söndag 4 oktober 2015

Drömhäst till Drömgården

Jag har köpt mig ny häst - en riktig drömhäst - en Barbiehäst!


Kolla den manen! Den är som hämtad från en saga!


Man kan ju undra vad jag skulle med en ny häst till när vi har så många. 
Här är hela lasset - 9 hästar har vi.
6 american quarter horse, 2 american painthorse och 1 welsh mountain ponny.


Jag har min vackra paint Diva, men nu när vi investerat i ridhus ville jag fokusera på att utvecklas och rida reining som är Westernridningens fartfyllda dressyrgren. Min man rider ungefär 2 - 3 hästar varje dag. Jag har hittills mest ridit i skog och mark med barnen. Nu vill jag också utvecklas och bli en bättre ryttare. Extra roligt är det att göra saker tillsammans med min man också! 
Min tid är nu!

Min nuvarande häst är fantastisk på alla sätt och vis, men hon är inte utbildad inom reining och har faktiskt inte helt fysiken för det hellre. 
Då hon är så fantastisk önskade min yngsta dotter ta över henne nu när lilla ponnyen börjar bli lite liten. Hon kan fortfarande rida ponnyen, men tjejen växer och då får hon så småningom byta till större häst. Hon får ta min häst - och jag fick köpa ny!


När man ser ny-hästen skulle man ju tro att jag endast köpte henne p g a hennes utseende, men hon är inte bara vacker. Hon har en fantastisk personlighet; snäll och positiv.


Det viktigaste var dock att hon skulle vara en duktig reininghäst som jag kan utveckla min ridning med och det är hon. Hon kan allt och hon kan det bra.
Det är inte alltid lätt att hitta en duktig häst som passar en. Precis som hos människor skall även personkemin stämma. Här klickade allt in!
Känns även bra att vår tränare Waldemar Wass hjälpte till att förmedla henne. Han känner mig och vet vad jag vill ha. Han känner hästens tidigare ägare och kände hästen. När man inte är så väldigt bra men ändå vill utvecklas är det bra att få hjälp vid hästköpet. Min man Håkan hjälpte också till. Det var han jag skickade upp på hästen först och han jag litar mest på av alla.

Walle kommer att få vara med och träna mig och min nya häst framöver. Skall man bli bra måste man träna. Inget kommer gratis.

Många reininghästar har bara ridits på ridbana och är ibland väldig osäkra på omgivningen runtom. Inte denna dam. Hon är hur cool som helst och går på som om inte har gjort annat. En drömhäst!

För er som är intresserade så heter hon Jacie Jo Jacspin 
Hon är ett 7 årigt palomino quartersto importerad från USA med bra stam.

Första dagen (i fredags) fick hon gå i egen hage. Dom andra hästarna var väldigt nyfikna.
Vår egna JJ (Vics Jesse James) var visst kär från första ögonkastet för han stod kvar och bara tittade på henne när dom andra hade tröttnat.


När vi släppte in henne med dom andra var det just JJ som valde att följa henne och skydda henne från alla faror. Det är så otroligt charmigt!


Som alltid när man släpper ut en häst i en väl fungerade flock är det lite läskigt. Man vet ju vad en illa riktad spark kan göra för skada. Som tur var så hände det inget även om dom jagade henne runt i hagen några varv först. Några bakspark blev det - men inga skador. 

Jag kan säga att jag var nervös innan - jag vill ju inte att några djur blir skadade.
Nu är flocken lugn igen och allt känns så himla bra.




Jag hämtade henne i fredags och har endast hunnit rida henne några gånger och det känns jättebra. Jag är lycklig som ett barn på julafton.


Vi välkomnar Drömhästen till Drömgården.


Må bäst!