söndag 20 september 2015

Premiär ritt i ridhuset

 Det är inte helt klart än, men nästan. Sargen har bara fått den övre plankan på. Dom nästa plankorna snickras klart i veckan. Dubbeldörren har kommit men monteras först om några dagar ..... sen är det klart - helt klart!

Vi kunde inte hålla oss så vi provade ridhuset lite i lördags. Just på denna bilden var det regn ute, men sol inne. Här är äldsta dottern på sin quarterhäst Tuffie:


Vilken känsla det var! Då vi har mycket fönster och ljusinsläpp på alla sidor och i taket är det ett fantastiskt ljus i ridhuset. Att vi även har satsat på riktig bra belysning bidrar till att ridhuset upplevs större än det är. Det är 25 x 48 meter på utsidan. Ridytan är 24 x 47 meter.


Jag kommer att skriva om alla detaljer, leverantörer och priser när huset står helt klart. Ge mig någon vecka, så får ni som är intresserad veta lite mera. Jag ville bara dela med mig av familjens ridhusglädje så här lite i förväg. Vi har ju varit lite spända och vi ser ju så mycket fram emot att det blir helt klart.


Mitt i ridhuset vid entrén har jag satt några stolar ifall någon vill sitta och titta på dom som rider. Jag tänker framför allt att det kommer användas när vi har western clinics och man vill se på dom andra som rider.

Vår första western-clinic skall vi ha i helgen så tills dess skall allt vara klart.Jag kommer att komma med mer information om våra clinics framöver ifall någon är intresserade.
Vi bjuder som vanligt upp tränaren och reiningryttaren Waldemar Wass hit som tränar olika ekvipage på det som dom behöver att träna på. Som ni kanske sett på bilderna från gården så har vi  ju några hästar. Vi kommer även att kunna erbjuda att låna häst och träna för Walle.
Mer information om priser och tider kommer snart.


På två sidor av ridhuset är det vindduk. Från insidan är det som om man ser ut med solglasögon. Från utsidan ser det svart ut på dagtid. Vindduk ger ett skönt klimat i ridhuset och med dom stora öppna ytorna känns ridhuset mera öppet och ljust.

Personligen tycker jag dom flesta ridhus är för mörka. Vi var måna om att få ett öppet och ljust ridhus så även färgvalet med vita stålbalkar var viktigt. Ridhuset är vitt på utsidan, men det gick endast att få plåten ljusgrå på insidan. Det ser helt OK ut tillsammans med det vita och stålkonstruktionen runt fönster och öppningar.

Här tränar Håkan på backning av Painten Classy.


Det är vackert när naturen kommer in i ridhuset.


På gaveln mot vägen och i väster samt på långsidan mot norr har vi långa fönster.


På långsidan mot syd och på gaveln mot öster har vi vindduk.


Även yngsta dottern med sin ponny Solo provade ridhuset. Det var lite nytt och Solo var lite nyfiken på allt runtomkring.


Här tror jag nog vi kommer trivas.


På ena gaveln mot skogen har vi en stor öppning med öppningsbart vindnät där vi kan köra in maskiner - allt från lastbilar till fyrhjuling beroende på vad som behövs.
En grind som går jämt med sargen kommer att byggas här.


Det var en glädjefylld premiärritt i ridhuset.
Jag återkommer med alla detaljer när huset står helt klart!


En kaffe på det och livet känns bra!Må bäst!
3 kommentarer:

 1. Det ser helt fantastiskt ut! Kan föreställa mig er känsla!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Vilket fantastiskt ridhus. finns det någon chans att få en idé om vad detta kostar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fler detaljer kring pris och materialval kommer! Kan väl säga att det är dyrare än man skulle önska :-)

   Må så gott!

   Heidi

   Radera