fredag 18 september 2015

Nya matsalsstolar från Artwood

 Ute är det regn och rusk, men vad gör väl det när mina nya matsalstolar från Artwood anlände igår.


Jag har länge letat efter matsalstolar som är sköna att sitta i samtidigt som det inte får vara för mycket jobb med tvätt av klädslar. Det har inte varit lätt, men nu efter lång fundering föll valet på Artwoods Colombus fåtölj. Det finns rena matsalstolar i samma serie, men dom är inte lika sköna att sitta i. Detta är mera fåtöljliknande stolar, men med samma sitthöjd som en matsalsstol.
Efter provsittning blev det denna fåtöljen/stolen som vi föll för - och vi är nöjda! Väldigt nöjda!

Kolla gärna mitt tidigare inlägg där jag visade olika matsalsstolar.

Jag är glad jag valde fåtöljen Columbus framför stolen Columbus. Vi gillar sitta länge vid matbordet. Skall man sitta länge skall man sitta skönt.
Pris för Columbus rottingfåtölj kostar ute i butik från 3600,- till 3.900,-. Jag har nog även sett dyrare fåtöljer på "fina affären" i "Stora Staden".


Dom nya matsalstolarna passar perfekt in i stilen vi har i vårt hem. På utsidan präglas huset av New England stilen medan insidan har en mera kolonial stil med starka inslag av Asien där vi tillbringad många år. 


Fåtöljerna från Artwood passar mycket väl in i stilen vi har inne i vårt hem.


Mitt företag Dreams & Coffee AB är även förhandlare för Artwoods möbler och jag erbjuder Artwoods möbler till ett mycket bra pris till mina kunder som jag även ritar hus till.
Då jag även har kontoret hemma och vi kör en hel del arbetsmöten här tänkte jag det vore en bra idé att använda mitt hem delvis som visningshus för Artwood möbler. På det sättet kan kunderna både få en känsla över möblerna som passar mycket väl till husen i New England stil som jag ritar.

Nästa rum som kommer att fyllas med Artwood möbler är kontoret. Återkommer längre fram till det.

Samtidigt som stolarna anlände bytte jag kuddar från blått till brunt.
Så här är det - vårt kök i brunt och vitt!


Köket är från IKEA och vi har själva handmålad luckorna i kulören NCS S0502-Y. Alla listor och snickerier i hela huset har samma kulör.

Köket är på 60 kvadratmeter och är stort och rymligt. Detta är verkligen husets hjärta. 
Här finns det alltid någon!


Den stora öppna spisen står mitt i köket. Ikväll lär vi elda och mysa framför brasan


Hundarna är väldigt lyckliga över att fårskinnet har hamnat på golvet.
Här ser vi hunden Russin ligga på fårskinnet framför en av dom nya fåtöljerna tillika matsalsstolarna.
I vårt hus är inte bara inredningen präglad av Asien - alla våra hundar är också från Thailand.
Historien om hur vi hittade Russin kan du läsa om HÄR.


Andra nya Artwood detaljer är denna träutskärning som ser ut som en urna och den charmiga luffarschack-pjäsen i trä. Träurnan är en massiv detalj på bordet och luffarschack-pjäsen är både rolig att spela med och dekorativ på samma gång. Gillar dom starkt.


Jag fortsätter njuta av köket som nu känns som nytt bara för att nya stolar och byte av kuddar har skett. Vad gör väl lite regn när man kan mysa inne!
Önskar er alla en riktig härlig helg!


Må bäst!