söndag 17 september 2017

Quarterhästen Wille söker nytt hem

Kan man få för många hästar?

Vissa anser inte det, men vi har tanken att om man inte hinner eller orkar rida alla hästar så kan man inte ha kvar dom. Intresset för hästar har svalnat för ena dottern och utlandsstudier väntar så vi får dåligt samvete över att en fantastisk häst som förtjänar all kärlek och uppmärksamhet inte får det.Vi har därför valt att söka en ny ägare till A WHIZ IZ IT (som vi kallar Wille) som är denna vackra quartervallack på 6 år med mankhöjd på 150 cm.

Pris: Kr 55.000,-

Wille är en riktig trevlig individ och har en bra stamtavla:


Wille är inte bara vacker - han är även otroligt snäll.
Han är snäll mot både människor och djur.

Han är en sådan som söker kontakt och gillar att gosa.
Han är en av dom första hästarna som kommer när man ropar på flocken.
När man kommer med en grimma stoppar han huvudet i den för att berätta att han vill vara med.

Men egentligen behöver man ingen grimma. Han följer efter en som en hund.


Då han är så trevlig gillar dom andra hästarna också honom.
Han är verkligen en i flocken.Han är kompis med alla. Särskilt stona i flocken gillar honom när dom brunstar. 
Wille tycker det är helt OK att dom valsar efter honom och vill gosa med honom.
Kärlek kan man inte få för mycket av.Wille är ett riktigt flockdjur. Han älskar verkligen sina hästkompisar och gillar inte att vara ensam.
Man kan dock rida ut ensam med honom, men då är han lite mera på spänn och lite osäkrare än om man rider flera. När man rider ut tillsammans med någon är han mycket coolare och bryr sig inte så mycket om det som sker runtomkring.


Bäst trivs han att rida ut med andra hästar. Han kan både gå längst fram, mitt i gruppen och längst bak. På hemvägen går han gärna längst fram, men på väg från gården önskar han oftast att gå mitt i flocken. Han har långa och friska steg och en gungande mjuk galopp. Han är snabb men är ingen tävlingshäst. Han hänger lätt på dom andra hästarna, men vill helst inte springa förbi.
Wille är lätt att rida men man måste själv vara en avspänd ryttare. Det är en klar fördel om man kan grunderna i westernridning. Sitter man och tjuvhåller i hästen samtidigt som man kramar runt honom kommer han bara att backa. Det gäller att släppa på tyglarna och sätta sig djupt i sadeln.

Han kan alla grunderna och hos oss har han tränats lite på ridbanan och ridhus men mest ut i skog och mark. Han har tränat på långritter med långdistanshästar och då han har så bra steg och lätt för galopp har han gillat det också.


Kolla gärna filmen nedan så ser ni lite av Willes sätt att röra sig och vad han kan. Filmen spelades in i januari och han har tränats och utvecklats ytterligare sedan dess.Wille är en positiv häst så han har även provat på att hoppa hinder. Quarterhästar är nog kanske inte dom bästa hopphästarna, men villigheten att hoppa över mindre hinder och stockar i skogen finns där.
Wille har en fantastisk galopp med stora gungande rörelser. 
Han har friska rörelsemönster och tar långa stora steg när han skrittar.


Wille kom till oss sommaren 2014 och vi har nu haft honom i drygt 3 år. 

Det var inte alls meningen att vi skulle ha en till häst när han kom till oss.
Det bara blev så.

Wille hade köpts tillbaks av Waldemar Wass som är Willes uppfödare. Wille hade sålts som föl och ridits in av en annan manlig hästtränare. Träningen hade nog inte gått som önskat och efter några år önskade därför Willes ägare en mera utbildat häst som hon kunde tävla med. 
Waldemar Wass köpte då tillbaks Wille.

