lördag 5 oktober 2013

Fyra nyanser av brunt i Köket

Nu är hösten här och jag byter bort dom somriga blå kuddarna mot bruna i köket. Vissa byter gardiner, men då jag inte har några gardiner i huset så byter jag kuddar istället. 
Nu går nästan hela hemmet i "fyra nyanser av brunt". Kanske inte så kreativt - men ganska harmoniskt nu när mörkret och hösten bjuder in sig.


På något sätt känns det rätt att byta kuddar och plädar mot brunt. Det blir mera cosy. När naturen går mot mera jordnära färger, så skiftar jag också.

Såhär såg det ut innan - när det var blått och vitt i inredningen.


Same, same but different. Det är en härligt krispigare känsla när man väljer det blåa och vita i inredningen. Blir lite mera sommar - lite mera New England när man inreder i blått.
Sofforna här i kökshörnet kommer från Slettvoll och heter Dorian. Borden i drivved och järn kommer från Mio. Kuddarna kommer från IKEA och H&M Home.


Hösten är skön på sitt sätt. Man pysslar mera inne och kurar ihop sig. Det är grytorna och rödvinets tid.
Dessa vinglas i trä har jag köpt från Thailand.


Och på sidobordet brevid soffan står ett stilleben med fasanfjädrar som min dotter har hittat i skogen. Det finns mycket fasan runtom här - väldigt mycket. Och fjädrarna är så vackra.


Även kökssoffan och fåtöljerna vid matbordet har fått bruna kuddar och plädar.




Såhär såg det ut med blå kuddar.


Visst är det lite skillnad?

Köket när det är blått:


Köket nu - i bruna nyanser: 


För att få en lite mysigare och ombonad känsla har jag lagt ett brunt fårskinn och några kelimkuddar på golvet:


Ja, nu har vi boat in oss för hösten. 


Resten av köket ser precis likadant ut som det alltid har gjort:


Jag har ett kök från IKEA. Ramsjö heter luckorna som jag själv har målat i NCS S0502-Y.


Nu har vi bott här i två år och jag är fortfarande jättenöjd med köket. Känns bra!




Idag, lördag är det grått och lite regn, men under veckan som har varit har det varit sol och alldeles strålande. Även om jag har haft väldigt mycket att göra på jobbet, så har jag försökt prioritera en ridtur ut i höstsolen om dagarna och hellre jobbat på kvällen.


Det är så otroligt läckert ute i naturen nu. Skulle tagit med mig stora kameran och fångat allt på bild. Totalt njutningsfullt. Tyvärr har jag inte haft tiden till det. Men jag är nöjd med att jag har varit ute i solen och naturen när jag tagit mina lediga stunder. Det är ju det som är livet. 
Det är sånt som gör mig glad.

En lunch i solen duger också bra! Min egenkomponerade tex-mex burgare. 
Snabbt att göra och alltid lika gott!


 Måste bara visa er mitt senaste uppdrag som jag precis har avslutat och skall skriva ut bygglovshandlingar till. Detta 80-tals enplanshus skall få en våning till och nu skall det bli ett vackert 2-vånings New England hus. Det skall bli spännande att se när det blir klart. Huset ligger i Norge.
  

Jag har även ett annat New Englandhus som jag håller på med. Återkommer inom kort med bilder på det också. Kolla gärna på min hemsida om du vill se flera bilder av jobb jag gjort. Jag jobbar som arkitekt i mitt egna företag Dreams & Coffee AB och har mitt kontor här på gården. Jag jobbar i hela Skandinavien.

Och så går dagarna här på gården.

Nu är det lördag och lördagsgodiset är framdukat:


Önskar er alla en skön höst-helg!


Här några solnedgångsbilder av min äldsta dotter och hennes häst. Jag tog dom efter vår ridtur tillsammans när vi bara stod och pratade medan hästarna stod och betade. En sådan skön stämning. Tur att man alltid har kameran i mobilen. Ibland måste man bara ta en bild!


Må bäst!