tisdag 26 november 2013

Frostfylld vacker morgon i växthuset

Jag sitter här på mitt kontor och blickar ut över hästhagar och växthus. Det är så vackert när solen går upp igenom växthuset som är helt anfallen av frost så jag kunde inte låta bli att bara ta några bilder.



När solen går igenom växthuset blir det som en egen lykta. En morgonlykta! 


I många inredningstidningar kan man se att man inreder växthuset till jul och gör sådär mysigt med renskinn och mjuka kuddar. 
Helt ärligt - det är svinkallt där inne! Det är alldeles tyst och en lite magisk stämning med fortfarande alldeles svinkallt! Jag kommer inte att pynta till jul i mitt växthus och dricka glögg och bjuda vänner och frysa där inne. Jag undrar på om någon gör det, eller om det bara är inredningsstylisternas våta dröm som får löpa amok. Jag tänker själv hur snyggt jag kunde fixa till där inne, men så kommer jag att tänka på kylan och då försvinner idébubblan. Jag gillar inte att frysa och jag kommer inte att bjuda på glögg därinne!

Däremot kommer jag att bjuda på glögg inne i värmen vid öppna spisen. Det ser jag fram emot!

Och jag kommer också att dricka glögg ute i solen under ett tjockt täcke med infravärmen på. Det ser jag också fram emot! Vi har redan tjuvstartat, för man vet ju aldrig när solen skiner och det är vindstilla och skönt. Då gäller det att ta för sig i livet!

Ville ändå dela med mig av dom kalla bilderna av växthuset denna morgon. Lite läckert är det iallafall. Som ett besök i en annan värld - i en värld där mössen äter upp stearinljusen som står kvar från höstens middagar. 
En värld som vilar upp sig och väntar till våren!


Växthuset får stå här under vintern som ett smycke i trädgården. På kvällen lyser det upp då jag har satt timer på taklampan av gamla grenar som jag hittat i skogen. Jag gjorde ett inlägg om lampan tidigare i höst: Lampa av skogsfynd


Nu skall jag ta mig en tur ut och mata hästarna i vintersolen och ta med mig hundarna på en rejäl skogspromenad. Det är total livsglädje.

Efter att ha varit sjuk i två veckor känns det så otroligt gott att vara frisk igen och ha massor med energi. Tänker på dom som inte blir friska och som får leva med en sjukdom i hela sitt liv. Vi får verkligen vara tacksamma vi som bara får besök av ett virus lite nu och då. 
Jag är tacksam! Otrolig tacksam!


Må så gott och njut av livet!


Ta hand om er!

För er som undrar över växthuset, så heter det Spira och kan köpas hos Bossons.