söndag 28 september 2014

Höst på uteplatsen under tak


Nu är verkligen hösten här. Tranorna har under några dagar samlats på fälten runtom och flyger över hustaket medan dom skriker som om dom ropar in alla inför färden söderut. Det är läckert att se.


Precis som tranorna förbereder sig även jag för hösten. Dom vita dynorna är nu bytt mot dom gråsvarta. Det känns liksom bäst att ha mörka dynor, kuddar och plädar nu när hösten anländer.Jag har sagt det förr och säger det igen. Att ha en american porch är guld värd. Här ute sitter vi året om. Om sommaren söker vi skugga och om hösten, vintern och våren när solen är lite lägre söker vi lä för vinden och sol. Vi har infravärme i taken för kallare dagar. Och det bästa av allt är att vi slipper ta in dynor och kuddar. Här är dom säkra för regn och snö.

Nu passar ju american porch extra bra till vårt New England hus, men jag menar att flera hus skulle kunna haft en uteplats under tak. Ni vet väl att man kan bygga upp till 15 kvadratmeter terrasstak i anslutning till huset utan att behöva söka bygglov?


Sofforna och fåtöljerna i konstrotting är inköpta på Plantagen för några år sedan och finns inte att köpa längre, men tillsvarande finns hos andra möbelföretag. 
Bästa fikastället. Här har vi redan hunnit äta frukost, fikat och ätit lunch idag. 
Pläderna i fuskpäls kommer från H&M HomeHelgen har varit sagolik även om det har blåst en hel del. Just denna uteplatsen som är i sydost-läge har varit helt vindstilla nu när det har varit kraftig västlig vind.

Även hundarna gillar ligga och sola - här är Thaihunden Pepsi på sitt favoritställe. 
Vindstilla, mjuk och full koll på allt:Äldsta dottern har for första gången tävlat i reining som är westernridningens fartfyllda dressyrgren. Hon red riktigt bra, men blev diskad både för fel klädsel (man måste visst ha skjorta på sig) och att hästen gjorde en halv rollback istället för att backa. Hon backade bra sen efter hon rättat till det, men då var skadan redan gjord. Men vad gjorde väl det när tjejen är nöjd och mamman och pappan stolta. 


Tävling och resultat är inte så viktigt för oss - det roliga är att detta är en grundinriden cuttinghäst som Louise själv har tränat upp till en reininghäst med hjälp av Waldemar Wass som är vår tränare. Det är bra för en 16-åring.

Hästen som inte kunde spinn när vi köpte henne för 3 år sedan - spinner bra nu:Även stoppet som är viktigt inom reining satt fint även om underlaget i detta ridhus inte är så lämpligt att göra riktiga sliding stops på.


Som sagt så är tävlingar inte helt vår grej. Det tar alldeles för mycket tid. Då är det roligare att kunna rida och träna på ridbanan hemma och hinna vara med vänner och familj.


Hoppas ni också har haft en skön helg!

1 kommentar:

  1. Som jag sagt så många gånger, jag är så avis på era porch'er! Tänker säkert en gång i veckan på hur vi skulle kunna få till nåt liknande eller ett uterum nån stans.

    Kul att det gick bra för dottern med tävlingen, trots den fåniga diskningen!

    Kram Lena

    SvaraRadera