måndag 5 augusti 2013

Ny soffa - same, same but different

När vi flyttade in tog vi mer eller mindre bara dom möbler vi hade i gamla huset och fyllde det nya med. Det gamla huset var annorlunda - både i storlek och planering, så allt passade inte sådär helt som planerat. Soffan var en av dom sakerna. När vi alla skulle se på TVn tillsammans blev det för trångt.
Nu har vi köpt ny - en som alla får plats i.


 Att leta soffa är inte lätt alltid. Tro mig - jag letade länge tills jag hittade en sånn som jag ville ha. Jag hade ritat upp soffan i mitt 3D program Chief Architect och provade olika lösningar.
Såhär såg snabb-skissen ut i arkitektritningsprogrammet:


Så där jättekreativa i soffvalet har vi inte varit. Samma tyg och färg som tidigare. Ville ha ett ljust och tvättbart tyg som tål slitage och som passar den stil vi har. Med ett aktivt liv, hundar och ungar så behövs tvättbara tyger. Skönt att bara slänga in klädseln i tvättmaskinen när olyckan har varit framme - och olyckan är framme titt som tätt.

En av mina favoritmöbelbutiker är Slettvoll, så först hade jag spanat in på soffan Essex. Tyvärr hade dom inga tvättbara tyger och när jag fick prisuppgiften att hela soffan och chaiselonger som planerad ovan skulle kosta 85.000 kronor kände jag att det var lite i saftigaste laget. Jag är lite av en sånn där alternativ-tänkare. Tänkte vad jag skulle kunna göra med 85.000 kronor - eller mellanskillanden av en billigare soffa. 

Jag hittade denna soffan från Sits och hela soffan med chaiselonger kostade endast 27.000 kronor. Soffan heter Quattro.
Jag valt extra mjuka sitsar, tvättbart tyg - och den är helt underbar. 

Tack till Möbelhuset i Enköping som tog hem Sits-soffan till mig även om dom varken hade tygprover eller utställningsex. Dom fixade hela rubbet, beställde provtyger, fixade beställningen på nolltid och levererade soffan monterad till vardagsrummet. Vad glad jag blev! Trevligt och serviceinriktad!




Slettvolls soffor är också helt underbara, men sorry - jag väljer att göra något roligare med 58.000 kronor som är mellanskillnaden. Bara denna chaiselong från Slettvoll kostar drygt 26.000,-. Det är ju nästan lika mycket som hela soffan med chaiselonger från Sits. Men snygg är den - det skall vi inte ta ifrån Slettvoll. Jag tackar för inspirationen. Dom är grymt duktiga och i ärlighetens namn; hade jag varit riktig rik så hade jag nog köpt den. Fast så var det det där med tvättbar klädsel ........



Här är min chaiselong - same, same but different.
Quattro från Sits.



Som sagt, det är inte stor skillnad från den vi hade tidigare, men nu får vi alla plats. Vår förra soffa kom också från Sits. Nu har vi delat upp den och placerad delar av den i kontoret. Återkommer med inlägg om det senare i veckan.

Detaljerna i rummet är detsamma som förr. Trots att vi har ett New Englandhus är vår inredningsstil mera åt det asiatiska hållet präglat av det liv vi har levt med många år i Thailand.

Såhär såg rummet ut tidigare. Som ni ser - ingen större skillnad:



Här är lampor och kuddar från Indori som numera inte finns.
Tempeltavlan, snäckorna och kopparhanden är från Thailand. Träbitarna på järnfot från Indiska.
Bord, fårskinn och fårskinnskuddar kommer från Dome som inte hellre finns numera. 


Så gott - nu får vi alla plats framför TVn.


 I övrigt är allt sig likt!

Den lilla pallen med fårskinn har min äldsta dotter Louise gjort på slöjden. Är man en nöjd och stolt mamma eller?


Semestern rullar på ännu en vecka. Vädret är gudomligt.
Jag tackar och mår riktigt bra!
Må så gott och ta hand om er.

För er som tror att vi alltid har städat och alla rum alltid är i perfekt skick som på bilderna; Fetglöm det! Slapp av - vi är helt normala precis som ni. Väljer dock bara att ta bilder när det är snyggt.

En ridtur och mycket skratt är livet!