onsdag 25 juni 2014

Snart kan du köpa ritningarna på mina Attefallshus

Jag har fått flera förfrågningar om att sälja ritningarna till Attefallshusen som jag ritat. Javisst går det att få köpa bygghandlingar av mig med arkitektritningar och konstruktionsritningar av dom olika Attefallshus som jag har gjort.


Jag håller på att sammanställer handlingarna för dom olika husen och min konstruktör Rolf Sundberg håller på att jobba med konstruktionerna. Vi skall kunna erbjuda ett riktigt fint paket till ett bra pris. Ge oss någon vecka till och i mitten av juli presenterar jag pris och erbjudandet både på Dreams & Coffee's hemsida och här på bloggen.

Bygganmälansritningarna kommer att vara lika detaljerade som bygglovshandlingar med arkitektritningar och detaljerad konstruktionsritningar. Dessa handlingarna är till för er som önskar bygga ert egna 25 kvadratsmeters bygglovsfria Attefallshus.

För er som önskar dessa hus i "färdig skick" kommer Rörvikshus att erbjuda detta. Även dom håller på att räkna på vad det skulle kosta att bygga färdiga Attefallshus. Jag återkommer mera när jag får priser och information om vem ni skall kontakta. Kolla även på deras hemsida; RÖRVIKSHUS

Vi borde kanske namnge husen - precis som IKEA gör på sina produkter. Just nu får nummer duga. Skall klura på några bra namn. 
Attefallshus - förslag 1:Detta 25 kvadratmeter stora huset har ett stort rum med ett fullrustad kök samt badrum på nedre plan. Över badrummet finns ett sovloft. Vikdörrarna är kanske dyra, men om sommaren när vädret är ljuvligt är det skönt att öppna upp vikdörrarna så att ute blir inne och inne blir ute.


Attefallshus - förslag 2:
Detta Attefallshuset skulle passa perfekt som ett komplementhus till ett klassiskt 20-talshus eller ett annan huvudhus med brutet tak. Även detta huset har ett sovloft. På nedre plan finns även en sovalkov med plats för en 120 cm bred säng. I det stora rummet tänker jag mig ett trinettkök mellan sovalkov och badrum.

Attefallshus - förslag 3:Rött eller vitt hus? Eller i samma färg som du har det hemma?Detta är en bredare variant av mina Attefallshus. Taklutningen är 27 grader och här får kök och badrum plats sida vid sida. Även i detta huset finns ett sovloft över badrummet och köket.

Attefallshus - förslag 4:Vikdörrarna gör så att hela gaveln öppnas upp. Här finns plats med badrum, fullrustad kök, vardagsrum och en hall där det finns plats för klädförvaring. Man kan här välja att sova i antingen en bäddsoffa eller på sovloftet som ligger över badrum och kök.
Attefall - förslag 5:Här är min personliga favorit av det 25 kvadratmeters bygglovsfria kompementhuset. Ett sådant skulle passa perfekt hos mig med en taklutning på 35 grader. Här finns både sovalkov och sovloft. Trinettköket får duga för gästerna - både kylskåp, spis och vask får plats. Mesta delen av maten gör vi nog tillsammans över grillen. Vardagsrummet blir stort och alla fönster gör att det blir ljust och känns ännu mera rymligt.
Jag hoppas jag har lyckats rita ett komplementhus som passar dig.
Snart är jag tillbaks med pris för arkitektritningar och konstruktionsritningar.

Jag ser också fram emot att se vad Rörvikshus kan erbjuda. Visst kan man snickra och sätta upp ett eget Attefallshus, men det är bra mycket skönare och smidigare att få ett färdigt uppsatt hus om man nu inte har tid och färdighet - eller lust.

Må så gott - så hörs vi snart igen!

Extra info 2014-08-19!

Nu kan du köpa arkitekt- och konstruktionsritningar på mina Attefallshus. All information finns på mitt företags hemsida: Dreams & Coffee AB

Välkommen!