söndag 4 oktober 2015

Drömhäst till Drömgården

Jag har köpt mig ny häst - en riktig drömhäst - en Barbiehäst!


Kolla den manen! Den är som hämtad från en saga!


Man kan ju undra vad jag skulle med en ny häst till när vi har så många. 
Här är hela lasset - 9 hästar har vi.
6 american quarter horse, 2 american painthorse och 1 welsh mountain ponny.


Jag har min vackra paint Diva, men nu när vi investerat i ridhus ville jag fokusera på att utvecklas och rida reining som är Westernridningens fartfyllda dressyrgren. Min man rider ungefär 2 - 3 hästar varje dag. Jag har hittills mest ridit i skog och mark med barnen. Nu vill jag också utvecklas och bli en bättre ryttare. Extra roligt är det att göra saker tillsammans med min man också! 
Min tid är nu!

Min nuvarande häst är fantastisk på alla sätt och vis, men hon är inte utbildad inom reining och har faktiskt inte helt fysiken för det hellre. 
Då hon är så fantastisk önskade min yngsta dotter ta över henne nu när lilla ponnyen börjar bli lite liten. Hon kan fortfarande rida ponnyen, men tjejen växer och då får hon så småningom byta till större häst. Hon får ta min häst - och jag fick köpa ny!


När man ser ny-hästen skulle man ju tro att jag endast köpte henne p g a hennes utseende, men hon är inte bara vacker. Hon har en fantastisk personlighet; snäll och positiv.


Det viktigaste var dock att hon skulle vara en duktig reininghäst som jag kan utveckla min ridning med och det är hon. Hon kan allt och hon kan det bra.
Det är inte alltid lätt att hitta en duktig häst som passar en. Precis som hos människor skall även personkemin stämma. Här klickade allt in!
Känns även bra att vår tränare Waldemar Wass hjälpte till att förmedla henne. Han känner mig och vet vad jag vill ha. Han känner hästens tidigare ägare och kände hästen. När man inte är så väldigt bra men ändå vill utvecklas är det bra att få hjälp vid hästköpet. Min man Håkan hjälpte också till. Det var han jag skickade upp på hästen först och han jag litar mest på av alla.

Walle kommer att få vara med och träna mig och min nya häst framöver. Skall man bli bra måste man träna. Inget kommer gratis.

Många reininghästar har bara ridits på ridbana och är ibland väldig osäkra på omgivningen runtom. Inte denna dam. Hon är hur cool som helst och går på som om inte har gjort annat. En drömhäst!

För er som är intresserade så heter hon Jacie Jo Jacspin 
Hon är ett 7 årigt palomino quartersto importerad från USA med bra stam.

Första dagen (i fredags) fick hon gå i egen hage. Dom andra hästarna var väldigt nyfikna.
Vår egna JJ (Vics Jesse James) var visst kär från första ögonkastet för han stod kvar och bara tittade på henne när dom andra hade tröttnat.


När vi släppte in henne med dom andra var det just JJ som valde att följa henne och skydda henne från alla faror. Det är så otroligt charmigt!


Som alltid när man släpper ut en häst i en väl fungerade flock är det lite läskigt. Man vet ju vad en illa riktad spark kan göra för skada. Som tur var så hände det inget även om dom jagade henne runt i hagen några varv först. Några bakspark blev det - men inga skador. 

Jag kan säga att jag var nervös innan - jag vill ju inte att några djur blir skadade.
Nu är flocken lugn igen och allt känns så himla bra.
Jag hämtade henne i fredags och har endast hunnit rida henne några gånger och det känns jättebra. Jag är lycklig som ett barn på julafton.


Vi välkomnar Drömhästen till Drömgården.


Må bäst!
17 kommentarer:

 1. Vilken skönhet! Ni har inte ett helt tokigt liv going on hos er, eller hur? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst har vi ett tokigt liv - mycket djur och mycket kärlek :-)

   Radera
 2. Vilken otroligt vacker häst! Lycka till med henne.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man skulle nästan tro att jag köpte henne p g a utseendet, men det var faktiskt p g a hennes personlighet och ridbarhet.

   Må bäst!
   Heidi

   Radera
 3. Vacker, så himla vacker! Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Så vacker och ståtlig! Förstår att du är glad.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lycklig som en unge på julafton :-) Tänk om någon hade berättat för mig när jag var sådär 11 år att jag skulle ha 9 hästar och 3 hundar. Då tror jag att dom hade ljugit!
   Tänk vad livet kan bli?
   Kram
   Heidi

   Radera
 5. Vilken lycka...må ni få många härliga år tillsammans och massor härlig träning.
  Väntar otåligt som ett barn på min drömhäst som kommer 17 oktober så nu är det verkligen nedräkning. Är också lite nervös över det här med släppa in i en ny flock situationen, men det ska nog gå bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får vara lite nervös med hittills har det gått riktigt bra med alla nya hästar som släppts ut i flocken. Det gäller bara att ha lite tur - och väldig snälla hästar :-)
   Lycka till med din nya häst. Bara 10 dagar kvar :-)

   Må bäst!
   Heidi

   Radera
 6. Såå vacker! Förstår verkligen varför du kallar henne för Barbie-häst... Får rysningar i kroppen när jag tittar på de två första bilderna. Lovely!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har även börjat kalla henne Barbie. Hon ser verkligen ut som en riktig Barbie-häst. Snäll är hon också. Man får leka med Barbie även när man är vuxen, eller?

   Må så gott!
   Heidi

   Radera
  2. Klart man får! :D Jag har som dröm att bygga ett Barbie-våningshus av en bokhylla i framtiden. Tanken är att det ska bli en massa lägenheter där olika Barbies ska få bo. Har redan börjat samla på olika miniatyrprylar till detta. Ha!

   Radera
  3. Vad kul! Jag har också haft sådana planer, men av någon anledning har inte tiden funnits. Lite synd då sådana småprojekt är riktigt roliga.
   Lycka till med ditt Barbie-hus :-) Me like!

   Heidi

   Radera
  4. Åh, tack gulliga du för all pepp! <3

   Radera
 7. Gud vad era hästar verkar ha det bra hos er :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sandra - det kan jag lova att dom har :-) Här får dom gå runt fritt med sin flock och bara vara häst. Fri tillgång till hö och gräs. Jättestor hage. Sedan rids dom av snälla ryttare max 1 gång per dag - oftast varannan dag. Det är ett gott hästliv. Vi har det rätt så bra vi människor också ;-)

   Må bäst!
   Heidi

   Radera