tisdag 19 juli 2016

Ridhuset klart med målad staket

Äntligen är ridhuset klart både utvändigt och invändigt. 


Det sista som skulle göras var att staketen i ridhuset skulle målas vita. Nu är det klart - vitt och ljust!
Det blev så mycket vackrare när allt blev ljust och vitt inne i ridhuset.
Med alla fönster både på väggar och i tak känns ridhuset väldigt öppet och ljust.
  

Vi har även köpt en ny bänk (vit) och stolar till ridhuset. Allt i vitt.
Kuddar fick gå i grönt och just idag som jag skulle fotografera ridhuset satte sig en gräshoppa sådär perfekt på bänken som om jag skulle placerat den bara för att matcha :-)


Nu kan man sitta och titta på den som rider om man önskar. Det är kanske inte så vanligt på vardagarna, men när vi har westernclinics är det folk som sitter och tittar när man tränar.


Soffan i New England stil kommer från KWA och är köpt via Trademax som har bra priser på det mesta. Kuddarna och pläderna hade jag från förr. Dom kommer nog från Indiska och IKEA som så mycket annat man har i sitt hem.


Här rider Håkan på Barbie. Hon heter egentligen Jacie Jo Jacspin, men när vi såg henne med sin väldigt långa man och tjocka svans döpte vi om henne till Barbie. Hon är ju en riktig Barbiehäst.


Här tränar Håkan spin med Barbie.


Det är dessa ungdomar som vi får tacka för att vi har vitmålade staket runt ridbanan. Dom har jobbat på riktigt bra i sommar och vi är evig tacksamma.


Dom har inte bara målat - dom har även skruvat trästängsel runt hela hagen.
Bra kämpat. Vad skulle vi gjort utan ungdomarna?


Det är så mycket vackrare med trästängsel än dom vita fladdrande platspinnarna med vit tråd.
Skall dock erkänna att jag är otrolig tacksam för att dom finns. Dom har fungerat riktigt bra i 5 år. Men nu är det nya tider med trästängsel runt hagen.


Vägen mellan åkrarna och hagen känns så mycket härligare nu när vi har stabila staket. 
Vi är väldigt nöjda.


Vi har lite staket kvar att sätta, men nästan allt är klart. Några hundra meter till behövs sättas, men det gör vi sedan. Det är en del plank att hägna in 8 hektar mark.


Vi har eltrådar på insidan av staketet så att hästarna inte skall äta på det. Vi har även eltrådar längst ned så att hundarna inte skall rymma ifrån gården. Det fungerar riktigt bra. Vi har inte haft en lösspringande hund på flera år efter att vi satte elstängsel längst ned.
Snacka om att ha stor hundgård!

Både hästarna och hundarna trivs med dessa stora hagar med åkerholmar, diken och träd. Det finns alltid lä för vinden någon stans förutom i lösdriften där det finns skydd.


Lite extra roligt är att dom stora kastanjerna som vi planterade i våras verkar klara sig. Vi har varit duktiga att vattna dom. Det tar ju lite tid innan dom rotar om sig ordentligt. Vi fortsätter vattna dom rejält - hoppas dom fortsätter trivas. Det gör så mycket att få upp grönska runt ett stort nybyggt hus.
Vi har gjort staket runt träden så att hästarna inte skall äta på barken.


Det känns så bra nu när staketen nästan är klara.
Vi har lite kvar vid skogsdungen som syns på bilden nedan. Vi skall dra staket igenom skogen. Det är lite fix innan vi är klara.

Thaihunden Patrick tävlar gärna med hästarna om vem som springer fortast. 


Numera har han blivit smart nog att springa på rätt sidan av staketet. I början när han kom sprang han mitt bland hästarna och vi människor hade hjärtat i halsgropen varje gång. Vi visste ju att han skulle lära sig efter ett tag och vi hoppades att det inte skulle bli en allvarlig olycka innan det hände.
Vi har klarat oss utan allvarliga olyckor som tur är, men en gång var det nära. Då hamnade han mitt i flocken och fick en hov på sig. Som tur blev han riktig rädd och inte skadad.

Hästarna är ju väldigt snälla, men dom är också väldigt stora så om en liten hund hamnar mitt i flocken när dom springer för fullt är det stor risk att man blir nedtrampad.


Önskar er en fortsatt härlig sommar!

6 kommentarer:

 1. Alldeles alldeles fantastiskt!!!!! Mvh Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi är jättenöjda! Det är skönt att få allt klart.

   Må bäst!

   Heidi

   Radera
 2. Otroligt vilket ridhus! Vad duktiga ni är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Jenny!
   Vi är jättenöjda med vårt ridhus - särskilt om vintern :-)

   Må bäst!
   Heidi

   Radera
 3. Hej!
  Vad har ni för underlag i ridhuset? Är det speciellt för western eller är det ett "all-underlag"?
  Otroligt fint är det i alla fall - det där med vindnätet tycker jag verkar va en riktigt smart idé!
  /Cecilia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Cecilia!

   Det är Mosand som vi har som ridunderlag i ridhuset. Det är en lerblandad finkornig sand som är perfekt som reiningunderlag.

   Må så gott!
   Heidi

   Radera