torsdag 21 augusti 2014

Ibland blir det inte som planerad - Ny häst i flocken

Ibland blir det inte som planerad - ibland är det som om saker absolut vill ske utan att man själv vill - det bara pressar sig igenom trots motstånd.

Hästen Wille är en sådan historia. 

Wille är en unghäst som troligen är väldig missförstådd - den tidigare ägaren ville inte ha kvar honom då han var svårhanterad. På vägen från tidigare ägare till uppfödaren hamnade Wille hos oss några veckor i sommar för att vila upp sig och återhämta sig. 
En helt underbar häst - gosig, snäll och väldig social.


I början fick Wille bekanta sig med våra hästar. Kolla filmen på YOUTUBE där Wille blir accepterad av alla i flocken förutom av en häst. 

Här är några bilder av första mötet:


Alla vill dofta på nya killen:


Och slicka på honom:


Ett härligt möte. Men vi hade bestämt oss för att vi inte skulle ha någon unghäst. Om vi skulle ha någon ny häst i flocken önskade vi ett välutbildad reining sto. 

Här stod det en grundinriden 3-årig quarter vallack. 

Vi tog hand om honom som vår egen häst under dom få veckorna han var här. Vår dotter Filippa på 13 år tog extra hand om honom och det klickade jättebra. Kärlek! För att vara en unghäst som någon kallar en problemhäst måste jag säga att det gick som en dröm.

Hur många 3-åringar står helt still när någon hoppar upp på en barbacka?




Wille älskade att rida ut i skog och mark. Inget problem att gå först - inget problem att gå sist - orädd för det mesta. Bra skritt, trav och galopp - inget skenande eller bockande. 
Lätt att styra dit man ville ha honom.


Filippa rider Wille barbacka.



Men vi har ju redan 6 hästar och sökte alltså inte en ung quarter vallack.
Waldemar Wass fick ta tillbaks honom och sälja honom vidare. 
Filippa blev såklart ledsen - väldig ledsen -  men vi kan ju inte ta hand om alla hästar ..... eller?

Wille blev snabbt såld igen och efter kort tid meddelar nya ägaren att dom inte vill ha honom - han stegrar och är alldeles bångstyrig. Men hur är det möjligt? Hos oss var han en ängel. Hos Walle var han också duktig.

Stackars lilla häst - vilken start i livet. Två ägare som inte kan hantera honom.

Här borde ju även vi dra öronen åt oss, men hjärtat blöder hos hela familjen och nu har vi bestämt oss för att köpa honom och ta hand om den lilla. I helgen kommer han tillbaks. Det var nog meningen att han skulle bo här! 




Vi kommer att ta det lugnt med honom och gå varsamt fram. Det känns som han har blivit missförstådd - här skall han bli förstådd, här skall ha få kärlek, här skall han få det riktigt bra.

Det var ju så bra när han var här - varför skulle inte det fortsätta så?
Visst förstår vi också att vi kommer få lite motstånd, men vi är redo. Det här skall vi lösa. 
Lillkillen skall få ett gott liv!


Visst är det lite kul när saker inte blir som planerad? 
Visst är det lite kul med utmaningar?

Bara det finns kärlek så löser deg mesta sig!

Och Filippa är överlycklig!
En alldeles egen häst som hon själv skall få utveckla vidare med hjälp av Waldemar Wass och pappa Håkan. Filippa är en naturbegåvning när det gäller djur. Utrolig snäll och mjuk, totalt orädd och väldig tydlig med vad hon vill. Hon låter inget djur ta över ledarrollen men hon är inte aggressiv. 
Jag tror att det är den rätta kombinationen. Det skall bli spännande att se en tonåring utvecklas tillsammans med en unghäst. Det kommer ta tid - men tid är ju det enda vi har gott om!