tisdag 17 juni 2014

Ett komplementhus till en 20-tals villa?

Jag har tänkt en del på utformningen av Attefallshuset. Om man skall ha ett komplementhus så önskar man väl ha ett hus som passar ihop med huvudhuset? I Sverige finns ju en hel del 20-talshus med brutet tak. Dessa vackra hus står oftast på en lite större tomt där det kan finnas plats för ett 25 kvadratmeter stort bygglovsfritt komplementhus. Det finns även nyare hus med brutet tak och rätt så många torp och sommarställen. Nu har jag gjort ett Attefallshus som kan passa ihop med huvudhus som har brutet tak:


Visst skulle detta passa ihop med ett 20-talshus eller ett annat hus med brutet tak?
Från köket på insidan ser det såhär ut:


Detta huset har både ett sovloft och en sovalkov med plats för en 120 cm bred säng. I skåpet finns plats för ett litet trinettkök. Till höger finns plats för badrum. Här får lilla familjen plats, eller varför inte tonåringarna?


Jag gillar verkligen planlösningen på detta huset. Själv kan jag tänka mig detta huset, fast med vanligt sadeltak. Här är planlösningen:


På sovloftet finns det plats med en dubbelsäng:


Man får beakta strandskyddet, men visst är detta ett läckert strandhus i New England stil. Det är nästan så att det räcker som ett litet sommarhus:Tänk att sitta här i chaiselongen och blicka ut över havet.


Som ni ser är planlösningen och inredningen helt identiskt med 20-tals huset.


 Jag måste säga att jag själv är väldig sugen på ett sådant hus. Det hade varit perfekt för gäster och tonåringar.

Önskar du ser fler av "mina" Attefallshus? Sök Attefallshus i sökfältet här på bloggen, så kommer alla mina tidigare inlägg upp.

Extra info 2014-08-19!

Nu kan du köpa arkitekt- och konstruktionsritningar på mina Attefallshus. All information finns på mitt företags hemsida: Dreams & Coffee AB

Välkommen!

Hos oss lär man inte blicka ut över havet. Här är det åkrar, ängar och hästar som gäller. Det duger rätt så bra det med! Här är några bilder från när vi campade på tomten när vi skulle bestämma oss för det bästa stället att sätta huset på.Jag kommer ihåg hur stort jag tyckte det var då. Nu känns det inte alls så stort, men fortfarande lika vackert.


Just här vi tältade står nu huset. Helt rätt placerad.


Tjejerna i familjen! Nöjda då - nöjda nu!


Glad midsommar!

Önskar er en riktig skön midsommar! Tänk om man ändå hade en liten stuga att krypa in i!4 kommentarer:

 1. Grymt snygga och praktiska hus! Ett sådant i New Englandstil vill jag ha! Väntar med spänning på prisbilden från Rörvikshus.
  Grymt läckert campande :) Sov ni där också?
  Hälsningar Jennie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Jennie - vi sov några nätter i tältet för att verkligen känna efter var det bästa stället på tomten var och hur ljuset vandrade över fälten. Nyttigt och väldigt trevligt!

   Må bäst!
   Heidi

   Radera
 2. Hej!

  Vilken fin blogg du har - roligt att läsa och titta på de fina bilderna! Vi har också ett växthus från Bosson, men lite mindre, 16,5 kvm - där trivs både vi och växterna! ..Vi har också samma rottinggrupp, köpt på Plantagen. Vi köpte nya dynor från Ikea, men det blev svarta för vår del. Mycket snyggt med ljusa också.
  Nu till min fråga; tycker dina skisser på Attefallshus är riktigt fina. Säljer du skisserna eller hela husen (byggsats?)? Vi ska ev bygga en sjöstuga - men är bara på det roliga planeringsstadiet än så länge.
  Kika gärna in på min 'nybörjarblogg': www.systrarnaochjag.n.nu.
  Hälsningar Märta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Märta!

   När det gäller Attefallshusen kommer jag att sälja arkitektritningar med konstruktionsritningar. Jag återkommer i mitten av juli här på bloggen och på hemsidan om detta. När det gäller hela byggsatser kommer Rörvikshus att erbjuda detta. Dom håller just nu på att räkna på det. Kontakta gärna dom om pris. Jag kommer även att bevaka detta och presentera det på bloggen.

   Ha en riktig skön sommar i ditt fina växthus!

   Heidi

   Radera