måndag 10 september 2018

Nya soffor i vardagsrummet

Första gången jag såg soffan Abbey från Artwood var jag helt såld. Det är några år sedan och jag blev alldeles tagen.  Den har ett formspråk som tilltalar mig. 

Jag har faktiskt haft en sådan soffa på mitt kontor något år. Jag tycker den är så vacker och skön att jag verkligen ville ha en till och göra om i vardagsrummet.


På kontoret stod soffan med ryggen om väggen och det är just ryggen med sitt råa uttryck som jag gillar. Här i vardagsrummet kommer soffan mera till sin rätt.


Tyget är i linne och heter Linnen Sand. Det passar perfekt till vårt hem och dom kulörer vi har på både vägg och golv. Väggfärgen är NCS S1505-Y20R. Golvet är från Berg & Berg och heter Ek XXL Dalarna


Det är högt i tak och högst upp hänger lampan jag själv har gjort av grenar som hästarna har gnagd av barken på.


Tidigare hade vi en soffa som vände mot TVn vilket gjorde att rummet kändes avlångt och det var bara fokuserad på TV och filmkvällar. Med parallella soffor upplevs nu rummet mer kvadratiskt och välkomnar till umgänge och samtal.


Visst blir det lite TV-tittande nu också. TVn har fortfarande en central plats i rummet.
Oftast är vi inte mera än fyra som tittar på TV och nu kan två ligga i sofforna och två sitta i dom sköna Abbey fåtöljerna.


Tempeltavlan kommer till sin rätt mellan fåtöljerna.
Här finns även sidobord från Artwood. Dessa hade jag på kontoret tidigare och nu har dom fått flytta med till vardagsrummet.
Jag ser fram emot alla härliga kvällar med fördjupande samtal i dessa soffor och fåtöljer.
I helgen skall jag ha dammiddag och då hoppas jag att goda minnen, djupa samtal och många skratt kommer att fylla rummet. Möblerna skulle inte komma förrän nästa vecka så tro att jag blev glad när det blev en vecka tidigare leverans!


Jag älskar detaljerna och det råa uttrycket i Abbey soffan och Abbey fåtöljerna från Artwood.Nu är jag redo för hösten och många mysiga kvällar här i vardagsrummet!
Många av möblerna är tagna från kontoret och man skulle ju tro att kontoret nu är helt tomt, men icke ..... en del av möblerna som var i vardagsrummet har flyttat till kontoret.

Får återkomma i ett senare inlägg om hur kontoret har blivit.
Kan bara säga att det duger det också!

Men först skall jag njuta av den varma september som vi har!


Må bäst!2 kommentarer:

 1. Dear Heidi,
  It looks great everything. A dream ... in the real sense!
  Materials, colors, light ...

  Regards, Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks Mia! I'm so happy with the new sofas and chairs. Made the living room more welcoming!
   Have a lovely day!
   Heidi

   Radera