lördag 12 april 2014

Alla bilder i bloggen borta

Som ni ser så är alla bilder i min blogg borta. 

Detta hände i samma stund som jag fick veta att mitt g-mailkonto var fullt. Jag är riktig duktig på att städa i mailboxen så jag förstod inte vad som var felet. Det visade sig att autobackup-funktionen för bilder i Google+ som jag för några månader sedan har börjat använda tog allt minne.

För att frigöra minne så att min mail fungerade igen tog jag bort dom 4000 senaste bilderna i Google+ backup. Jag har ju backup privat också och bilderna finns i datorn och på Picasa, så jag trodde absolut inte detta skulle vara ett problem. Jag fick ingen varning när jag tog bort bilderna att det skulle påverka mina bloggar. Som duktig städerska tog jag även och raderade soptunnan (waste-bin) för jag har lärt mig att det skall man göra för att verkligen frigöra minne. Så nu hittar jag inte ens bilderna där och kan inte återkalla dom.

Jag skriver detta för att varna er andra - gör inte samma misstag som mig.

När jag hade problem med mitt g-mail kontaktade jag Telia för jag trodde problemet låg där. Det gjorde det ju inte, men Telia hjälpte mig otroligt mycket, både på telefon och följde upp med mail efteråt. Det var Telia som visade mig att problemet låg på Google. Supportkillen på Telia var även så schyst att säga att jag kunde kontakta han direkt utan att gå vidare i kön om jag fick problem igen. Snacka om service!

När jag försöker nå Google eller Blogger är det absolut omöjligt. Jag skickade ett mail men fick automail om att dom inte kunde svara då det är så många som kontaktar dom och att jag fick söka på nätet efter lösning på problemet. Det finns inga att maila - det är endast i forum man kan lägga in sitt problem. Är inte det skrämmande, så säg! Det här är ett av världens största bolag som vi inte kan nå. "Storebror ser dig" men kommer inte att hjälpa dig.

Hoppas Google eller Blogger på något sätt kan hjälpa mig via sina forum. Om inte så är detta mitt sista inlägg på Vita Drömgården. Jag har ingen möjlighet att ägna min tid att ladda upp bilderna igen från min dator. Det skulle ta veckor att göra och dessa veckor måste jag ägna åt mina kunder.

Jag hoppas nästa inlägg är positivt och att bloggen fylls med färgrika bilder på gården och mina uppdrag. Jag förbereder mig på det värsta med hoppas på det bästa. 

Tills dess må bäst.