onsdag 20 februari 2013

Utökning av familjen - en hund från Thailand

Det går knappt att undgå vi är väldigt förtjusta i djur.

Just nu söker vi hjälp att få hem en ny familjemedlem!

Stor lycka! Den 23 februari blev det klart. Goda snälla människor hjälper oss att få hem Pepsi den 15 mars. Tack alla underbara människor som har engagerat sig!

På vår Thailandsresa i vintras var vi på besök på LANTA ANIMAL WELFARE och hälsade på hos hundarna och katterna på centret.

Kolla gärna LANTA ANIMAL WELFAREs hemsida och titta på den härliga videon på första sidan.
Det finns goda människor -  människor som hjälper djur.Egentligen skulle vi inte ha någon ny hund - vi har djur så det räcker, men när vi var på besök på centret nämnde jag att vi (jag) var open minded på att ta hem en hund till och frågade om dom hade en charmig hund som skulle passa på vår gård. Klart dom hade - dum fråga - och dom visade oss runt och presenterade olika trevliga individer som skulle passa vår familj och våra andra djur.

Medan vi gick runt på centret och tittade på trevliga hundar såg jag en hona och hickade till. Hon såg ut som vår Thai-hund Russin. Hon hade samma ögon, samma blå tunga, samma skäll, samma rörelsemönster, samma allt. Det var kusligt - det var ju vår hund. 
Jag ba om att få hälsa på henne även om vi inte precis hade tänkt skaffa en hona till. 

Ni vet den där starka känslan av att här är det något speciellt.
Och det var det. Efter att ha hälsat på honan som kallas Pepsi och insett att det är en kopia av vår hund hemma frågade jag om hennes bakgrund:


Pepsi blev hittat som liten valp för 3 år sedan - samma vecka som jag hittade vår Thaihund Russin. Hon blev hittat 500 meter från där jag hittade vår Russin. Hon hade ett sår i bakre låret efter att något hade skurit henne.
När jag tänker mig tillbaks till 2010 kommer jag ihåg att dom undrade om denna valp ingick i kullen som Russin ingick i, men dom var inte säkra. Jag är säker. Detta är Russins syster - 98 % säker!

Hittade många trevliga hundar på centret som vi kunde ha tagit hem till Sverige, men vi kunde bara inte lämna denna lilla fina hona kvar i Thailand. Hon har bott i hundgård i 3 år! Visst blir dom omhändertagna - men vad är det för liv?
Veckan innan vi kom hade dom haft ett möte på centret och sagt att Pepsi verkligen behövde ett nytt hem. Hon var deprimerad och ville inte gå ut.Efter att vi hade besökt henne nästan varje dag i en vecka ändrade hon personlighet - hon blev lycklig, glad - fick livsgnistan tillbaks. Dom som jobbade på centret uppmärksammade förändringen. Och promenader - hon älskade det!
Efter två veckor var hon vår hund - helt och hållet!


Klart tjejen skulle bli vår nya familjemedlem!

När vi var där över jul och nyår var Pepsi parvo och rabies vaccinerad och blodprov var skickat för godkännande till Europa. Hunden får inte resa in i Europa förrän 3 månader efter godkännt blodprov. Tyvärr var hon inte resklar när vi var där så vi kunde inte ta med henne hem själva. 
Nu den 8 mars 2013 får hon komma lagligt till Sverige. 

Vi söker hjälp!

Känner du någon som skall från Thailand till Sverige efter den 8e mars?
Vi söker någon som kan ta med sig Pepsi som "bagage" från Thailand till Sverige. 

Lanta Animal Welfare fixar allt pappersarbete. Det är 100% lagligt. 
Vi betalar alla utgifter samt extra 1000 kronor för besväret.

Allt man behöver är att ta en låda med en hund och checka in med bagaget samt visa upp pappren i tullen när man landar på Arlanda. Vi står på flygplatsen och väntar.

Tyvärr går det inte att ta hunden med charterflyg. 
Bästa bolagen är SAS, KLM och Qatar. Thai-airways är för tok för dyr (45.0000,-)
Hjälp gärna och sprid budskapet och hjälp Pepsi att få ett fantastiskt liv i Sverige.


Visst är dom lika? Pepsi (ovan) och Russin (nedan). Bilden av Russin är tagen för 2,5 år sedan när hon kom från Thailand. Hon är fortfarande unghund och bara 10 månader på bilden.


Nu ser Russin ut såhär med sin tjocka vinterpäls. Konstigt att tänka på att hon kommer från Thailand där det är ungefär 30 grader varmt året om. 


Historien om Russin är också som en saga. 
En dag när jag satt och drack mitt morgonkaffe på stranden hörde jag att det skrek så fruktansvärt på en sea-gypsy kyrkogård som låg brevid. Jag sprang dit och mellan två gravar låg en liten uttorkat valp som skrek då två stora hundar var på henne.Ja, vad skulle jag göra? Jag visste ju att här fanns ingen hundmamma. Jag jagade bort dom stora hundarna. Valpen var ungefär sådär 5-6 veckor gammal - helt uttorkad och blödande från munnen. Jag tog hem henne, avlusade henne, matade och gav mycket kärlek.

Vi gick till Junie på Time for Lime och berättade om valpen som vi hade hittat och sa att vi kunde ta hand om den och socialisera den 3 månader innan vi åkte hem till Sverige igen. Vi hade hoppats att valpen skulle få ett nytt hem på ön.
  
Russin ca 2 månader.
Ja, tjena - kan man lämna ett sådant lite gull?
Sannolikheten att hitta ett hem på ön som är en muslimsk ö i Thailand är lika med noll. 
Hennes öde skulle bli att bo i hundgård resten av hennes liv. Det kändes inte helt rätt. Vi som skulle bygga hästgård och flytta. Livet kan inte alltid planeras - men det kan räddas!

Russin snart 4 månader
Även om vi hittade henne ett år för tidigt gick vi in i processen att få henne vaccinerad och resklar. Det tog sin tid, men efter ett halvår var hon hemma i Sverige.

Vi tackar Junie med personal på TIME FOR LIME och LANTA ANIMAL WELFARE för all hjälp som dom gett oss och alla djur dom hjälper.
Vissa människor är mer fantastiska än andra!

Junie som äger och driver Time for Lime låter all vinst gå att driva Lanta Animal Welfare. 
Time for lime är en fantastisk restaurant och matlagningsskola på Klong Dao Beach på Koh Lanta där man lär sig att göra gudomlig Thai-mat. Är man inte så intresserad av att göra mat kan man gå och äta samma gudomliga mat och dricka goda drinkar i solnedgången.
Och all vinst går till en god sak!

Här ett litet smakprov på vad som serveras - nu kommer jag inte ihåg vad allt var, men gott var det!


Hoppas vi får hjälp att flyga Pepsi hem till Sverige.
Sprid gärna budskapet vidare. Kontakta mig via bloggen eller på mail: heidi@dreamsandcoffee.se 

Det är flera hundar som behöver ett hem. Kontakta gärna Lanta Animal Welfare om ni tänker skaffa hund. Varför inte en intelligent och smart hund som verkligen behöver ett hem?

En hund från Thailand.

På bilden nedan finns härliga Lanta och Dok Dek  - två hundar med underbar personlighet, intelligenta, utåtriktade, personliga. Dom var på vår top-lista, men Pepsi fick ändå förstapriset.
Det finns flera - många fler. 


Önskar dig en underbar dag!


18 kommentarer:

 1. Jag känner mig manad att påpeka ironin. Pepsi fick spendera 3 månader i en bur säger ni, och det är inte okej. Men ni äter kött eller hur? En gris spendera HELA sitt liv i en bur så liten att den omöjliggör rörelse, lek, samvaro med sina artfränder, friska kroppar och sinnen för grisarna - men det är inte hemskt, eller? Det är INTE OKEJ att vända kinden åt sånt, men mycket bekvämare eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pepsi har varit i bur i 3 år - i övrigt sparkar du in öppna dörrar. Lägg din energi åt att göra någon glad istället för att gnälla på någon som gör något!
   Puss på dig!
   Heidi

   Radera
  2. Alla grisar har det inte dåligt faktiskt! Och man kan inte rädda alla djur, men man kanske kan göra något för någon. Trist att klanka ner på någon som ändå gör en insats. Någon kan inte göra allt, men alla kan göra något! Tänk på det du som klagar =)
   Tack för en fin blogg, Kram!

   Radera
 2. Vilken fantastisk tillfällighet att hitta en klart förmodad syster! Det måste vara ett stänk av ödet. Hoppas verkligen att det går smidigt att få hem henne så hon får börja leva livet !

  Lycka till

  Pia

  SvaraRadera
 3. oj oj får ståpäls å blir otroligt rörd av å läsa detta !! Vilken fantastisk fin gärning ni gör. Jag hoppas att ni snart får hem eran fina vovve.

  Lycka till !!

  Linda

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt att ni tar er an, ger tak, mat och kärlek åt ytterligare en Thai hund Heidi! En fin insats!! Tänk om fler gjorde egna insatser i stället för att bara gnälla! kram ina

  SvaraRadera
 5. Ni är fina människor!

  SvaraRadera
 6. Jag blev också väldig rörd av har läst detta! Ser fram emot att se bilder på när ni får hem hunden :). Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Ni är ju helt otroliga! Vad det värmer i mitt hjärta att ni tar hand om dessa hundar. Vi har också hundar här hemma, tre stycken, dock inte från Thailand. Vet inte om jag skulle våga åka dit och titta på hundarna, skulle nog vilja ta hem allihopa. Vi är i stället familjehem åt ett syskonpar som var i akut behov av ett nytt boende. På så vis hjälper vi till och det är en bra känsla att man kan vara till hjälp för andra.
  Måste fortsätta läsa din blogg, den berör mig.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej! Dgaj tgpp at Maya på LAW att ni söker eskort. Jag åker till Thailand i mitten av maj och hämtar min hund Cookie från LAW. För sent för er? Svara på detta och om det finns intresse så får ni mina uppgifter.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Spellcheck är bra, ibland.....

  SvaraRadera
 10. Så rørt je ble nå! Helt fantastisk gjort av dere:) håper det ordner seg for dere og at dere får henne hjem!

  SvaraRadera
 11. Hej! Fantastiskt det ni gör, skulle gärna göra detsamma om jag hade möjlighet. Vet att Hannah Graaf med familj är i Thailand nu och de har besökt både Lanta Animal Welfare och Time for Lime. Hon verkar ha ett stort hjärta och skulle säkert hjälpa er om hon kunde. Tror dock att deras hemresa är 4/3 och jag antar att man inte kan rucka på tidsreglerna. De verkar dock ha träffat mycket trevliga människor där borta så kanske de vet någon som ska resa hem senare. Kan vara värt ett försök att kontakta henne, förslagsvis på hennes blogg femme.se/hannah. Lycka till!

  SvaraRadera
 12. Tack alla goda snälla människor för allt engagemang. Jag har precis fått veta att någon kan ta hem Pepsi redan den 14 mars. Jag är så lycklig - både för oss och henne. Nu skall vi bara ordna allt det praktiska.
  Tack igen alla snälla!
  Må bäst och trevlig helg!
  Heidi

  SvaraRadera
 13. Vilken lycka för er..hoppas allt går bra..underbart att ni åter tar hand om en liten hund som behöver ett nytt hem.Kram Monica

  SvaraRadera
 14. Underbart! Här sitter jag och äter frukost och blir blöt i ögonen av din historia! Så skönt att ni får hem henne! Hon kommer att få det så bra hemma hos er :)Kram Lotta

  SvaraRadera
 15. <3 godt at noen har hjerte for dyr som ikke har det så bra .

  Ingunn

  SvaraRadera