söndag 28 maj 2017

Njuter av sommar och sol i slutet av Maj!

Vilken alldeles underbar härlig vecka som slutade med en extra somrig mors dag!


Hela veckan har varit fantastisk.
Med den sena våren öppnade vi inte poolen förrän i början av veckan och den blev lagom varm tills vår äldsta dotter skulle ha studentmössepåtagning med efterfest vid poolen hos oss i onsdags.
Tur med vädret och ett härligt poolparty blev det.
Mycket lugnare hade vi dock det idag på mors dag då vi också hade en pooldag med familjen.


Skön musik i högtalarna, härlig temperatur, stor sol och lite vind så vi slapp svettas.
Det blir inte så mycket bättre än såhär, så vi tog tillfället i akt och bara njöt.


Själv läste jag klar en bok som har legat och väntat på mig sedan i vintras.


Nu känns det som sommar. Hästarna betar i hagen och nu är det så pass mycket gräs att vi slipper mata ut. Det känns skönt. Det enda vi behöver nu är att ge hästarna vatten och kärlek.
Nu är det inte mycket jobb att ha häst.


Men oj, vilket maskrosår det är i år. Det märks att det var en sen vår med både kyla och torka så att gräset inte hann ta sig. Maskrosorna hann före.

Som tur är verkar hästarna gilla maskrosor. 
Hoppas bara dom hinner äta upp blommorna innan dom fröar sig.


På gräsmattan nära huset har vi tagit upp kriget mot maskrosorna och än så länge vinner vi. Det är en hel del jobb. Håkan tog stora passet idag. Det är dock ett jobb vi har satt på döttrarna. Det är kanske inte det roligaste jobbet, men om man lockar med pengar så verkar motivationen vara helt OK.


Skulle önska vi kunde sätta hundarna i arbete också. Dom verkar mest njuta av det sköna vädret och tycker sitt jobb är att ha koll på hästarna och hindra kråkor att vara på tomten.


Ovan ser ni Thaihunden Russin som är gårdens dörrklocka. 
Hon är nästan alltid ute och skäller så fort någon kör upp mot vår gård.

Nedan har vi Thaihunden Patrick som gärna är med och hämtar in hästarna när vi skall rida. Han är nog den som ogillar kråkor mest och igår när han skulle jaga bort dom var kråkorna dumma nog och skulle skoja med honom. Dom dök ned på han, men det skulle dom inte ha gjort. Med ett hopp tog han tak i en av kråkorna och skadade den så mycket att den fick avlivas. Tråkigt för kråkan. Hoppas dom andra har lärt sig en läxa och håller sig undan.


Det har blåst en del under dagen vilket har varit riktigt skönt. 
En av morsdagspresenterna var en vindsnurra i rostigt järn som är så himla läcker.
Jag hade sett dom från vägen när jag körde förbi Möbler och Ting i Grillby och önskade mig en sådan. Blev väldig glad för den. Så snygg!



För er som kör förbi Grillby är det verkligen värt att åka inom Möbler och Ting. Dom har massor av snygga saker för både hem och trädgård. En hel del Artwoodmöbler till bra pris har dom också. 


Är tacksam för en underbar vecka och gläds över tanken att det faktiskt skall bli regn någon dag nästa vecka. Det är iallafall det jag hoppas på. Nu har det varit torrt väldigt länge. Naturen behöver lite regn.


Denna vecka har jag både hunnit jobba, slappa och göra något av det roligaste jag vet nu på våren; att plantera.
Har varit inom både Plantagen och Blomsterland och spenderat hur många tusenlappar som helst på blommor och krukor. Jag försöker oftast köpa perenner så jag inte skall behöva köpa så mycket varje år, men det är alltid något träd eller blomma som har dött under vintern så dom behövs ersättas.


Livet blir så mycket vackrare med växter.


Otroligt nog har det varit så varmt här under dom senaste dagarna att vi har valt att sitta i skuggan om dagen. Här under tak är det skönt att sitta både på dagarna och på kvällarna när det är lite kyligare. Om kvällarna tar man på sig en pläd och slår på infravärmen så att det känns varmt och skönt hela tiden. 




Hej och hopp - skönt med ett dopp!


Hoppas vi får fler sådana dagar under sommaren. Detta var en underbar försmak!

Må bäst!