Vi hade clinic på gården när Wille skulle lämnas tillbaks till Waldemar.  Wille fick därför stå hos oss under helgen. När Walle skulle stiga upp på Wille reagerade han med rädsla.
Vi trodde han var stressad efter resan och tänkte han kunde få några lugna veckor hos oss.
När vår dotter satte sig upp på honom barbacka reagerade han inte alls och hon red ut alldeles ensam utan något problem. Hon blev alldeles kär i Wille. Han är ju en riktig mysig och trevlig häst.

Vi skulle inte alls ha en ny häst så efter några veckor fick Waldemar ta tillbaks Wille som han sedan sålde till någon annan i Norrland. Dom nya ägarna tog hand om Wille och det fungerade bra dom första dagarna tills han blev placerad hos en ny manlig tränare. Han reagerade då kraftigt, blev rädd och stegrade. Vi vet inte vad han har varit med om tidigare i sitt liv, men vi vet att han reagerar med rädsla gällande vissa män.

Då vi bara hade positiva erfarenheter med Wille och trodde att han bara var missförstått bestämde vi oss för att köpa honom och ta hand om honom. Håkan och Waldemar åkte hela vägen upp till Norrland för att hämta honom. Sedan dess har han bott hos oss och här har han fungerat alldeles utmärkt.
Håkan märkte i början att Wille var lite rädd för honom när han satte sig upp på ryggen, men då Håkan är en mjuk ryttare som lyssnar till hästen har det fungerat riktigt bra att träna honom.  Ingen av oss tjejer i familjen har märkt något konstigt när vi rider Wille. Det är något med män.

Man måste vara snäll mot Wille. Han är själv otrolig snäll och vill inget ont. Som med alla djur får man vara tydlig och bestämd, men aldrig arg. Frustration och aggressivitet får man ta ut på annat sätt. Aldrig på djur.

Vi vet inte vad han har varit med om i sitt tidigare liv, men vi vet att han reagerar med rädsla gällande vissa män.

Vi kommer därför endast sälja Wille till en kvinnlig ryttare som är vänlig men bestämd.
Wille behöver någon som är snäll och som gillar att pyssla om honom. 
En bild på Wille första gången dottern satte sig upp på honom. En liten häst då som har växt på sig ordentligt.

Då Wille är otrolig snäll och social kommer vi vara noga med att han kommer till ett hem där det finns flera andra hästkompisar som han kan gå tillsammans med. Hos oss har han gått på lösdrift året om och han gillar verkligen att gå i stor flock. Detta är ingen stallhäst som gillar att vara ensam. Han har stora muskler och behöver röra sig hela tiden. Små hagar är inget för en quarterhäst.
Vi kommer vara måna om att han får ett bra hästliv i sitt nästa hem.

Wille gillar att stå nära andra hästar och äta. Han vill absolut inte stå ensam.
Han gillar andra hästar och han är själv väldigt omtyckt.


Han är kompis med alla men han har en särskilt lekfull relation med lillponnyn Solo där dom ofta busar i hagen. Man kan väl säga att orsaken till att vi inte har sålt Wille tidigare är att han just är en sådan otrolig trevlig individ som har positiv effekt på dom andra hästarna i hagen.
Problemet är bara att vi inte hinner rida honom så mycket nu när dottern har tröttnat på ridning.

Vi hoppas och önskar att han skall komma till en ny flock och en ny ägare som också kommer att gilla honom lika mycket som vi.Söker du efter en riktig trevlig och vacker häst som kan lite av mycket och där du kan erbjuda stora hagmarker med flera hästkompisar så kan Wille kanske vara hästen för dig.

Pris: kr 55.000,-


Wille har alltid varit frisk hos oss och aldrig skadat, men vi vet att han har opererats för några lösa benbitar i båda framkotor när han var unghäst. Under dom tre år vi har haft honom har han inte varit halt en enda dag och inte varit sjuk på något sätt.
Han är en riktig frisk individ.


Önskar du veta mer om Wille och vill berätta vad du har att erbjuda är du välkommen att ringa Håkan på telefon 070-5678989 eller maila till hakan@eriksson.club


Ser fram emot at att höra ifrån dig.

För oss är rätt hem och rätt människa viktigt så att Wille får det hem han förtjänar.


Må så gott!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar