onsdag 2 september 2015

Det roligaste jag vet - full galopp på en stubbåker!

Drömmen för många ryttare är att få rida i full galopp på en stubbåker.
Det är ju inte många dagar per år det finns en möjlighet att köra full fräs på en åker. När solen skiner och vädret är ljuvligt måste man bara ta för sig. I helgen var det just en sådan dag.


Och för alla som undrar om jag inte rider med hjälm, så jo - det gör jag alltid. Ville bara ha några läckra bilder och tog av hjälmen just på dessa bilder. Ber om ursäkt om bilderna upplevs stötande. Jag tyckte dom blev fina och det var det som var målet.


Min egna häst Diva är ett åttaårigt paint sto (American Paint Horse) . Hon har den mest underbara personligheten. Gnäggar på mig och kommer direkt när jag ropar. Gudomlig snäll. Lugn att rida ut med, men om man vill så kan man sätta fart och hon är med på det direkt. Jag behöver inte sitta skänkla på henne - ett litet pussljud och hon är iväg i full galopp. Jag behöver nästan inte dra i tyglarna för att få stopp på henne. En perfekt häst för mig.




Full rulle på stubbåkern - en liten filmsnutt på det roligaste jag vet:


Vissa i familjen rider på ridbanan - jag rider helst utanför!


Är så himla glad att vi njöt av helgens sol och sista sommarkänsla. 
Nu känns det som om hösten är här med regn och rusk.
Åkrarna håller på att plöjas upp, så nu är det slut på det roliga!

Som tur är har vi ju ridhuset som snart är klart. Just nu monteras lamporna. Det är lite småfix kvar på fasaden. Snart skall sargen upp och sedan är det klart.

Även om vi snart har ridhus att rida i hoppas jag personligen på krispiga höstdagar så man kan rida ut på långa ridturer i skog och mark. 

Det är inte bara jag som njöt av en galopp på stubbåkern. Här är yngsta dottern med sin welsh mountain ponny Solo.




Även mannen i huset tog sig en liten galopp på åkern även om han mest av allt rider på ridbanan.
Här på sin quarterhäst JJ (Jesse James).


Efter galoppen på stubbåkern blev det en trevlig ridtur i skog och mark.



För er som undrar hur det går med vår nya Thaihund måste jag säga att det går över förväntan. Han har verkligen anpassat sig till livet på gården. Följer med överallt, ligger vid mina fötter när jag jobbar, lycklig och glad och han går riktigt bra ihop med våra anda hundar.

En liten film när han följer med och hämtar min häst.
Han älskar sno lite hästpellets från hästarna när dom äter.



Må bäst!