torsdag 15 maj 2014

Ljust och fräscht på uteplatsen

Nu är det vår för fullt här. Det är grönt överallt och man vill bara vara ute. Har alltid önskat mig ljus klädsel till utemöblerna, men när jag köpte dom på Plantagen för flera år sedan fanns endast alternativet mörk klädsel. När jag var inom IKEA häromdagen hittade jag kuddar som passade perfekt till mina utomhusmöbler. Ljus beige dynor i perfekt storlek! Tack för den, IKEA!

Här är utomhussofforna i fuskrotting med nya vita dynor:


Det är även snyggt med mörka dynor, men det kändes sådär fräscht att få byta - byta bort vintern till sommar!


Dynerna heter Arholma och kommer från IKEA. Bra pris var det på dom; 250 kr för dynorna som är 62x62 cm och 8 cm tjocka. 100 kronor kostar ryggkudderna. Visst är det lite opraktiskt med vitt, men dom kan tvättas i 60 grader, så jag kände att det var helrätt för oss.
Kuddar kommer från H&M Home.


Bara för att jag har jobbat något helt kopiöst den senaste månaden tog jag mig ett glas vin nu på eftermiddagen och njöt av vårsolen. Kolla vad grönt det är! Ni skulle ha hört på fågelkvittret! Ljuvligt!


Ifall det blir en kall vind finns det tjocka pläd att svepa runt sig.



Nedan visar jag en bild av samma uteplats med mörka dynor. 
Det är snyggt det med, men det får bli vår murriga "vinter-look":


Nu satsar vi allt på sommaren!

Detta är min favorit-uteplats på eftermiddagarna. Här är det sol från mitt på dagen till solen går ned. Det att vi har veranda-tak över uteplatsen gör att vi kan ha dynerna ute året om - i vått och torrt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen - "alla borde ha en American Porch".


Helgen skall bli sagolik har jag hört på väder-rapporterna och vi skall ha Western Clinic här på gården. Konstigt nog har vi alltid fint väder när vi arrangerar Clinic. Jag tror minsann jag har en bra relation med vädergudarna - eller så har vi bara en grym tur. Oavsett kommer vi att njuta.


Önskar er alla en riktig skön helg!