fredag 2 mars 2018

Grått men inte trist!

Ibland när det är i början av mars kan man få lite känningar av vår, men inte detta år.
Jag känner dock ett lite behov av förändring även om jag inte tänker köpa nytt.


I somras köpte vi dessa fåtöljer från IKEA som vi har i köket. Nu ett drygt halvår efter måste jag säga att jag är mer än nöjd. Dom är hur bekväma som helst att sitta i och då jag har köpt extra klädslar i linne från BEMZ känns det inte alls som ett problem att dom är vita. Det är bara att tvätta klädseln om dom blir smutsiga. Linneklädseln gör att dom känns extra lyxiga.


Öppna spisen har grå granitsten på sig och för att ta upp det grå i huset valde jag att ta in betongborden som vi har haft ute på altanen. Dom har precis samma gråton och för att förstärka det hela tog jag även in dom grå kuddarna från Artwood och lade i fåtöljerna. Artwood har dessa betongbord i sitt sortiment.
Grått - javisst - men inte trist!


Här är det riktigt trevligt att sitta, och vi sitter faktiskt här jämt. Köket i vårt hem är verkligen husets hjärta. Det ligger mitt i huset och det är här vi samlas morgon som kväll.Från köket har vi fönster i tre väderstreck och vi har koll på allt från ridbanan, poolområdet, stallet, hagen och vägen upp mot huset. Här vaktar Patrick som just nu tycker det är tok för kallt ute. 
Han väntar tills gradstocken vänder uppåt igen.


Detaljer på betongbordet. En lykta, en vas, en marockansk lykta (som jag har hur många som helst av) och en lampa av drivved som jag gjort.


Även soffan vid köksbordet har fått kuddar i grått. Nu känns det som om öppna spisen inte lägre är ensam. Färgerna hänger ihop i rummet.Vårt kök är stort. Det är ett kvadratiskt rum på 60 kvadratmeter där vi har köksdelen på en sidan, matbordet i ena hörnet och sittgruppen i andra.


Köket kommer ifrån IKEA och för att få rätt kulör på köksluckorna har jag handmålat det. Alla snickerier, tak och kök har kulören NCS S0502-Y.
Väggarnas färg är NCS S1005-Y20R. Det verkar vara en kulör som passar det mesta då vi har den i hela huset.
Bänkskivorna betsade vi i samma kulör som golvet så att dom skulle passa ihop.


Det mesta går i brunt och vitt i huset, men nu också i grått här i köket.


Det mest positiva med att ha en upphöjd bänkskiva är att om man har disk och lite stök på köksbänken så syns det inte från matbordet och sittgruppen. Har man besök så slipper man att stressa med att få bort disken i diskmaskinen. Man kan ägna all tid åt gästerna och bara ha det trevligt.


Över diskhon hänger en lampa från Artwood. En liknande lampa hänger även över matbordet.


Köket har långa bänkytor som är perfekt om flera skall laga mat och vara i köket samtidigt. Bänken till vänster är 70 cm bred för att få extra mycket plats.


Just här på bilderna ser det riktigt rent och prydligt och just idag är det så. Normalt passar dock skylten nedan riktigt bra: "My house was clean last week - sorry you missed it".


Andra skyltar som pryder hemmet är denna gamla favorit:
"If you want breakfast in bed - sleep in the kitchen".

Skylten hänger under en gammal klocka som jag köpte för över 35 år sedan när jag var student i Kalifornien. Inte visste jag då att denna skulle följa med mig i livet.


Ute är det riktigt kallt men väldigt vackert.


Våra korthåriga hundar vill nästan inte vara ute så dessa får ha kläder på sig på promenaden.
Det är inte ofta hundarna vill springa hem från hundpromenaden, men härom dagen var det snabb springmars hem när vi hade kopplat av dom en bit från gården.


Även hästarna får ha täcke på sig nu. Jag har varit och känt under täcket och där är det riktigt varmt och skönt. Det känns bra när djuren har det bra.


Efter en promenad är det skönt att sätta sig här i fåtöljerna och tända i öppna spisen.
Varmt och skönt!


Jag ser att det skall bli lite varmare i helgen och då slipper hundarna att sitta inne och bara titta ut. Det lär bli många och långa promenader.


Önskar er en riktig trevlig helg i "Winter Wonderland" som det verkar vara i hela Sverige just nu!
Det är vackert - men kallt!


Må bäst!
2 kommentarer:

 1. Hej!
  Fin färg på väggarna men vilken färgkod är det? Lite förvirrande för du skriver olika färgkoder ibland skriver du att det är S1505-Y20R, ibland 1505-Y30R både med o utan S framför...ibland blir det lite tokigt men skulle bli så glad om du kunde kontrollera saken, tack på förhand!

  SvaraRadera
 2. Hej Anonym!
  Färgkoden i köket är den jag har skrivit. Har använt båda koder du refererar till i andra rum. Observera att färgen upplevs olika med olika golv och ljuskällor. Föreslår provmålning. Färgen i verkligheten kan upplevas annorlunda än på bild.
  Hälsningar
  Heidi

  SvaraRadera