söndag 6 oktober 2013

Stenläggning framför stallet

Helgens projekt har varit att lägga betongsten framför stallingången. Vi trodde det skulle ta mycket längre tid, men det gick fort och det var roligt! Och nu känns det både fint och fräscht framför stallingången. Vi hade hårdgjord yta framför stallet tidigare och vi hade inget tak under terassen över ingången, så när det regnade så skvätte det ned på gruset och upp på dörren. Det såg lite sådär ut om du frågar mig.
Nu ser det avsevärt fräschare ut - ordning och reda.Förra helgen fick vi hjälp av alla som var på Western-clinicken att lyfta upp taket av plåt som är fastskruvad under terrassen. Först var det meningen att Håkan och jag skulle göra det tillsammans. Det var iallafall det Håkan planerade, men jiiiises vad tungt det var. Fanns ingen chans att jag och Håkan skulle klara det ensamma. 
4 gubbar + mig och en slägga behövdes för att lyfta upp taket till slut. Roligt att tänka på att vi försökte göra det ensamt. Kul att min man tycker och tror att jag är väldig stark - men så stark är jag inte.


Bänken får fortsatt stå på grus, men vi har gjort en ram med marksten i betong för att rama in uteplatsen lite bättre. Tänkte först ha betongstenen längs hela gaveln, men det blev för massivt tyckte vi. Vi gillade denna fördelningen bättre.Vi hade hårdgjord yta med alla lager av sten man kan tänka sig. Det enda vi behövde göra var att gräva ut lite. Lägga sättsand så att det blev platt och fint och sedan lägga på gatustenen i betong.


Jag tyckte det var så roligt att nästa helg får vi göra likadant framför dörrarna till boxarna. Jag tror det kan bli riktigt fint det med.


Och funkar det? Jamenvisst - nu har vi provat gå på stenen med både hästar och människor. Och stenen håller sig där vi satte den.


Att ha det fint runt stallet är viktigt för oss - det är ju det vi tittar ut på när vi ser igenom fönstret på morgonen. Då vill man ju att det skal se bra ut. Sedan tycker vi båda att det är roligt att jobba och göra fint. Ett bra team - gubben och jag.


  
Projekt stall-entré är klart! 
Känns skönt att ha varit ute nästan hela dagen och ha gjort något fysiskt när man sitter framför datorn mest i veckorna.


 Hoppas er helg också har varit skön!

Må bäst!

6 kommentarer:

 1. Ja, ni är verkligen ett bra team! Vad snyggt det blev. Så enkelt, men så stor skillnad. Och den där ramen runt soffan blev ju så cool1

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! Ja, vi är nöjda med söndagens verk. Kul att göra något som både blir praktiskt och snyggt!
   Kram
   Heidi

   Radera
 2. Ni har verkligen ett otroligt vacker hem! Verkligen en inspiration att läsa din blogg. Blir lika glad varje gång du skrivit ett nytt inlägg. Erat stall är verkligen hur fint som helst. Du är otroligt duktig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Elin. Blir så glad av så fina ord! Kul att kunna inspirera.
   Ha en härlig höst!
   Heidi

   Radera
 3. Helt underbar blogg =) Och vilket ställe ni har <3 Min dröm som liten, att ha hästar, bo på gård och leva livet. Ha det toppen, hit kommer jag absolut tillbaka.
  MVH // Browneyedgirl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt! Hade också den drömmen som liten - nu provar jag den som stor. Glad jag gjorde det! Välkommen tillbaks på besök här på bloggen / Må bäst / Heidi

   Radera