torsdag 29 juni 2017

Nya fåtöljer eller nya hundkorgar?

Hela familjen är nöjda över dom nya fåtöljerna som nu har flyttat in i köket.
Fåtölj eller hundkorg? Beror nog lite på vem du frågar.


Hundarna älskar fåtöljerna och det är en av orsakerna till att vi har valt fåtöljer med avtagbar klädsel som kan tvättas. Dessa fåtöljer heter Färlöv och kommer från IKEA. Dom är ovanligt sköna att sitta i.
Älskar dom.


Äntligen har vi gjort om lite i köket. Det har tagit lite tid att fatta rätt beslut.

Tidigare hade vi möbler från Slettvoll som var väldigt vackra, men började bli rejält slitna. Möbler blir ju det när man använder dom mycket och en soffgrupp som som var 10 år och hade överlevt både småbarn, hundar och katter såg sliten ut.

Vi kollade på att byta klädsel, men det skulle kosta 45.000,- kronor.
Kände att jag blev lite snål och när jag var inom IKEA för att köpa något annat och ramlade på denna fåtölj som är en av varuhusets nyheter föll jag pladask. 
Fåtöljen kostar endast 4.495,- och pallen 1.995,-
Alla fyra fåtöljer och en fotpall kostade strax under 20.000,-


Jag kan nästan säga att jag har sparat 25.000,- om jag jämför med att byta klädsel på den gamla soffgruppen. Dessa tusenlappar kan jag nu använda till annat.

Och jag har faktiskt använt lite av pengarna till annat. Idag kom leveransen av nya matsalsstolar från Artwood. Våra gamla (men snygga) stolar från IKEA var riktigt slitna och nu har dom blivit ersatta av ännu snyggare matsalsstolar från Artwood.


Även matsalslampan är från Artwood, men den köptes för ett bra tag sedan.


Matsalsstolarna har avtagbar och tvättbar klädsel. Jag köpte faktiskt extra klädsel då jag vet av erfarenhet att en olycka snabbt är framme och då får man byta klädsel i all hast. 

Artwood har många vackra matsalsstolar, men tyvärr har dom flesta inte avtagbar klädsel och jag kan bara tänka mig hur illa det skulle se ut i vårt hem om vi inte kunde tvätta våra möbeltyger.
Undrar faktiskt hur det fungerar i andras hem. Hur sur blir man inte om någon spiller på möbler som inte kan tvättas? Hur tråkigt är det inte att bli sur?

Glad skall man vara - tvättbar klädsel skall man ha.


Jag tänkte byta till blå och vita kuddar som jag brukar göra om våren, men i år fick alla blå och vita kuddar flytta ut till verandan och kvar är dom bruna kuddarna och plädarna.
Jag gillar faktiskt kombinationen brunt och vitt. Ibland brukar jag tänka på att det vore trevligt med lite färg, men i ärlighetens namn så är jag just såhär tråkig när det gäller färgval.
Jag tycker mitt hem känns harmoniskt med blandningen av ljusa tygmöbler och mörkt trä. Det är inte så mycket som stör.


Blommorna jag plockade på dagens hundpromenad får bidra till färgerna i hemmet.


Man säger att man inte kan köpa sig lycklig, men visst känns det lite skönt att köpa nytt?
Jag är nöjd och hundarna är superglada nu när dom fått nya hundkorgar.


Som tur är finns BEMZ om man skulle önska en annan färg eller struktur på tyget.
Dom har specialiserat sig i att göra klädslar till IKEA-möbler och har både snygga tyger och bra kvalitet. Jag har faktiskt spanat på en klädsel i linne/bomull som är väldig snygg.

Jag är i tron att det är bra att ha några klädslar att varva mellan. Har man ljus klädsel syns det snabbt när det är skitigt och då tycker jag det är trevligt att bara kunna byta klädsel och tvätta lite senare.


I morgon är sista arbetsdagen innan jag tar semester.
Vi har haft några sköna dagar och det är faktiskt så att jag har tagit tillfället i akt och tagit ledigt några timmar när himlen har varit blå och solen värmande.


Ungarna har haft sommarlov några veckor nu, men dom har fått lite trädgårdsuppgifter.
Gräsklippning och ogräsplockning står på listan över sysslor.

Det blir så vackert när solen skiner och gräset är grönt och nyklipp


Nu tar jag semester från jobbet, men kommer nog att lägga in en och annan bild här på bloggen om livet på gården, ett och annat projekt, kundbesök och annat som dyker upp.

Hoppas på fina lata dagar med mycket solsken och en och annan regnskur så att man göra lite projekt inomhus också.

Lite bilder från hästryggen lär det också bli.
Just nu planerar vi en långritt med övernattning med våra egna hästar.
Det blir kul!


Må bäst och ha en riktig skön sommar!