onsdag 22 mars 2017

På kundbesök - klassiskt putshus är nu stomrest

Det är full rulle både på gården och på jobbet. I morse var jag ute redan kl 07:00 och vattnade i ridhuset där vi håller på att göra om underlaget. Sedan var det bara att varva lite vattning med datorjobb tills äldsta dottern tog över vattenjobbet.

I går var jag på kundbesök och tittade till ett av husen som jag har ritat som nu är stomrest. 
Att rita hus är roligt. Det är extra roligt att se husen gå från en datoriserad 3D bild till verklighet.

Det ser kanske inte så väldigt fantastiskt ut nu när det bara är stomrest, men man får en känsla över husets form på tomten och hur det kommer att bli.


Här är 3D bilden av samma hus från samma vy:

Rörvikshus är den valda husleverantören och har i detta projektet även totalentreprenaden då kunden bor i USA för tillfället.

Huset är kanske inte så vackert just nu när det bara är stomrest, men nu anar man hur huset kommer att se ut när det är klart i september.
Man ser hur det passar in på tomten och det är faktiskt precis som jag har tänkt mig - förutom ställningar, lera och allt det ofärdiga.Poolen är redan gjuten, men det dröjer till i september före man kan ta sig ett dopp och huset är helt klart.
Det lär bli några fler turer inom Edsviken under sommaren för att se utvecklingen.
Det är så otroligt roligt att se när huset utvecklas.Från bryggan kommer huset med tillhörande sjöstuga att se ut på detta sätt.


Nu ser det såhär ut.


Sjöstugan som stod där var tänkt att bevaras, men den var i så dålig skick att kunden valde att bygga upp en kopia i bättre skick. Det blir en härlig sjöstuga att tillbringa sommarkvällarna i.
Huset i sig kommer att bli otroligt trevligt. Just nu ser det inte så fantastiskt ut, men bara vänta.


Vardagsrum och kök där delar av vardagsrum har full nockhöjd.


När man kommer in igenom entrén har man kapprum till vänster och vardagsrum rakt fram.


Om man går till vänster in i vardagsrum/köket har man köket till vänster och vardagsrummet till höger.Planlösningen på plan 1:


Planlösningen på plan 2:


Huset har en byggyta på 175 kvadratmeter och boytan på plan 1 är på 160 kvadratmeter och plan 2 är på 128 kvadratmeter varav 107,4 kvadratmeter är golvyta.

Under huset finns en full källare på över 160 kvadratmeter med gym, bastu, relax, teknikrum och vinkällare.

En walk-through film över huset finns på Youtube om du är intresserad att se mer av huset:Mellan master bedroom och barnen sovrum finns en öppen gång där man ser ned till vardagsrummet. Nu ser det väldigt mörkt ut, men bara vänta .....


Gästrummet är nog husets vackraste rum med en fantastisk utsikt genom dom stora fönstren.


Risken med att ha ett så vackert gästrum är att man aldrig kommer bli av med gästerna. Här vill man ju bara bo mest hela tiden.


Ett av barnens sovrum har också en fantastisk sjöutsikt.
Just nu ser det grått ut där ute, men snart är våren här och grönskan på träden och ljuset från det blå från vattnet och himlen kommer fylla rummet.


Hela huset har en fantastisk utsikt över Edsviken.


Byggandet av detta klassiska hus tar lite tid. Det är ett stort hus med många kvadratmeter som skall inredas.
Inflyttning är beräknat till mitten av september.
Jag kommer återkomma till huset lite närmare sommaren.

Under tiden fortsätter jag att rita hus.
Här är några av huset som jag har jobbat på under vintern. Jag skall presentera dom lite mer noggrant här på bloggen inom kort. 

Ett putshus med tillhörande garage samt ridhus med stall:
Ett klassiskt hus i New England stil med rymliga rum och mycket hög takhöjd:


Ett vackert souteränghus i New England stil som ligger vid vattnet.
En av dom stora frågorna här är vita eller svarta spröjs?Jag har lite jobb kvar på dessa projekt innan jag påbörjar vårens sista projekt som kommer att bli ett vackert hus i New England stil med tillhörande gästhus, sjöstuga och garage på denna sjötomt på Lidingö.Önskar er en härlig vår, för visst börjar det bli lite skönare, ljusare och mer fågelkvitter?


Må så gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar