söndag 4 september 2016

Häst, häst & häst - Westernclinic på gården!

I helgen rullade det in hästtransporter på gården. Vi hade bjudit upp duktiga reiningtränaren Waldemar Wass och det var dax för clinic. 


Som vanligt red min man Håkan hur mycket som helst och just denna helg var det extra mycket träning inför stortävlingen "september run down" i Axevalla som arrangeras i slutet av månaden.

Här var det fokus på slide stop som är ett moment i tävlingsgrenen reining som är westernridningens fartfyllda dressyrgren.
 

Visst ser det bra ut?


Håkan rider quarterhästen Barbie som egentligen var min häst, men han red henne så mycket bättre än jag så vi har bytt häst. Jag har tagit över hans gamla tävlingshäst och han har fått min. Det är inte alltid det blir som planerat. Ibland blir det bättre!
Personkemin mellan häst och ryttare är viktigt - nu har vi hittat helt rätt!


När det ena var klar var det dags för nästa ryttare.


Full fokus av både ryttare, tränare och mamma:


Ett vackert ekipage:


Det är inte bara människor som tittar på träningarna. Kolla bakom vindnätet - här har även våra hästar koll på vad som händer i ridhuset. Ibland undrar jag på vad hästar tänker på.


Det är inte bara reiningryttare som tränar. Även den svenska mästarinnan i långdistans, Caroline Franzèn, tränar för att få ännu bättre hästar. Caroline rider araber och dom har nog dom vackraste ansikten man kan tänka sig:


Det har varit en härlig helg med full fart i ridhuset. 
 

Våra egna hästar är nyfikna och har koll på alla nyhästar som tränar i ridhuset. 


Det är inte bara ridning på en clinic. Mat till hela gänget dukas också upp:


Idag blev det fläskfilé, potatis, potatisgratäng, sallad och goda såser:


Gott var det!


Och galningarna Håkan och Walle var mest hungrig och först att ta!


Må bäst!