söndag 27 april 2014

New England - både hemma och på jobb

Just nu sitter jag och jobbar med flera nya New England hus som kommer att byggas under året. Här hemma har också våren slagit ut så det liknar mer sommar än vår. Sedvanligt har jag nu bytt kuddar från brunt till blått i köket. Nu är det både New England stil både i hemmet och på jobbet.


Det är ju så enkelt när man har vitt som bas att få en ny stil med att bara byta kuddar i annan färg. Om vintern känns det bruna så helrätt, och om sommaren känns det krispiga blå som en välsignelse.


Fredagsmys i soffan. Fast i ärlighetens namn tog vi fredagsmyset ute på verandan i solen. Nu är det härligt att leva!


Soffgruppen heter Dorian och kommer från Slettvoll. Soffbordet heter Jolin kommer från Mio. Lamporna kommer från Tabbouli House, men det är en herrans många år sedan jag köpte dom så jag är osäker på vad som finns i affären nu.


Här är hela kökets sittdel med den stora öppna spisen mitt i.


Även hunden Basses hundkorg är i blått och vitt. Nu är det fullständig New England inredning i hela köket.


Hundkorgen kommer från Hööks.


Just nu håller jag på att jobbar med detta New England hus som skall byggas på Ekerö.
Kunden önskade ett traditionellt New England inspirerad hus. Dom gillade huset som jag visat tidigare på bloggen och som jag också har presenterat på mitt företags nya arkitekt och projektblogg. 


Kolla fler bilder på huset HÄR.
Detta huset är ju väldigt stort. Min nya kund önskar samma stil, fast ett mycket mindre hus. Här är första förslaget:


Detta New Englandhus har en byggyta på 201 kvadratmeter. På första förslaget är det stora fönster och på nedre våningen har alla fönster överfönster så att ljuset flödar in i huset. Fönstren går nästan upp till tak och huset har en takhöjd på 2,70.


Det är vackert med stora fönster, men det kostar också en hel del så på förslag 2 har jag minskat fönstren i huset förutom i glasverandan. Jag har även försökt med en annan planlösning på köket och ändrat golvfärgen från mörk till ljusa trägolv.

Här är förslag 2:


Val av golv gör en hel del på upplevelsen av stort och ljust. Mörka golv är väldigt vackert, men mörkt tar också en hel del energi och gör rummet mindre. Ljusa färger gör så att rummet upplevs större.
Det är lätt att lägga på när det gäller fönster och boyta, men jag tycker nog förslaget på detta New Englandhus med mindre fönster är rätt snyggt. Och det bästa av allt är att vi kanske klarar budget!


Entrésidan på huset ser såhär ut:


Önskar du ser fler bilder på projektet kan du ta en titt på mitt företags blogg Dreams & Coffees arkitekt och projektblogg. HÄR visar jag fler bilder från både in och utsidan på detta klassiska New Englandhus med tillhörande garage.

Annars är livet helt vidunderligt. Jag har provridit en ny häst som jag faktiskt är lite småkär i. Svinduktig reininghäst och passar nästan alla önskningar jag har.


Och fredagsmyset - det togs inte i köket inte. Nej här sitter jag på bästa solnedgångsplatsen som är på stallets balkong och tittar på när dom andra rider på banan.


Och såhär ser det ut när solen går ned. Visst är det ljuvligt med vår?

Hästarna får beta i trädgården några timmar per dag. Där är det supergott gräs. Så länge dom är duktiga och håller sig borta från planteringen är dom välkomna att vandra runt på gräsmattorna. Dom skall ju också ha lite fredagsmys och lördagsgodis.


Nu är det vår! 
Hoppas ni njuter!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar