måndag 30 maj 2016

En säng på verandan - så underbart!

Det är absolut underbart att ha en säng på verandan. Nu kan vi sitta, ligga, sova och slappa ute på verandan i både sol och regn. Det är helt underbart!


Sängen på verandan heter faktiskt "Veranda" och kommer från IKEA. Den finns dock inte lägre i deras sortiment. När vi byggde huset hade vi valt ut just den sängen, men när huset stod klar fanns den inte att köpa på IKEA mer så vi letade på Blocket köpte den begagnat för snart 5 år sedan. Den har varit vår dotters säng nu under alla dessa år. Dottern har hunnit bli vuxen och det blir lite trångt med en 1,20 cm bred säng när man har pojkvän. Ny och bredare säng är fixad i hennes rum och hennes säng fick nu flytta ut till verandan.

Vi hade redan snygga och välfungerande möbler här, men jag älskar verkligen att vila och ta en tupplur ute så detta blev den perfekta lösningen. Egentligen är den nya lösningen mera mig än den soffan och stolarna som fanns där tidigare. Det var riktigt snyggt det med - kanske rentav snyggare, men sängen är klart skönare.

Såhär såg det ut förut:


Nu ser det ut såhär:Här får många plats. Det är bara att krypa upp.


Vi njuter extra mycket när vädret är varmt och soligt, men i helgen när det var lite ruggigare myste vi på verandan med stora plädar. Hur mysigt som helst att kura ihop sig!


Nu njuter vi för fullt även om familjens medlemmar både jobbar och går i skola. Dagarna är långa och man hinner så mycket när arbetsdagen och skoldagen är slut.

Då jag har kontor hemma kan jag faktiskt unna mig en kopp kaffe i hängmattan. Ett fikarum kan vara ute i solen i en härlig miljö. Fullt möjlig!
Hundarna är alltid med. Här är Thaihunden Patrick som inte lämnar min sida.


Jag kan väl vara ärlig och säga att det är inte varje dag som solen skiner och det är strålande ute. Dom få dagarna det är så får man ta tillfället i akt och leva lite i nuet.


Dagarna rullar som sagt på här på gården. Vi har bytt mark med grannen så att våra hagar numera är på samma sida om vägen. Tidigare hade vi mark på båda sidorna om vägen och kunde inte använda marken på "fel" sida om vägen till hagmarker. Det kan vara riskfylld att behöva korsa en väg med hästar. Risken att hästar tränger sig förbi om man bara skall hämta en är stor och vi ville inte riskera hästar springande lösa ute på vägen. Marken på "fel" sida av vägen blev därför endast hö-mark. Vi köper gärna hö och ville hellre ha betesmark. Grannen hade en tillsvarande bit mark på vår sida om vägen och det mesta på andra sidan. Ett perfekt byte. Vi fick sammanhängande hagmark och dom fick sammanhängande åkermark. Det kallar jag för en "win-win situation".

Hästarna är överlyckliga. Dom hade en jättestor hage förut - nu har dom en ännu större hage. Tur att man här lärt dom att komma när man ropar.


Den första dagen när vi öppnade upp till det nya fräscha gräset var dom dock okontaktbara. Dom bara åt och åt. Efter en dag verkade dom dock mätta och belåtna och som vanligt vandrar dom nu runt i hela hagen.

I lösdriften står oftast hästarna och sover mitt på dagen - särskilt när det är varmt och soligt.  När det är sommar och varmt används lösdriften som mest och hästarna väljer att stå inne. När kvällen kommer och det blir lite svalare vandrar flocken till där det finns mest bete. Det är mindre flugor och broms inne i lösdriften - sedan är det ju svalare i skuggan.


Hästarna njuter  och vi människor fortsätter också att njuta av livet.

Här i sängen på verandan kommer iallafall jag att tillbringa många timmar nu i sommar. Tänk bara en god bok, något gott att dricka och lite skön musik ...... Längtar till semester!


Här är utsikten mot syd:


Och här är utsikten mot väst och solnedgång:


Önskar er alla en riktig härlig vår!

Hoppas ni också njuter av dom dagar som serveras.


Må bäst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar