fredag 13 september 2013

Räcke till groventré och veranda

Äntligen klar med räckerna till groventrén och verandan. Nu känns det alltmer ombonad:


Groventrén är ofta något man inte tänker på, men vi som har hästar och hundar och är ute mycket använder groventrén hela tiden. Jag tyckte den var för öppen med bara pelare och så saknade jag att kunna lämna kvar leriga stövlar ute istället för att trampa in med allt.


Nu finns det både räcken och bänkar.
Man kan sätta sig på bänken och ta på stövlar och lämna stövlar under bänkarna.
Nu ser det ut såhär på vår baksida.


Med plats för lite pynt och mycket praktiskt.
Just nu finns det inte så många leriga stövlar då det har varit oerhört tort i naturen, men bara vänta - snart kommer hösten med lera och gegga. Jag skall nog köpa några korgar att ställa under bänken så vi det ser lite mera städat ut när hösten och kaoset börjar.

Jag valde att göra ganska enkla räcken som passar till ett stort men enkelt New Englandhus.


Även vid solnedgångsterassen med "American Porch" vid huvudentrén har vi gjort räcken på ena sidan. I början hade vi tänkt ha utomhus spaet bredvid verandan, men vi flyttade det till ett ställe med bättre utsikt så då kändes det bart utan något räcke på ena sidan. Men nu har vi löst det!




Snart skall jag gå och sätta mig här och ta ett glas vin. Basse ligger här redan och solar sig i eftermiddagssolen.



Räcket på framsidan är likadant som räcket vid groventrén.


Det är skönt att kunna ticka av sommarens "att göra lista".
Det känns som om huset är klart nu ...... fast det har jag ju sagt förut ...... snart hittar jag nog något projekt att ta tag i. Precis när jag skrev det kom jag på något nytt. Hmmmm!

Önskar er alla en riktig skön helg!
Men innan det måste jag bara visa er hur vackert det blommar på stubbåkern bredvid gården. Det är så ljuvligt - i mitten av september! Och bina har fest där - det bara surrar och surrar - sista droppen nektar skall samlas in. Känns som sommarens sista fest och jag är bjuden!



I helgen blir det trevligt umgänge och ridning på gården!
Livet leker!


Men betet är tort - vi får fodra ut hästarna ordentligt. Det växer knappt någonting i våra hagar. Fast painthästen Diva verkar inte bry sig - hon försöker tugga i sig det som tuggas kan.

Nu skall jag ut och vattna innan det där glas vinet som jag skrev om tidigare.

Må bäst och ta hand om er!