lördag 17 januari 2015

Dukar med fynd från Thailand

När jag är och reser gillar jag att köpa med mig något hem - något som jag gillar och kan använda. Denna gången blev det vinglas av kokosnötträ.


Jag är ju lite svag för den bruna färgen, så vinglasen var bara ett måste. Inte kostar dom så mycket hellre - ca 60 kronor styck. Det går säkert att få tag i dom billigare om man går på någon marknad, men jag hatar att pruta och betalar gladeligen dom extra kronerna.


Mitt andra "fynd" var dom små vattenflaskorna. Vi satt ett gäng i Thailand och åt middag och jag pillade bort etiketten på sodavattenflaskan. Men oj vad snygg den blev. Jag bestämde mig genast att ta hem 8 stycken. Alla var överens om att dom var läckra. En trend kanske? Blir som ett något extra när man dukar. Och billigt är det om man inte räknar med flygbiljettspriset - isåfall blir dom superexklusiva ;-)



Hela familjen tog en ridtur ut idag. Det var första ridturen på över en månad. Det kändes rätt bra. Lite isigt är det, men vi har ju broddar på hästarna och vi tog det lite lugnt nu i början. Lite galopp fick vi, men jag skulle helt klart vilja ha lite mer. Det är det som jag tycker är roligast!



När vi kom hem från ridturen blev det lyxlunch med ett glas vin för oss vuxna och cola för barnen i träglasen. Färsk pasta med pestosås och lite bacon på toppen serverades. Enkelt och snabbt men gott!


Brunt i olika nyanser!
Tallrikarna köpte jag på loppis i somras. Är ju som sagt väldigt glad i brunt och dessa tallrikar hade själ. Hon som jag köpte dom av berättade att det var henne och hennes mans första service. Tänk vad många roliga måltider dessa tallrikarna har varit med om! Om tallrikar ändå kunde tala ......
Nu skall tallrikarna få hänga med vår familj ett tag.


Lyktorna i brunt där i mitten av borde köpte jag också på loppis av en kvinna som bytte ut allt sitt bruna i hemmet mot vitt och svart. Hos mig passar dom perfekt!

Dom små ljushållarna har jag köpt för många år sedan i Thailand. Jag tycker det är roligt med minnen. Det är nog därför jag aldrig kan bli minimalistisk i min stil. Det finns inte plats med det i mitt liv. Jag gillar att omge mig med trevliga saker som minner mig om det liv jag levt och lever.


Och när vi pratar minnen. Klockan som hänger på väggen där bak köpte jag åt min mamma och pappa när jag bodde ett år i Californien som 16-åring. Den är av California redwood. När jag flyttade hemifrån fick jag den tillbaks. Det är jag glad för. Ett härligt minne. Jag kommer till och med ihåg affären jag köpte den i. Den låg bredvid ett trä som man kunde köra bil igenom.
 

Önskar er en riktig härlig helg!