torsdag 21 augusti 2014

Ibland blir det inte som planerad - Ny häst i flocken

Ibland blir det inte som planerad - ibland är det som om saker absolut vill ske utan att man själv vill - det bara pressar sig igenom trots motstånd.

Hästen Wille är en sådan historia. 

Wille är en unghäst som troligen är väldig missförstådd - den tidigare ägaren ville inte ha kvar honom då han var svårhanterad. På vägen från tidigare ägare till uppfödaren hamnade Wille hos oss några veckor i sommar för att vila upp sig och återhämta sig. 
En helt underbar häst - gosig, snäll och väldig social.


I början fick Wille bekanta sig med våra hästar. Kolla filmen på YOUTUBE där Wille blir accepterad av alla i flocken förutom av en häst. 

Här är några bilder av första mötet:


Alla vill dofta på nya killen:


Och slicka på honom:


Ett härligt möte. Men vi hade bestämt oss för att vi inte skulle ha någon unghäst. Om vi skulle ha någon ny häst i flocken önskade vi ett välutbildad reining sto. 

Här stod det en grundinriden 3-årig quarter vallack. 

Vi tog hand om honom som vår egen häst under dom få veckorna han var här. Vår dotter Filippa på 13 år tog extra hand om honom och det klickade jättebra. Kärlek! För att vara en unghäst som någon kallar en problemhäst måste jag säga att det gick som en dröm.

Hur många 3-åringar står helt still när någon hoppar upp på en barbacka?
Wille älskade att rida ut i skog och mark. Inget problem att gå först - inget problem att gå sist - orädd för det mesta. Bra skritt, trav och galopp - inget skenande eller bockande. 
Lätt att styra dit man ville ha honom.


Filippa rider Wille barbacka.Men vi har ju redan 6 hästar och sökte alltså inte en ung quarter vallack.
Waldemar Wass fick ta tillbaks honom och sälja honom vidare. 
Filippa blev såklart ledsen - väldig ledsen -  men vi kan ju inte ta hand om alla hästar ..... eller?

Wille blev snabbt såld igen och efter kort tid meddelar nya ägaren att dom inte vill ha honom - han stegrar och är alldeles bångstyrig. Men hur är det möjligt? Hos oss var han en ängel. Hos Walle var han också duktig.

Stackars lilla häst - vilken start i livet. Två ägare som inte kan hantera honom.

Här borde ju även vi dra öronen åt oss, men hjärtat blöder hos hela familjen och nu har vi bestämt oss för att köpa honom och ta hand om den lilla. I helgen kommer han tillbaks. Det var nog meningen att han skulle bo här! 
Vi kommer att ta det lugnt med honom och gå varsamt fram. Det känns som han har blivit missförstådd - här skall han bli förstådd, här skall ha få kärlek, här skall han få det riktigt bra.

Det var ju så bra när han var här - varför skulle inte det fortsätta så?
Visst förstår vi också att vi kommer få lite motstånd, men vi är redo. Det här skall vi lösa. 
Lillkillen skall få ett gott liv!


Visst är det lite kul när saker inte blir som planerad? 
Visst är det lite kul med utmaningar?

Bara det finns kärlek så löser deg mesta sig!

Och Filippa är överlycklig!
En alldeles egen häst som hon själv skall få utveckla vidare med hjälp av Waldemar Wass och pappa Håkan. Filippa är en naturbegåvning när det gäller djur. Utrolig snäll och mjuk, totalt orädd och väldig tydlig med vad hon vill. Hon låter inget djur ta över ledarrollen men hon är inte aggressiv. 
Jag tror att det är den rätta kombinationen. Det skall bli spännande att se en tonåring utvecklas tillsammans med en unghäst. Det kommer ta tid - men tid är ju det enda vi har gott om!11 kommentarer:

 1. Vilken härlig historia! Han kommer bli perfekt tror jag.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, vilken härlig historia! Önskar er varmt lycka till!
  Ödet syr man inte över...

  SvaraRadera
 3. Ni är fantastiska människor! Djur är så häftiga - Wille kände att han kunde lita på er...har själv tagit hand om en hund som blev mitt allt. Lycka till!!

  SvaraRadera
 4. Blir rörd!!! Så fantastiskt. Både för er och för lilla Wille. Kärlek gör oss starka. punkt slut.
  Det är klart att det kommer bli bra, hos er på Drömgården.
  Kram och hälsa Wille att han har tur som hamnat hos er.

  SvaraRadera
 5. Det visar hästens intelligens ,,han visar tydligt var han vill bo, precis som min hund görsig helt omöjlig för andra bits och matvägrar. Lycka till med eran nya häst och Filippa du är underbar. Kram Eleonor

  SvaraRadera
 6. TACK! för att du delgav oss denna rörande fina historia! jag blir glad ända in i själen att höra och se att det finns mer människor än jag, som kan se och ha känsla för dessa våra fantastiska djur! Det fanns nog en mening med att han ska hamna hos er, och jag tror din dotter och Wille helt enkelt klickar!. De förstår varandra, och vilken underbar upplevelse för honom att få vara nära någon som kan kommunicera med honom. Jag själv brinner för djur och hästar och deras väl och ve, och det finns så många som blir missförstådda och där ägarna "tröttnar" på dem, eller använder metoder som blir totalt fel. Många saknar känslan som behövs för att kommunicera med djur, de har ibland också för bråttom. Därför låter det väldigt klokt att höra att ni ska skynda långsamt, och låta honom få kärlek och mys och må bra!

  Jag önskar sååå din dotter och er alla lycka till med honom, hälsa henne det! man riktigt ser på bilderna att de hör ihop, kan förstå att hon är överlycklig och jag är säker på att de och ni kommer få många fina år tillsammans!
  Kram på er alla i er fina familj!
  Annette

  SvaraRadera
 7. vilken härlig solskenshistoria ! lycka till !

  SvaraRadera
 8. Å så herlig historie! Nesten som å følge med i ein god hestefilm når eg les dette. Er så glad for at hesten fekk komme tilbake! Vi hadde også en ekstrahest ei stund, den gikk på sommarbeite i lag med vår, men så blei det kaldt, eigar hadde ikkje stall og det var 100 mil tilbake der den kom fra. Slakting var neste! Då sa vi at den kunne bu hos oss i vår ekstrastall til den skulle til hestehimmelen. 5 år var den hos oss, no er det 2 år sidan den forlot oss, saknar den veldig no kjenner eg!! Snill gammal dame.....

  SvaraRadera
 9. Den här hästen har från första dagen jag köpte honom som 1,5 åring varit det goaste och coolaste hästen. Han har aldrig varit någon problemhäst eller flippat. Han såldes tillbaka till sin uppfödare då han blev opererad för lösa benbitar och jag som ägare fick ett bättre erbjudande att köpa en tävlingklar häst då jag ville starta och tävla honom detta år och vi hitta lösa benbitar i båda fram så tog jag beslutet att sälja min älskade plupp till sin uppfödare då jag visste han skulle hitta en bra hem åt honom.

  SvaraRadera
 10. Så hela denna historien ni läst stämmer inte då jag som första ägare vet och vill tala om att jag har gjort allt för denna häst. Han skall därför inte bli stämplad som problemhäst när han långt ifrån är det. En coolare häst får ni faktiskt leta efter och jag är jätteglad att eran dotter har fått honom som sin egen lycka till jag tror och hoppas ni kommer ha många roliga stunder ihop med honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra! Ingen är nöjdare än vi om historien vi har fått presenterat för oss inte stämmer.

   Radera