torsdag 24 oktober 2013

Familjebilder i höstsolen

Visst är det en skön temperatur denna helgen, men blåsten har gjort som att löven dalar som snöflingor mot backen. Konstigt att tänka på att det bara var två veckor sedan dessa kort blev tagna. Det kändes som sommar då - nu är det mer höstlikt!

Jag är väldig glad över att ha fått en fin porträttbild av mig. Det är ju oftast jag som står bak kameran. Äntligen kunde jag vara framför och bara slappna av! Det var så mysigt att sitta i hästarnas hö-låda och bara vara där med dom medan dom tuggade meditativt i takt.


Det är duktiga Cecilia Engvall på Photo by Heart som har tagit dessa bilder. Jag vann ju en porträttfotografering av henne och titta allt jag fick! Lite mera än jag hade hoppats på - jag bara tackar och är jätteglad för bilderna. Alldeles kär faktiskt!

Här är äldsta dottern med min och hennes häst:


Och mellantjejen med sin stolta Diva:




Minstingen med stallets absolut snällaste häst - och då skall ni veta att alla hästar hos oss är supersnälla:

Hela familjen uppradade. Har vi rutiga skjortor eller har vi rutiga skjortor? Måste man ha rutiga skjortor bara för att man rider western? Svar JA - annars dör man ;-)
Skämt åsido - när vi skulle ta bilderna pratade vi inte om klädsel. Alla bara hade satt på sin rutiga skjorta. Detta kommer vi att skratta över om något år.


Och rufsiga i håret - både mannen och hästen:


Det jag gillar med bilderna är att dom blev så naturliga. Visst - lite uppställda är dom, men vi är lite ruffsiga i håret, hästarna är lite lagom smutsiga, skjortorna är lite skrynkliga - precis som vi ser ut om dagarna. Ett äkta porträtt - inte ett tillgjord. Sånt gillar jag!

Titta på Cecilias photo-blogg där du kan se fler bilder som hon har tagit - både av oss och andra. 
Just nu har hon ett erbjudande på porträttfotografering som julklapp. Det kostar 1.450 kr om hon fotograferar dig eller hela familjen. Normalt får man då 3 högupplösta och redigerade bilder - hennes julerbjudande är att man får 5 bilder för priset av 3. Vilken bra julklapp.
Kontakta Cecilia på telefon 0706-48 34 69 eller via e-post; info@cecreative.se

Du hittar även alla uppgifter på Photo by Hearts hemsida. 

Senast vi gjorde en porträttfotografering av hela familjen var för 8 år sedan i Thailand. Det har hänt en hel del sedan dess - särskilt om man tänker på barnen. Då hade vi ett liv bland palmer och sand mellan tårna. Nu har vi ett liv med hästar och hö i håret, så det kändes naturligt att ta nya bilder. Bilder av oss som vi är nu!

Såhär såg livet ut för 8 år sedan:


Nu ser livet ut såhär:


Same same but different!

Jag har planer om att ha bilderna på väggen. Jag tycker det är rätt trevligt med fotografier. Det gör mig lycklig att titta på och minnas.

Våra thailandbilder har vi monterat mellan 2 plexiglasskivor.
Man anar i denna bilden från vardagsrummet i vårt förra hem hur det såg ut - titta längst ut till höger:


- och på denna bilden längst ut till vänster. Jag tog alltså två plexiglasskivor och lade bilderna emellan. Bakom bilden har jag ett brunt linnetyg som en slags ram. Detta är alltså bilder från vardagsrummet i vårt förra hem - ett 100 år gammalt hus i Älvsjö. Bilderna var med i Drömhem & Trädgård, juni 2011 och är tagna av Ragnar Omarsson - en riktig duktig och trevlig fotograf.


Jag tänker göra en tillsvarande lösning med dom nya bilderna. Tror jag! Eller skall jag ha vanliga ramar? Det tål att tänkas på.

Skal jag behålla dom i färg - eller skall jag köra det i sepia? Fast då tappar man ju ljuset och färgerna, men det matchar färgerna i huset och bilderna blir inte så dominanta. Jag skall fundera.

Provade en bild på mig i sepia:


Jag får fundera på hur jag vill ha det.
 Jag skall tänka lite till. Nu har jag iallafall bilderna och nu kan jag göra vad jag vill med dom. Upp på väggen blir det iallafall.

Jag tänker mig bilderna arrangerade som på bilden nedan - frågorna är sepia eller färg, plexiglas eller ram. Återkommer när jag beslutat och löst problemet.


Önskar er alla en härlig helg!
Här skall vi ta det lugnt, ha några vänner på besök och bara ha det trevlig!

Solen skiner, färgerna är fortfarande vackra - nu skall jag ta en morgonpromenad med hundarna efter jag har matat hästarna. Sen jobb vid datorn!

I kväll fredagsmys!