söndag 17 maj 2015

Egensnickrade växtstöd

Nu är det vår och humlen tar sats och skjuter i höjden. Ett växtstöd behövdes och av några 45 x 45 regler som fanns i förrådet gjorde jag ett enkelt växtstöd. 


Jag har omorganiserad bak växthuset och flyttat planteringslådorna som stod där tidigare. Nu har jag planerat så att man kan sitta i solen och titta på när någon rider på ridbanan. Mitt emellan stolarna står humlen som är kraftig och fin. Den ville jag ha kvar så ett växtstöd fick det bli - ett som passade ihop med det vita växthuset och dom vita adirondack stolarna.


Det var jätte enkelt att snickra ihop. Några reglar, en såg och skruv - vipps så var den uppe.
Jag satsade inte på något finsnickeri på denna. Hade jag gjort det hade det tagit längre tid och jag tror inte någon skulle se skillnaden när humlen växer upp på den och tar över.

Däremot skulle jag önska att jag hade en svarvad knopp eller spira att sätta på toppen. Vi har ingen svarv, så det kan jag inte göra själv. Har spanat efter det hos byggvaruhandeln, men inte hittat något. Jag måste spana vidare - vet ju att det finns.


Här är det härligt att sitta och ta en kaffe i solen och titta på när andra rider på ridbanan.Trollmuggarna har jag också gjort själv. Att jobba med stengods och keramik är som balsam för själen. Ett njutningsfullt skapande.


Jag gjorde också små växtskydd för dom nya hallonbuskarna i planteringslådorna som jag har flyttat till ett annat ställe i trädgården.

 

Dessa växtstöd har samma stil som det stora för humlen, men dom är kortare. En hallonbuske blir ju inte så stor - och just denna som jag nyss har köpt är så liten, så liten att den nästan är pinsamt ensamt där mitt i. Den växter nog till sig .... eller så köper jag en till.


Våren är verkligen här och gräset växer fort. Efter ridturer brukar vi släppa ut hästarna i trädgården för att hjälpa till med gräsklippningen. En uppskattad belöning. Gräset är verkligen grönare på andra sidan - här i trädgårdsdelen.


Det är lite Pippi-Långstrumkänsla att släppa hästarna ut i trädgården. Jag gillar det!Och som tur är så bryr dom sig inte om varken buskarna eller tulpanerna.
Så länge dom sköter sig får dom fortsätta klippa gräset.


Gårdagen var ljuvlig och vi var ute hela dagen.
Denna 17e maj morgon är grå och trist och det skall regna hela dagen. 
Lyser upp med att hissa den vackra Norska flaggan. Är man norska så är man - då skall det firas!


Och som man säger i Norge på denna dagen:
"Gratulerer med dagen!"6 kommentarer:

 1. du brukar väll kika in på loppisar kolla efter en flagstångskula den borde gå att skruva fast och den kan du ju spraya vilken färg du vill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset - jag skall spana efter flaggstångskulor eller annat på loppisar i sommar :-)

   Må så gott!
   Heidi

   Radera
 2. Jag stod och höll i en sådan stor träknopp förra veckan på vår lokala bygghandel. Ska dit strax igen, jag kollar fabrikatet på den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för omtanken!
   Må så gott!

   Heidi

   Radera
 3. Hej o tack för all inspiration!
  jag har köpt en jättefin knopp, i vitglaserad keramik på Sturehovs slott.http://sturehofskrukmakeri.com/ Titta på knopparna längst till höger,jättefina tycker jag. Kanske du kan göra en liknande själv...?
  Vänliga hälsningar
  Magdalena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det kan jag nog göra, fast jag vill nog ha den svarvade knoppen i trä.

   Må så gott!
   Heidi

   Radera