söndag 28 februari 2016

Verandaliv i februari

Härliga dagar med fika ute! I helgen har jag fixat på verandorna. Gamla löv är bortborstade, kuddarna nytvättade. Nu är det dax för uteliv!


Att ha en American Porch (också kallad veranda) är guld värd. Utemöblerna kan stå ute året om med dynor, kuddar och plädar. Vi använder uteplatserna året om. Från november tills nu används dom inte så mycket, men nu på vårvintern är det underbart att fika ute i solskenet.


Solen värmer gott, men för att kunna sitta ute riktigt länge är det skönt med tjocka plädar och infravärme. 


Våra möbler i fuskrotting kommer från Plantagen. Vi köpte dom för 5 år sedan och dom är lika fina idag som då. Tyvärr finns dom inte längre kvar. Konstigt tycker jag för dom är riktig trevliga och flera har frågat här på bloggen om dom. Men tillsvarande hittar du hos andra leverantörer.

Förra året letade jag rätt på några utemöbler i konstrotting hos olika leverantörer.  Kolla HÄR för att få lite inspiration om det är det som du letar efter.


Här på gården har tjejerna i familjen haft vinterlov med mycket ridning och sovmorgnar. Vi vuxna har jobbat, men vi har blivit bjudna på goda bakverk. Trevligt!

Gott med Kärleksmums och kaffe!

 

Vårvintern är härlig med sin krispiga luft och värmande solstrålar, men jag längtar till våren och planteringen. Jag håller på så smått och planerar inför vårens och sommarens trädgårdsprojekt.


För er som inte har en veranda under tak men skulle önska en kan jag berätta att man kan bygga 15 kvadratmeter terrasstak (skärmtak) utan bygglov. Det kan vara bra att veta för er som inte redan har byggt en veranda. Mer information om bygglovsfria byggnationer hittar du hos Boverket

Uteplats under tak är guld värd både sommar som vinter. 



Vi har flera uteplatser - en i sydostläge och en i sydvästläge. Det är alltid vindstilla och soligt någonstans.


Solen går ned över gården och en härlig helg är snart slut!
När vi satt och fikade reflekterade vi över att vi snart har bott här i 5 år. För 5 år sedan kom husleveransen från Rörvikshus och huset höll huset på att byggas upp.
Såhär såg det ut för 5 år sedan:


Jisses vad tiden går fort, men oj vad mycket vi har hunnit med. Samma vy idag - 5 år senare:


Jag kommer ihåg alla förväntningar på det nya huset.
Såhär i efterhand måste jag säga att alla förväntningar har infriats med råge.
Jag är otroligt nöjd över att jag ritade vår egna gård, fick Rörvikshus att bygga det och att vi valde att leva livet på landet med hästar och hundar.

För 5 år sedan bodde vi i en sekelskiftsvilla i Älvsjö utanför Stockholm. Vi hade en hund. 
Nu bor vi på en stor gård strax utanför Enköping. Vi har sålt hus, byggt hus, stall, växthus, garage, pool och ridhus. Vi har hunnit skaffa 8 hästar och 3 hundar från Thailand. Vi har fixat trädgård, ridbana och stängslat hagar.

Oj, vad kul det varit!

Vi är alla väldigt nöjda!
Det är lite kul att blicka tillbaks och tänka på åren som gått!

För 5 år sedan satt vi i Thailand och fick bilder tillskickade från bygget av vår gård.
Det var otroligt roligt. Det var nog första gången vi önskade komma hem från Thailand lite tidigare än planerat.


Bygglov blev beviljat November 2010. Plattan blev gjuten i Januari 2011. Husleveransen kom i Februari och i Augusti samma år flyttade vi in. Det var ett spännande år!

Nu är det mest bara hemtrevligt och skönt!
Vi älskar vår gård och det liv vi har fått till.


Hoppas på fler soliga vårvinterdagar. 
Nu är det härligt att leva när solen går ned senare och dagarna är längre!

Även om vi njuter nu ser jag ser fram emot våren och sommaren med middag i växthuset. Just nu är det lite för kallt, men det är lite magiskt att vara där inne och  känna av stillheten och förhoppningen av vår och växtkraft.


Hoppas ni också haft en skön vinterhelg!



Må bäst!