart tyg - och den är helt underbar. 

Tack till Möbelhuset i Enköping som tog hem Sits-soffan till mig även om dom varken hade tygprover eller utställningsex. Dom fixade hela rubbet, beställde provtyger, fixade beställningen på nolltid och levererade soffan monterad till vardagsrummet. Vad glad jag blev! Trevligt och serviceinriktad!
Slettvolls soffor är också helt underbara, men sorry - jag väljer att göra något roligare med 58.000 kronor som är mellanskillnaden. Bara denna chaiselong från Slettvoll kostar drygt 26.000,-. Det är ju nästan lika mycket som hela soffan med chaiselonger från Sits. Men snygg är den - det skall vi inte ta ifrån Slettvoll. Jag tackar för inspirationen. Dom är grymt duktiga och i ärlighetens namn; hade jag varit riktig rik så hade jag nog köpt den. Fast så var det det där med tvättbar klädsel ........Här är min chaiselong - same, same but different.
Quattro från Sits.Som sagt, det är inte stor skillnad från den vi hade tidigare, men nu får vi alla plats. Vår förra soffa kom också från Sits. Nu har vi delat upp den och placerad delar av den i kontoret. Återkommer med inlägg om det senare i veckan.

Detaljerna i rummet är detsamma som förr. Trots att vi har ett New Englandhus är vår inredningsstil mera åt det asiatiska hållet präglat av det liv vi har levt med många år i Thailand.

Såhär såg rummet ut tidigare. Som ni ser - ingen större skillnad:Här är lampor och kuddar från Indori som numera inte finns.
Tempeltavlan, snäckorna och kopparhanden är från Thailand. Träbitarna på järnfot från Indiska.
Bord, fårskinn och fårskinnskuddar kommer från Dome som inte hellre finns numera. 


Så gott - nu får vi alla plats framför TVn.


 I övrigt är allt sig likt!

Den lilla pallen med fårskinn har min äldsta dotter Louise gjort på slöjden. Är man en nöjd och stolt mamma eller?


Semestern rullar på ännu en vecka. Vädret är gudomligt.
Jag tackar och mår riktigt bra!
Må så gott och ta hand om er.

För er som tror att vi alltid har städat och alla rum alltid är i perfekt skick som på bilderna; Fetglöm det! Slapp av - vi är helt normala precis som ni. Väljer dock bara att ta bilder när det är snyggt.

En ridtur och mycket skratt är livet!
19 kommentarer:

 1. supersnyggt som vanligt! :-) du borde öppna en inredningsbutik ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Magdalena!

   Hade en gång en tanke om inredningsbutik kopplad ihop med ett café - för sisådär 16 år sedan. Registrerade företaget Dreams & Coffee AB, men blev gravid - satsade på barnen istället. Insåg att drömmen inte helt gick ihop med småbarn, så husritning fick bli det dominerande i företaget. Det gick bra att kombinera med småbarn. Det är jag glad för idag, för det har varit tufft i inredningsbranchen dom senaste åren och starta företag tar tid innan man får riktig lönsamhet. Det vet väl du som hade en av dom läckraste butikerna?

   Hoppas allt är väl med dig!

   Må bäst!

   Heidi

   Radera
 2. Åh tack för den inspon! Älskar också Slettvol, men prislapparna är definivt för stora för att vi ska vilja prioritera det.

  Wow, vilken snygg pall hon gjort. Förstår att du är stolt.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller att både ha kakan kvar och njuta av den.

   Hoppas ni har det supert där borta i Bresand.

   Må bäst!

   Heidi

   Radera
 3. Svar
  1. Takk Kari for hyggelig kommentar!

   Ha en fortsatt god sommer!

   Heidi

   Radera
 4. Supersnyggt, verkligen! Vi har en enorm soffa från Trademax till stora familjen!
  Turkosa rummet blev superläckert.
  Ha ha ha... ni som har gården full med djur kan väl inte ha grus och hundhår mm...?! Det är sånt som bara vi har...
  Tisdagskram från Kate

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen har vi det perfekt hela tiden - ville bara visa en mänsklig sida ;-) Ha, ha, ha!

   Tack för glada tillrop!

   Må bäst
   Heidi

   Radera
 5. Helt underbart snyggt.:-) Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för glada kommentarer. Det gör livet ännu gladare!

   Må bäst!

   Heidi

   Radera
 6. Snyggt, snyggt som vanligt. Kul med din blogg så vackra bilder och så mycket inspiration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att du tycker om bloggen. Glad för det - och tack för trevlig kommentar!

   Ha en toppendag!

   Heidi

   Radera
 7. Jeg eeeeelsker huset ditt og stilen din! Du har det så helt utrolig nyyydelig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så koselig med hyggelige kommentarer. Jeg elsker også huset mitt.

   Ha en fortsatt god sommer!

   Heidi

   Radera
 8. Super fint hus och jättefin soffa! Vad heter tyget som du valt och vilken färg? Är sittdelarna bredare än normalt? Den ser riktigt skön ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din blogg är en stor inspiration! Du har fått till allt så himla bra!!!

   Radera
  2. Hej!
   Jag kommer inte ihåg vad tyget hette, men det är tvättbart och heter säkert något med ordet BEIGE i sig. Tyget ingår i Sits sortiment. Vi hade precis samma tyg i vår förra soffa som också var från Sits. Vi beställde extra mjuka kuddar med dun i och den är riktig skön att sitta/ligga i! Den är rätt så stor, så den kräver sitt rum. Om sittdelarna är bredare än normalt? Vet inte helt vad normalt är, men bred är den.

   Kul att du tycker att bloggen är en inspiration. Det är det jag hoppas på.

   Må bäst!
   Heidi

   Radera
 9. Hej,
  Ditt fina hem är verkligen en inspirationskälla. Mycket smakfullt! Jag undrar var du köpt den fina chaiselongen? Kommer den också från Sits?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ann-Charlotte!

   Ja, chaiselongen är också från Sits. Det är samma chaiselong som finns i soffan. Skillnaden är att jag bad om att få den fristående så det finns inga gångjärn eller annat som kan koppla ihop den med en soffa.

   Må så gott!
   Heidi

   Radera