lördag 6 september 2014

New England hus - utveckling från stomrest till klart

 Oj, vad tiden går fort - eller gör den? Det är 3 år sedan vi flyttade in på gården. Det känns som vi alltid har bott här, det känns som hemma. Här har vi rotat oss. Vad är det man säger? - med bra jord får man stärka rötter. Det här är bra jord - här trivs vi! 

Såhär såg det ut i mars 2011 när huset var stomrest och arbetet inne precis hade påbörjats. När jag tittar på bilderna känns det så länge sedan samtidigt som jag kommer ihåg känslan med mycket spänning och stora drömmar. Kolla villavagnen där i nedre hörnet. Dit flyttade vi in vid skolstart då huset inte var helt klart och vi ville att barnen skulle börja i nya skolan.


Det var lite trångt i villavagnen, men vi visste ju att det skulle bli bättre så humöret var på topp.


Vi gjorde ett provisoriskt vardagsrum ute i paviljongen som vi senare använde som sadelkammare innan stallet blev klart.


Drömmen om att ha egna hästar blev till verklighet. Det var mycket som hände på samma gång. Som julafton varje dag!


I slutet av augusti 2011 såg det såhär ut när vi flyttade in. Huset var klart invändigt, men trätrall, skorsten och trädgård var inte klar. Stallet hade fått väggar men inte tak.


Såhär ser gården ut nu. Nu är det faktiskt helt klart! 
Pricken över i-et och sista projektet var flaggstången.


När vi flyttade in för 3 år sedan var inte poolen och terrassen runt uteplatsen helt klar.

Men det är den nu. I sommar har vi badat otroligt mycket. Vi är väldigt nöjda med att ha pool.
Vår pool är gjuten med olika höjdskillnader och trappa i ena hörnet. Vi har valt mörk blå liner. Poolen levererades från Magisk Pool i Bålsta.Allt var klart inne när vi flyttade in förutom dekorstenarna på öppna spisen. Dekorstenarna är en italiensk granitsten som vi köpt hos Stenmagasinet i Täby.Vi var så glada och nöjda när vi flyttade in, men såhär i efterhand så ser det ju faktiskt rätt så risigt ut i trädgården. Grus och lera överallt. Den hösten plattade vi trädgården och lade sand över all lera för att överleva vintern. 


Våren efter rullade vi gräsmatta och gjorde lite planteringar. Skorstenen på utsidan kom också till sommaren efter.


Det har varit en hel del jobb, men då vi gillar att skapa och jobba så har det varit otroligt roligt.
Mitt tips till alla som bygger nytt är att lägga av en hel del pengar på att göra det fint ute också. Växter, grusgångar, stenläggningar och gräs kostar en hel del, men gör också så att huset inramning blir vackert.


I mars 2011 såg entrésidan av huset ut såhär. Det var bara ett skal. Fasaden var endast grundmålad. Inte såg det ut som det skulle bli ett vitt New England hus med svart tak av detta.


Nu ser entrésidan ut såhär. Ett hem. Takpannorna heter Benders Carisma Granit:


Det är roligt att titta tillbaks och se hur allt har utvecklats. Då många av bilderna från bloggen har försvunnit och just utvecklingen av gården är borta kommer jag att göra lite tillbakablickar nu och då.

Jag kommer ihåg känslan när jag gick runt i det stomresta huset och drömde om när det blev klart.


Jag hade ritat upp vardagsrummet i mitt 3D arkitektritningsprogram Chief Architect så överraskningen mellan planering till verklighet var inte så väldig stor. Jag måste säga att det är överlägset bra att ha ett 3D program att jobba med. Man kan planera huset och rummen på riktigt. Det är inte alltid lätt att förstå hur et hus ser ut när det presenteras med vanliga platta arkitektritningar. Med ett 3D program får man en klar uppfattning om hur det kommer att bli.
Kolla gärna bilderna som jag gjort på några av referensobjekten som jag jobbat med. Bilderna finns på mitt företags hemsida Dreams & Coffee AB.Såhär ser verkligheten ut idag:


Ett New England hus blir till!
Här är utvecklingen från när huset restes till det nu står klart idag:


Februari 2011 - Stomresning. Vi var inte där när huset stomrestes - då satt vi på en strand i Thailand och fick bilderna tillskickades från Rörvikshus säljare Lars Ericsson. Det var en konstig känsla. Det var nog första gången vi ville hem innan den planerade hemresan. Man ville ju hem till sitt nya liv.
 Rörvikshus var vår valda husleverantör och är också det husföretaget som jag samarbetar med nu. Ett lyckat projekt som har resulterats i ett bra samarbete.


Maj 2012 - här förbereds det för att rulla gräsmatta och skorstenen byggs upp:


Augusti 2014 - huset idag:

Här är det gott att leva!

3 kommentarer:

 1. God söndagförmiddag!
  Vilken resa ni gjort under de här åren med ert nya hem! jag är så imponerad hur mycket ni har hunnit och gjort! ett fantastiskt jobb!

  Älskar bilden på hela familjen i den tillfälliga villavagnen, den sprudlar så mycket härlig positiv känsla!

  Bilderna ger energi till att gå ut och ta tag i något här hemma idag som "släpar" :-)

  Ha en underbar söndag! Kram Annette

  SvaraRadera
 2. Vad underbart att läsa om ert arbete. Vilket jobb och vilket resultat, magiskt.
  Bra jobbat i alla plan :-)
  /Linda

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Jag vill bara tacka för en grymt bra blogg, man får så mycket inspiration av att gå in här. Alltid lika fina bilder och positiv anda!!
  /Mia

  SvaraRadera