måndag 9 juni 2014

Attefallshus med eget sovrum

Nu börjar ni väl snart blir riktigt trötta på mig om mina 25 kvadratmeters bygglovsfria Attefallshus, men när hjärnan har kommit igång så har jag svårt att bara lägga av. Även om det endast är 25 kvadratmeter byggyta man får bygga, så finns det otaliga varianter. Flera aktörer har satsat på det moderna snittet, men jag väljer att hålla mig kvar i den klassiska stilen.

Extra info 2014-08-19!

Nu kan du köpa arkitekt- och konstruktionsritningar på mina Attefallshus. All information finns på mitt företags hemsida: Dreams & Coffee AB

Välkommen!

Jag tänker mig att komplementhuset skall passa med ursprungshuset och när jag ser mig omkring så är dom flesta hus i vårt rike klassiska. 


Vi har olika behov när det gäller komplementhus och önskar man ha det som gästhus för människor som inte är så alerta att springa upp och ned i stegar så är detta alternativet aktuellt. Här finns plats med en 120 cm bred säng i en sängalkov. Jag tänker mig förvaring under sängen. En lååååång låda som rymmer mycket. Sovloftet är kvar, antingen som förvaring eller som sovloft.


Istället för ett fullt utrustad kök har jag här gjort ett trinettkök som är gömd i skåpet mellan sovalkoven och badrummet. Här får man plats med både kylskåp, vask, mikrougn och stekplattor. Det kanske räcker för ett komplementhus. Här får ni själva tänka till hur ni önskar ha det. 


I detta förslaget finns ett glasat hörn. Här kan ni välja att ha vikdörrar, fönster och/eller fönsterdörrar. Det blir helt klart billigare om man väljer fönster och en dubbel fönsterdörr. Valet er ert!


Visst är detta ett trevligt litet hus?
Även på detta huset kan man sätta på ett verandatak om så önskas. Kolla mina tidigare förslag på Attefallshus. Nu har jag lyckats komma upp i 4 olika varianter med detta.
Förslag 1 hittar du HÄR
Förslag 2 hittar du HÄR
Förslag 3 hittar du HÄR


Nu får jag sätta mig ned och organisera upp mina hus så jag kan sälja arkitektritningarna och konstruktionsritningarna till dom som önskar bygga ett sådant själv. Man kan inte lämna in ansökan innan 2 juli, så ge mig den tiden.

Jag kan själv tänka mig ett Attefallshus på min tomt. Undrar på vilket jag väljer?
Kanske detta? Passar perfekt för en familj som kommer på besök, eller tjejernas kompisar som vill sova över och är uppe hela natten.

 Planlösningen i 3D:Nu måste jag jobba vidare. Det är mycket som skall hinnas med innan sommaren tar vid. I år planerar jag faktiskt ha lite semester. Önskar tid att vila och njuta av gården. 


Pretty in pink! Här fikade jag och dottern efter skolan. Ett glas saft i solen!
Så skönt - så somrigt!


Må bäst!


7 kommentarer:

 1. Fina små hus. Du är så duktig på det du gör! Hade det rymts i budgeten hade jag gärna anlitat dig att rita vårt hus ;-) /Jennie

  SvaraRadera
 2. Nydelig!! Eg har god plass til eit slikt hus, men trur arealgrensa i Norge er 16 m2. Reknar med at om nokre år , så hermar Norge etter Sverige,....brukar å vere slik! :)

  SvaraRadera
 3. Du är verkligen jätteduktig. Kanon med en variant där sängen var på nedervåningen. Ser fram emot att du har konstruktionsritningar för jag är helt klart inne på att bygga något liknande nästa år för uthyrning och sedan för barnen/Johanna

  SvaraRadera
 4. var tvungen att kika in i kommentarsfältet. jag har precis hittat din blogg och är helt fast ! jag och min blivande man byggde klart vårt hus för lite mer än 1 år sedan och vi sa att vi aldrig skulle göra om det.(trots att vi bara är strax över 20) men nu när jag hittat din blogg är har jag plötsligt glömt bort allt det jobbiga och suget efter ett bättre,större och mer fantastiskt hus är större än nånsin ! tack !

  SvaraRadera
 5. Hej Heidi! Vilka drömhus (stugor)! Vi har en tomt som vi ska bygga sommarstuga på nån gång och vill börja med Gäststugan och vi letar just nu efter 25kvm stugor och hittade din sida! Wow!! Sååå fina. Hur ser det ut med ritningar osv? Ser att du skrev i tidigare inlägg att du planerar att sälja ritningar och planlösningar. Kann man få mer Information om det? Vore kanon! Just denna variant här ovan gilar jag skarpt!! Ha de gott. Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda!

   Mer information om Attefallshusen och försäljning av ritningar kommer nästa vecka här på bloggen. Just nu har jag min sista semestervecka. Sen återkommer jag full av energi.

   Må bäst!
   Heidi

   Radera
 6. Vi bör utvärdera de objekt som kan hända i vårt Property Investment för att bilda att vi kommer förvaltnings saker för bra med vår verksamhet.
  Bygglovsfria hus

  SvaraRadera