fredag 13 juni 2014

En sjöstuga till ett New England hus i skärgården

Ungarna har sommarlov. Själv sitter jag och försöker slutföra vårens uppdrag.

Nu är den klar - sjöstugan till New England huset som skall byggas i Stockholm skärgård. Visst kan man bo här några veckor i sommar?


Utformningen av huset har jag tidigare bloggat om HÄR
Kunden tänker först bygga sjöstugan så snart som möjligt för att senare sätta upp huvudhuset. Just nu finns det både en sjöstuga och ett hus på tomten, men dessa planeras rivas och dom nya vita husen i New England stil skall ersätta dom.


Visst blir det en viss skillnad? Sjöstugan som nu står vid vattnet är i dålig skick och det luktar unket. Det går inte att göra något hälsomässigt boende av nuvarande hus. Ersättningen är i samma stil, men en aningen större och helt klart mera njutningsfullt med mycket fönster och ett stort vikdörr-parti i mitten.


Lite före och efterbilder på sjöstugan:


Inredningen ser såhär ut med ett stort vardagsrum/kök mot vattnet, två sovrum, badrum och hall. Jag har försökt få in så mycket förvaring som möjligt. Även om detta bara är ett ställe för sommarens njutningar så är det skönt att kunna ha tröjor, regnjackor, kängor, fiskesaker, prylar m.m i torr förvaring: 


Några inredningsbilder:


Här blir det plats med många gäster - både familj och vänner.
Vilket drömställe! Såhär vill jag också ha det någon gång. Det har varit så otroligt roligt att vara med att förverkliga någon annans dröm som även är min dröm. Måste säga att det underlättar när både kund och jag har samma tankar, funderingar och visioner. 
Då är det lätt att kommunicera och få ett bra resultat.

På måndag skall jag ut i skärgården och hälsa på detta vackra ställe och spika dom sista ändringarna innan bygglov skickas in. Men först tar jag helg och njuter av min egna dröm - Den Vita Drömgården.


Ikväll är det fullmåne! Det blir nog en härlig kväll i växthuset!

6 kommentarer:

 1. Lekker sommarbustad! Likar også godt dei små hagehusa du har tegna. Har lurt litt på om du også tegnar hytter til værharde strøk? Eg har hyttetomt heilt ute ved havet her på Vestlandet, svært verhardt! Og eg har problem med å finne tegningar av små kysthytter, alle er over 70-80 kvm. Eg treng ikkje større enn 50 kvm, og fleksible løysingar! Vi har campingvogn som er 6,50m , og der er plassen godt utnytta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker de små husene. Jeg har gjort flere småhus til kunder og det rekker godt å vel med 40 kvadratmeter til ei hytte. Akkurat nå tegner jeg på et extrahus til kunde som er på 40 kvadratmeter. Kommer til å vise det snart her på bloggen.

   Ha en deilig sommer!

   Heidi

   Radera
 2. Sååå fint! En fråga angående vikdörrs partierna. Var köper man dessa, och har de bra k-värde och håller för åretruntboende. Vi ska bygga ut sommarstället och vill ha dessa fönster, men hittar bara för vinterträdgård// Camilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Camilla!

   Ja det finns vikdörrspartier för åretruntboende med bra k-värde. Du får googla runt och leta efter leverantörer. Det finns olika.
   Lycka till!

   Ha en skön sommar!
   Heidi

   Radera
 3. Hej.
  Superfin liten sjöstuga. Jag sitter själv och planerar och drömmer lite för framtiden. Jag undrar om det finns möjlighet att få köpa byggnadsritningarna till stugan i framtiden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth!

   Du får gärna återkomma när den tid kommer så kan vi se hur vi kan lösa det. Maila mig gärna på mitt företags mail: heidi@dreamsandcoffee.se
   Ha en skön sommar!
   Heidi

   Radera