torsdag 20 mars 2014

Flyttar runt möbler på kontoret

Fick lite feeling och började flytta runt med möbler på kontoret. När solen lyser in .... ja, inte just idag, men annars .... så lyser den rakt in i ögonen på mig om morgonen när jag sitter och jobbar vid datorn. Nu har jag ju en rullgardin som löser det problemet, men jag kände för att prova att flytta skrivbordet istället.


Fortfarande är det högt i tak på kontoret, både fysiskt och psykiskt.
Jag gillar verkligen mitt kontor. Det är här jag skapar. Här känner jag mig lugn och kreativ. Här kan jag blicka ut i 3 väderstreck och bara tänka när det behövs.

Även om jag har flyttat skrivbordet har jag en riktig bra utsikt över hage, fält och skogen. Skillnaden är att nu slipper jag ta ned rullgardinen när solen skiner - nu ser jag ALLT!

Hur det såg ut innan jag flyttade runt på möblerna ser du här!
Det är alltså inte första gången jag flyttar runt på möbler - är nu inne på 3e ändringen här på kontoret. 


Som ni ser i datorn är jag just nu i slutskedet med ett New England inspirerad hus i Norge. Jag har tidigare visat två förslag som jag presenterade för kund. Ett mera klassiskt New England hus och ett mera modernt New England hus. Nu börjar vi närma oss ett förslag som ser såhär ut:


Huset är anpassad till tomten och väderstreck. Här är fasaden mot väst och fjorden:Då det är en kuperad tomt är detta New Englandhus i souteräng. Entrésidan ser ut som en enplansvilla.
Orsaken till att det är två Entréer är att det finns en lägenhet över garaget.


Köket är stort och får en rymlig känsla då det är upp i nock. 
Kolla denna sagolika utsikten över fjorden:
Här är matsalen som ligger mellan köket och vardagsrummet:


Mellan matsalen och vardagsrummet finns en öppen spis. Vardagsrummet har högt i tak.
Att ha rum med högt i tak och upp i nock ger en otrolig rymdkänsla. Det är därför jag själv har det både på kontoret och i vårt egna vardagsrum:


På kontoret har vi en trappa upp till ett sovloft där en hel familj får plats. Perfekt när man har gäster. 
Vi ville inte bygga ett rum som bara står och väntar på gäster. Så ofta har vi inte besök som sover över. Vi kände det var bättre att integrera det i ett rum som används varje dag. När vi har gäster jobbar oftast inte vi, så det är en bra kombination.

Håkan vägrar jobba vid ett skrivbord, så hans kontorsfåtölj får stå i hörnet. Nu har även han fått världens utsikt om han bara vrider på huvudet lite.


Den gamla soffan har fått plats i kontoret. Vi har märkt att ibland så har familjen olik smak när det gäller filmer. Numera kan vi dela upp oss. I vardagsrummet blir det RomCom, komedi och annat lätt. Här på kontoret är det oftast Action. Det är då jag sitter i vardagsrummet ;-) Det kanske inte händer så ofta, men ibland så. Det är skönt när möjligheten finns.
Nästa vecka åker jag till Norge och påbörjar ett nytt uppdrag där jag skall rita ett New England hus på en gård. Det ser jag verkligen fram emot. Jag ser fram emot alla mina uppdrag. Det är otroligt roligt och ärofylld att få vara med att förverkliga människors husdrömmar.

Mitt företags hemsida hittar du här om du är intresserad.I morgon tar jag ledigt. Då är det provridning av ny häst till mig som gäller. 
Det är lite pirr i magen - som att träffa en eventuell ny kärlek.

Önskar er en riktig skön helg!
6 kommentarer:

 1. Alltså det där huset i som du är i slutskedet på kommer bli grymt! Gud vad fint det ser ut!

  Lycka till med pro vridningen!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Lena - det lär nog bli ett snyggt hus när det kommer upp. Just nu håller kunden på att få pris hos olika husleverantörer. Spännande!

   Kram
   Heidi

   Radera
 2. Hej! Jag har precis delat din blogg på vår facebooksida "Inredning" och vi älskar den! Vi önskar lite tips på dina favoritbutiker med möbler osv. Kan du inte göra ett inlägg om det? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad trevligt att ni gillar och delar min blogg! Jag nämner ofta var jag köper mina möbler i mina inlägg, men jag har inte gjort någon favoritlista på inredningspärlor. Ett bra tips som jag nog kommer att göra - någon gång :-)

   Må så gott!
   Heidi

   Radera
 3. Hei jeg liker veldig godt din stil og hadde jeg skullet bygge meg nytt hus ville jeg ha tatt kontakt med deg .gleder meg til hver gang du deler noe på din blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så morsomt at du liker det du ser og hva jeg gjör!

   Takk!

   Heidi

   Radera