söndag 27 april 2014

Det är inte vår - det är ju sommar!

Vilken helg! Detta gillar jag - varmt och soligt. Idag har jag gått med bara ben och armar till långt ut på kvällen. Vi har ätit middag i växthuset, jag har sovit en stund i hängmattan. Jag blir bara lycklig! 

Härligt att börja dagen med en frukost i det gröna:


I helgen skulle vi åka och köpa jeans till äldsta dottern på Barkarby Outlet. När vi ändå var där tog vi oss en runda och stack inom Linum butiken. Jag tänkte tyger med härliga vårfärger - jag kom ut med stora bruna järnboxar. Dom hade massor av läckra detaljer. Jag kunde nog köpt hur mycket som helst. Dessa järnbehållarna var mitt fynd.


Nu har jag gjort hål i botten och planterat i dom. Läckra här utanför växthuset. Växthuset heter Spira och kommer från Bossons:


Just nu tycker jag allt som växter är läckert. Jag vet att det är tidigt och att frosten kan komma snabbare än väntat, men jag tänker att jag isåfall får ställa in dom i växthuset om det blir frostnätter.


Dom kanske inte kommer stå precis här utanför växthuset framöver, men än så länge pryder dom entrén.


Gräs, alunrot, vit blomma (kommer inte ihåg namnet) och ett gammalt rådjurshorn:


En afrikansk järngubbe, en pilkrans, lite gräs och vita blommor:


Det kommer bli mycket mer plantering framöver, men jag vet ju att det är lite tidigt än så länge. Vågar egentligen inte plantera mera då jag är rädd för frosten. Just nu känns det som sommar. Det är ju så varmt och skönt, men man har ju varit med förr. Bakslag kan komma.
Jag njuter iallafall av dagen som den är och tyckte det var kul att få lite jord mellan naglarna.

I helgen plockade vi bort vintertäckningen på poolen och mina galna familjemedlemmar har en tävling varje år om vem som hoppar i först. Vattnet var svinkallt så yngsta dottern och Håkan kom fram till att dom kanske skulle vänta med tävligen tills vattnet blev varmare. 5 grader är ju i kallaste laget.


Fast mellandottern ville vinna - och hon hoppade i. Galenpannan!


Hon vann. Det kommer jag aldrig göra!
Jag väntar tills vi fått upp temperaturen till sådär 26 grader. Då hoppar jag i.

Det värsta av allt var att hon badade dagen efter också - helt frivilligt utom tävlan.

Tackar för en absolut ljuvlig helg i sommarens tecken!


Hoppas ni också haft det skönt!

6 kommentarer:

 1. Jaha, har Linum såna saker också. Snyggt! Då måste jag ta mig en titt. Ska till syrran i krokarna på söndag. Jodå, nog har man njutit av helgen! Underbart!

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Linumbesöket på Barkarby var en positiv överraskning. Bara att fynda - rätt bra priser tycker jag.

   Kram
   Heidi

   Radera
 2. Hej! Blev det hästköp? :) /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har inte köpt häst än! Skall provrida en gång till. Denna gången skal det bli rätt och jag skall inte rusa in i något hästköp. Lustigt att det finns så få duktiga reininghästar till salu inom Sveriges gränser. Har fått tips om duktiga hästar utomlands, men det blir ju lite mera jobb att köpa då.

   Återkommer när jag tagit mitt beslut!

   Heidi

   Radera
 3. Vad spännande! Jag letar inte själv häst men rider western. Utbudet på hästar är inte jätte bra men såg nu att det kommit en ett quarter sto till salu, hon e dirty palomino, så fin :) Brukar vara inne på hästnet för nöjes skull :) Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha, ha, ha - såg också den idag! Ringer kanske i morgon på den. Ser jättefin ut. Inte så långt härifrån - det är ju bra.
   Detta blir spännande :-)
   Må så gott
   Heidi

   Radera