onsdag 16 december 2015

Yes! Jag klarade det! Bygglovshandlingar klara!

Misstänker att ni - precis som jag har mycket att stå i nu innan jul!

Full fart har det varit här - sena kvällar och lite lätt svettigt. Det känns så himla skönt att precis ha skickat iväg bygglovshandlingar för ett stort hus i klassisk stil med putsad fasad.


Bygglovshandlingarna är klara! Huset skall byggas i Sollentuna. Det positiva med just Sollentuna kommun är att man kan skicka in bygglovsansökan digitalt med pdf-filer. Det är just det som kunden kommer göra, men jag skriver ändå ut handlingarna i A3 format. Det är ganska trevligt att sitta och titta i papperskopiorna. 


Huset kommer antingen att byggas i sten eller i trä. Valet av byggnadssätt beror mycket på leverantör och pris. Oavsett blir det putsfasad.

Det är kunden som ansvarar för upphandlingen. Mitt jobb som arkitekt är att rita huset som kunden ville ha. Till min hjälp använder jag mig av arkitektritningsprogrammet Chief Architect.

Här bjuds du in på en virtuell rundvandring i huset:Vill du se fler bilder inomhus på detta hus har jag gjort ett långt inlägg på mitt företags blogg. Inlägget hittar du HÄR.


Husets byggyta är 185 kvadratmeter plus 15 kvadratmeter tillbyggnad enligt Attefallsreglerna.
Boytan är 291,2 kvadratmeter. Det är ett stort hus.

Förra veckan gjorde jag klar bygglovshandlingarna till ett New England inspirerad hus som skall byggas i Stockholm skärgård.


Huset byggs på en mycket kuperad sjötomt i Stockholm skärgård.
Det blir lite stödmurar för att få till ett bra hus.


Önskar du se interiörbilder och en walk-through film på detta hus är du välkommen att besöka mitt företags blogg. Klicka HÄR för att komma till detta objektet.

Även detta hus har en walk-through film:Huset har en fantastisk utsikt över vattnet:


Jag har även ritat till ett Attefallshus som är i samma stil som huset.


Detta New England inspirerade huset passar väldigt väl in i bebyggelsen i Stockholm skärgård.


Även sjöstugan som redan finns har fått nya dörrar och nya takstolar för att passa huvudhuset.
Här vill jag komma på besök när sommaren dyker upp. Ett glas vitt på bryggan vore inte fel!


Vill du se fler av dom hus som jag har ritat åt mina kunder hittar du det på mitt företags hemsida. Klicka HÄR så kommer du till referensobjekten.Pustar nu ut efter att ha jobbat sena kvällar för att hinna bli klar innan jul.

Vi har inte hunnit göra så mycket på gården. Julpyntandet gjorde vi klar förra veckan. Nu skall vi bara slappa och må bra!

Jag kommer kanske göra några blogg-inlägg efter jul över saker som jag har gjort under hösten som jag inte har hunnit med att blogga om. 

Men först en glögg, pepparkakor och njuta!


Merry Hollidays and Happy Ever After!


9 kommentarer:

 1. Det ser trevligt ut :-) Jag gillar "atlas-tavlorna" i matsalen. Vet du om dessa finns i verkligheten ? MVH Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Janne!

   Jag tror atlatstavlorna finns, men jag vet inte var. Jag har laddad ned tavlorna i mitt program från 3DS Max warehouse och där lägger människor upp olika detaljer som dom gjort i 3D. Dom flesta saker är verkliga. Googla vidare, så kanske du hittar dom. Troligen finns dom i USA.

   Några av dom andra tavlorna i huset har jag hittat hos Magdalena Martin som tar fantastiska bilder från Paris. Dessa hittar du här: http://www.mmphotoart.com/

   Lycka till med letandet!

   Heidi

   Radera
 2. Alltid så roligt att se dina alster!

  Önskar er en God jul och Gott Nytt År!

  Kram Lena

  SvaraRadera
 3. Vad spännande, jag bor i Sollentuna. Då måste jag hålla utkik om jag ser det sen.

  SvaraRadera
 4. Jisses, så snyggt så man smäller av...
  Har du möjlighet att svara på några frågor? Vi bor ju i ett vanligt villa område från 7o-talet, på en hörntomt. Nu vill jag bygga om garaget som är ihopbyggt med huset till en "lägenhet" till mitt "företag" (dagbarnvårdare). Behöver man ha byggnadslov till det, och behöver man byggnadslov om vi bygger ett nytt "Attefalls garage" på den "tomma" gaveln ut mot gatan, på ca 25 kvm???
  Kram från Kate
  PS Önskar Er en god fortsättning på ledigheten!

  SvaraRadera
 5. Hej Kate!
  Du behöver bygglov för att ändra garaget om till lägenhet. Kontakta bygglovsavdelningen på din kommun så berättar dom allt vad dom önskar från er när ni bygger om.
  Du behöver inte bygglov för attefallsgaraget, men måste skicka in en bygganmälan. Det är nästan samma sak. Skillnaden är att kommunen inte kan säga nej om du håller dig inom Attefallsreglerna och att en bygganmälan är billigare än bygglov. Kolla med kommunen för säkerhets skull vad dom gäller hos er och att era planer går att genomföra som ni tänkt er.
  Gott Nytt År och lycka till med byggandet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hjälp, Heidi!
   Önskar Er ett riktigt Gott Nytt 2016!
   Kram Kate

   Radera
 6. Vilka fantastiska hus!!!
  /Kitty

  SvaraRadera
 7. Helt fantastiskt hus, du tänker verkligen på varje detalj :-)

  Vårt nästa hus får du rita, om det blir ngt mer...

  //Nybyggare
  Följ vårt villabygge på Gudö

  SvaraRadera