söndag 14 december 2014

En härlig julig helg!

En solig och härlig helg - som har gått i julens tecken. Det har kanske inte varit supermånga soltimmar denna helgen, men dom som har varit har vi utnyttjat till max och haft mycket energiglädje av. Efter promenad i solen med hundarna och utefix med hästarna fick vi äntligen avnjuta en glögg ute i vintersolen. 


Vad vi har längtat att få sitta ute och känna solen värma.
Pyntat har vi också gjort. Det är mycket hjärtan - både med pepparkakor och vid dörren. Trähjartat med det blanka hjärtat i mitten fick jag av en kund. Visst är det vackert - och vad glad jag blev. 
Tack Yvette!


Efter gårdagens julmarknad i gamla stan i Stockholm blev vi så inspirerade av dom gamla husen att vi gjorde årets pepparkakshus i samma stil.Här är det snöbollar och snögubbe:


Och här dansar pepparkaksgubbarna runt granen:


Pepparkakshuset fick bli "center piece" när vi dukade för jul-lunch idag:


Vi plockade även fram några nissar då vi småfirade jul med familj som vi inte kommer fira stora julafton med. Jag gillar verkligen dessa småfirande stunder. Det finns inga förväntningar på dom - det blir bara trevligt.


Dom små nissarna har vi fått i present under många jular för flera år sedan. Det är alltid lika roligt att få ta fram dom och ha dom som bordsplacering. Tomtemor och tomtefar fick svärmor och svärfar vara.


Pepparkakshuset fick vara huvud-dekorationen på bordet.


Och ett tips till dom som känner stress inför jul. Gör inte det. Denna jullunchen tog ingen tid alls att fixa i ordning. Janssons frestelse finns att köpa färdigt, prinskorvar och köttbullar likaså. Det fanns jättegoda patéer i delikatessen på affären. Man behöver inte göra allt själv. Det blir gott ändå. 
Det viktigaste är väl ändå att umgås och ta det lite lugnt.


Önskar er alla en riktig härlig jul.

Bara en vecka kvar med jobb, sedan är det en härlig lång julledighet framför oss!
Jag längtar efter att slappa och sova länge!4 kommentarer:

 1. Så vackra bilder och så vackert du bor.... :) // Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för trevlig kommentar, Lisbeth! Vi trivs väldigt gott här ute på landet :-)
   Önskar dig en härlig jul!
   Heidi

   Radera
 2. Visst är det så, att mycket går att köpa färdigt! Det blir jul ändå....
  Önskar Er en riktigt härlig 4:e advent & God Jul!
  Kram Kate

  SvaraRadera
 3. Ønsker deg og dine riktig god jul! Kjem til å følge deg vidare inn i det nye året, likar så godt både stil og hus og den fine stemninga du viser i bilda frå gården din! Julehilsen frå Mariann i Vest Norge, her snør det ekte nydelig julesnø i dag!

  SvaraRadera