Kontoret

Både jag och min man jobbar mycket hemifrån. Jag är arkitekt och ritar hus och tillbyggnader åt privatpersoner i mitt egna företag DREAMS & COFFEE AB. Min man är konsult.

Jag påbörjar rit-projekten med kundbesök på plats där tillbyggnaden eller huset skall ritas. Sedan sitter jag hemma och jobbar förutom när vi har arbetsmöten då vi antingen är hos kund eller här i mitt kontor.


På mitt kontor är det högt i takt! 

Lampan har jag själv gjort och den är gjord av pinnar som hästarna har bitit barken av.
Mer om hur man gör en sådan lampa finns i ett annat inlägg HÄR.


Kontoret består av både skrivbord, soffa och fåtölj. Jag sitter helst vid skrivbordet och jobbar medan min man alltid sitter i en fåtölj med datorn i knät.


Skrivborden, skrivbordsstolar och matta kommer från IKEA, fåtöljen och soffan heter Abbey och kommer från ARTWOOD, kistor,  pall och mörka skåp kommer från INDISKA


Trappan upp leder till sovavdelningen tillika gästrummet.På sovloftet finns det plats till en hel familj; skön dubbelsäng och två enkelsängar. Överkasten och kuddarna kommer från Linum.


Precis brevid gästrummet/kontoret finns en egen toalett. Det är skönt för gästerna att ha sitt eget krypinn  med egen toalett när dom är på besök.


Badrumsmöblerna har jag designat själv och fått dom tillverkade via Baazar.
Observera att vi endast har kakel på golv och i dusch-ytan. Resten av väggarna är målade.
14 kommentarer:

 1. Hej och tack för en underbar blogg som ger mig massa inspiration❤
  Jag är fotograf som ska bygga min fotostudio samt kontor. Jag tycker ditt kontor ser ut som jag vill ha det och undrar om du har lust att dela med dig mått, läng, bredd samt takhöjd?
  Jag fortsätter följa dig och inspireras!
  Mvh Malin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin!

   Kul att du gillar bloggen. Och kontoret - ja, det är underbart. Hade man haft ett lite extrakök så hade det nästan räckt som en liten stuga vid havet.

   Måtten är 6,6 meter långt - 4,1 meter brett. Takhöjden upp till nock är 5,5 meter. 40 graders lutning på taket. Sedan har jag ett sovloft som täcker halva rummet. Takhöjden upp till sovloftet är 2,70.

   Lycka till med bygget av din studio.

   God Jul och bästa hälsningar
   Heidi

   Radera
 2. Tusen tusen tack❤ Då kan jag få en uppfattning om ytan samt höjden. Har funderat på att bygga 5 * 8 ungefär men med ett loft där jag kan ha skrivbord odyl och där inga små klåfingriga barnfingrar kan peta på all utrustning;) 5,5 meter låter högt men ser helt underbart ut. Hoppas min budget räcker...God Jul själv Malin ps vi byggde också ny hästgård för 5 år sedan men är inte på långa vägar där du är så himla fint och genomtänkt varenda detalj duktig är du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej igen, Malin!

   Du behöver takhöjden om du skall lyckas ha ett loft med takhöjd där du kan arbeta. Om du skall kunna ha ett skrivbord på en sådan yta rekommenderar jag dig att ha lägre takhöjd på loftet än jag har (välj 2,50) så vinner du 20 cm. Själva har vi ett loft där man endast kan stå upprest mitt i. Du märker det när du ritar upp det.
   Lycka till!

   Heidi

   Radera
 3. Hej!
  Först måste jag bara få säga, vilket drömhus ni har skapat. Helt fantastiskt! Jag är själv precis nybliven husägare och du är en stor inspirationskälla!
  Nu till min fråga: de möbler du skriver att du köpt från INDISKA, hur har du hittat dom? Jag har sökt med ljus och lykta men det enda jag hittar till är deras nätbutik och där finns ej några möbler direkt. Dom är så otroligt vackra, liksom resten av huset.

  Tacksam för svar:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin!

   Bästa stället att hitta Indiska möbler är att åka till Västberga i Stockholm. Där har dom sin möbelbutik. Dom har även en i Värtahamnen. Allt finns där - gamla som nya möbler. Unika möbler som ingen annan har. Åk dit - och ta med dig ett släp - du kommer att hitta jättemycket till bra priser!

   Lycka till
   Heidi

   Radera
 4. Hejhej!
  Detta är den finaste blogg jag besökt. Vad duktig du är.
  Ha en trevlig dag och må bäst.
  / birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du tycker det! Tack för trevlig kommentar!

   Ha en fortsatt skön sommar!

   Heidi

   Radera
 5. Hej, Fint hus. Älskar verkligen bilderna från ert kök, så fint och härligt kök. Men en fråga vad har ni köp stativ lamporna som ni har på kontoret?
  /Med vänlig hälsning Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kristina!

   Kul att du gillar vårt kök. Det gör jag med - bästa rummet i huset!
   Stativlamporna på kontoret är inköpta på Newport i NK-huset. http://www.newport.se/ Där finns det mycket vackert att hitta!

   Hoppas du hittar dom lampor du söker!

   Må bäst
   Heidi

   Radera
 6. fint! Gillar verkligen badrummet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör jag med. Det ser bättre ut i verkligheten än på bild.

   Må bäst
   Heidi

   Radera
 7. Hej Heidi! Tack för en jättebra blogg och fantastisk inspiration:)! Jag funderar på badrummet, kommer du ihåg vad ni hade för kakelplattor där? Namn, leverantör?

  Stort tack på förhand!

  Bästa hälsingar
  Elisabet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabet!
   Jag har nog glömt leverantören till kakelplattorna, tyvärr. Kan vara Konradssons kakel? Vet att jag hittade kakelplattorna på ByggOle i Nacka. Kakelplattorna hette Travertin. Hoppas det kan vara till någon hjälp.

   Vi är iallafall jättenöjda med dom och dom är lika fina nu som då - efter 5 år.

   Må så gott och ha en härlig sommar!

   Heidi

   Radera