måndag 23 oktober 2017

Sovrummen görs om - sovrum 3

Efter att ha flyttat runt möbler i huset, köpt nytt och klätt om möbler är äntligen vårt sovrum omgjort och klart. Sänggavel, sängbord och sänglampor från ARTWOOD.


Det finns många vackra sänggavlar att köpa men en av mina favoriter är denna från Artwood.

Sänggaveln heter London och är i tyget Linnen Sand. Pris i affär är ca 8.500,-
Sängborden heter East och kostar ca 3.750 kr styck och lamporna kommer också från Artwood och heter Bremen med lampskärm i svart skinn. Lampan med skärm kostar ca 2.000,- kronor styck.


Sängkappan har jag beställt från BEMZ. Dom har otrolig många olika sängkappor till bra pris. Här får man välja tyg och form. Då jag även klädde om en gammal IKEA-soffa i linnetyg valde jag en sängkappa i samma tyg så att det skulle hänga ihop.


Jag har valt att alla tyg i rummet har linnestruktur och håller samma färgskala
Tillsammans med Linnekulören tycker jag det passar riktigt bra med svarta detaljer.


Denna lilla chaiselong är en soffa från IKEA som heter Tylösand. Den finns inte längre på IKEA, men BEMZ erbjuder att sy klädslar för både gamla och nya IKEA-soffor och fåtöljer.
Linneklädseln för denna soffa kostade kr 2000,-.
Soffa var i bra skick och den passade bra i rummet så det var verkligen värt att bara köpa ny klädsel så att soffan blev som ny. När barnen var små brukade dom komma hit och sova om dom hade mardrömmar. Nu är det ena hunden som alltid sover här. Både han och vi känner oss trygga med det.


Den gamla mannequin-bystan i hörnet är antik. Den har hängt med länge och jag använder den som smyckehängare. Den är både dekorativ och praktisk. Liknande mannequin-byster finns att köpa i ny skick.


Tidigare har vi inte haft gardiner annat än rullgardiner. Denna gång valde jag att köpa linnegardiner från JOTEX. Även pallen VALLRUN i linnetyg för kr 2.800,- kommer därifrån.
JOTEX som tidigare hade mycket tyger har nu satsat en hel del på möbler. Kolla hos dom - det finns en hel del snygga saker till rätt så bra pris.



När jag inreder hittar jag lite saker här och lite saker där. 20-tals damen som jag hänger mina örhängen på har jag hittat på en marknad i London för över tjugo år sedan. Glasboxarna där jag förvarar mina smycken har jag nyligen köpt på INDISKA.


Den stora urnan som är en träutskärning kommer från Artwood medan det gamla strykjärnet i järn är en antikvitet som jag fått av min pappa som tidigare hade en antikvitetsbutik. 
Jag har inte så många antikviteter i mitt hem, men en och annan udda sak kan man hitta. 


Det är roligt att ha gjort i ordning sitt sovrum. Det var inget fel med hur det såg ut tidigare, men ibland vill man göra om. Jag är ovanligt förtjust i att förändra och inreda samtidigt som jag inte gillar att slänga saker som fortfarande är vackra och funktionsdugliga.

Såhär såg sovrummet ut tidigare - en vit dröm med en tempeltavla som sänggavel:


Inget har blivit slängt. Många av detaljerna jag hade i vårt sovrum innan flyttades till rummet bredvid när dotterns sovrum gjordes om. Bilder på hennes sovrum hittar du på ett tidigare inlägg. 
Klicka HÄR för att se fler bilder på dotterns sovrum.


Över sänggaveln har jag satt personliga bilder från oss och hästarna i rustika ramar.



I denna glasram från Indiska pressade jag höstliga blad från en jordgubbsplanta som jag har i en kruka på verandan. Det var så vackra färger att jag kunde inte motstå dom.


I helgen hade vi familjebesök och då några fyllde år och inte hade smakat pannkakstårta kom vi på att det måste man ju ha på sin födelsedag, så pannkakstårta blev det.


Pannkakstårtan blev pyntad med dom sista svenska jordgubbarna och blad från jordgubbsplantorna i våra krukor. Både gott och vacker var det.




Har du inte smakat pannkakstårta än?
Gör som vi och Pettson & Findus. Stek några pannkakor, vispa lite grädde och vaniljvisp, varva pannkakorna med sylt, bär, banan, vaniljvisp, grädde.
Ät och njut!
Jag lovar att det blir gott!


Ha en fortsatt härlig höst!