onsdag 30 oktober 2019

Tjejernas badrum är uppdaterad

Efter att ha bott på gården i drygt åtta år är det dags med lite uppfräschning. Saker slits och vissa saker var kanske inte precis det som var optimalt när vi flyttade in. Tjejernas badrum var ett sådant rum. Det blev liksom aldrig riktigt bra. Jag tyckte det var svårt att hitta bra badrumsmöbler som både var praktiska och snygga till ett vettigt pris.

Tjejernas badrum är nu uppdaterad med en lång bänk med lådor under som rymmer massor med prylar.


Tidigare hade vi ett skåp med två handfat och i ärlighetens namn så behövde tjejerna bänkytan framför två handfat. Oftast är man ju själva inne i badrummet och då räcker det ju faktiskt med ett stort handfat istället för två mindre. Även när man är två i badrummet samtidigt kan man ju undra om man verkligen behöver två handfat.
Jag vet att många vill ha två .... tro mig ... jag ritar hus och vet att många av mina kunder önskar två handfat, men jag undrar forfarande om man egentligen behöver det. Det blir ju då två vaskar som skall rengöras. Två vaskar som det kan bli stopp i avloppet på. 
Vi valde att ta bort ett av handfaten efter att nu har haft det i åtta år.


Badrumskåpen är från IKEA och har rymliga och smidiga lådor som erbjuder mycket förvaring. Det var främst det som önskades i tjejernas badrum. Här finns många prylar och skåp med hyllor är svåra att få överblick i. Lådor är så mycket lättare att ha koll på. IKEA har många smarta förvaringslösningar till sina badrumsskåp.

Dessa skåp finns i IKEAs badrumsserie GODMORGON.

Bänkskivan som är extra tjock är egentligen en köksskiva så den fick specialbeställas efter måtten på handfatet och bänkarna. Det är ett tåligt kompositmaterial som ser ut som marmor. Också denna kommer från IKEA.
Egentligen hade jag tänkt sätta en sockel på skåpen, men nu har vi vant oss med fötterna så dom får vara kvar ett tag. Jag kanske ändrar mig och det blir sockel lite senare.


Bredvid toaletten finns ett litet bord med lampa och plats för förvaring av toarullar och hygienartiklar i lådan. Handukshängaren är från Miller.
Vid fönstret sitter tjerna gärna och sminkar sig då man får naturlig dagsljus från fönstret.
Jag har tänkt att göra en liten rund utbyggnad av fönsterbrädan men det är ett av dom där projekten som kanske kommer att hända eller inte .... ja, ni vet. Man behöver det inte, men hade varit bra att ha. Sedan skall man åka till brädgården och köpa en liten bit MDF och så har dom endast stora bitar .... ja, ni vet.


Badrummet känns iallafall fräscht och tjejerna är nöjda.

I hallen utanför badrummet står ett kinesiskt skåp från Baazar där vi också förvarar handdukar och badrumsartiklar. Man kan nästan säga att detta också är en del av badrummet.


Tidigare var skåpet vitt, men jag tycker det blev mera effektfullt som svart och en vacker sommardag tog jag och sprayade skåpet svart. Det passar perfekt till svara ramar med svartvita fotografier och fåtöljen från House Doctor.

På andra sidan av hallen är möblerna också i svart och vitt.
Lamporna i taket har jag köpt i Thailand medan sidoborden som min äldsta dotter troligen kommer att stjäla till lägenheten i Uppsala kommer från Artwood. Soffan som egentligen är två fåtöljer och en pall kommer från Slettvoll. Kuddar är från HM Home.
Den svarta oversize lampan är från Ellos och den svarta lilla kinesiska kistan är från Baazar.


Här sitter vi inte så ofta, men det är en trevlig miljö här i den övre hallen innan man går ned till vardagsrummet.


I och för sig satt jag och yngsta dottern här igår och småpratade och insåg att här är det ju faktiskt ganska fint, men ändå sitter vi här aldrig.
Vi har så många andra platser att vara på.


När man kommer upp från trappan möter man skjutdörrar med speglar från Lumi. Speglarna i dörrarna gör rummet större. Bakom förvaras kläder och saker som vi inte använder så mycket och så ofta.


Snart blir det nog farväl till dom söta sidoborden från Artwood.
Undrar vad jag skal placera här istället. Har ju en hel del möbler runtom i huset som kanske kan få se något nytt. Jag gillar att flytta runt möbler. Det känns nästan som att man får nya saker.


Önskar er alla en riktig härlig Halloweenhelg!


Må bäst!