torsdag 1 augusti 2013

Drömsemester i blått

Har precis kommit hem från en fantastisk semester i min hemstad Narvik. Är totalt utvilad, glad och lycklig! Vädret skulle bli sådär, men precis dagen efter vi kom slog det om och blev mer än sådär. Det blev helt fantastiskt - sol, vind och vatten!

Som tur var hade jag slängt med mig ett par shorts och iallafall en (!) kortärmad tröja. Fast det dög inte så många dagar - jag fick åka in till stan och köpa sommarkläder. Men vad gjorde det när det var dunder-rea i alla affärerna. 
Hade jo inte trott att vädret skulle bli så fantastiskt. Känns som jag har en bra relation med vädergudarna. Tack!


Vi har en stuga vid sjön med utsikt över Narvik, Ofotfjorden och dom vackra fjällen. Den Sovande Drottning är min absoluta favorit. Kolla fjället - det är som en drottning som ligger och sover i profil. Jag blir aldrig mätt av att titta på henne.


Här sitter vi och dricker morgonkaffet med utsikt över fjorden och fjällen.


Men mest av allt är vi i båthuset om dagarna. Jag har visat det förut här på bloggen, men det tål visas igen. Egentligen är det ett båthus med plats för båten på vintern, men med en flyttbar bänk och massor med kuddar blir det et perfekt mysställe för ombyte, fika, läsning och umgänge.


Det är inte så mycket som skall till för att få det trevligt. En massor med kuddar, lyktor och drivved. Helt klart ett tips för andra som har båthus vid vattnet. Man tar bara med sig fikakorgen, så kan man vara där hela dagen.


Och fika blir det en hel del av ..... och pappas supergoda mat och min mammas smarriga efterrätter. Går alltid upp några kilon när jag varit i Narvik. Men det är det värt.


Ett hörn i båthuset; fiskenät i taket, drivved, lyktor och massor med kuddar. 


Här är det gott att bara sitta och läsa:


Det andra hörnet. Många av kuddarna är från H&M Home. 


Lykterna skapar en skön stämning även om solen lyser där utanför:Stolarna som ser ut som hajar har en lokal snickare gjort efter en bild från liknande stolar som min mamma hittade på Gran Canaria.Här i viken ligger båthuset och stugan. Så vackert!


Havet är inte varmt, men mina galna barn och man badar ändå. Jag tar mest bilder. Jag har gjort mina dopp i kallt vatten.Nord-Norge är så förtrollande vackert och människorna så totalt underbara. Älskar deras humor - lite lätt rå utan krusiduller.  Hade det inte varit för klimatet så hade jag nog kunnat bo kvar, men med mörkret på vintern nord för polarcirkeln och all nederbörd (förutom dessa veckor) så tackar jag nej.
Men vackert är det - gudomligt vackert!

Nu är vi hemma igen och återupptar sommarens projekt.
Återkommer snart med bilder från gården; Nytt räcke, extra vindskivor, ny soffa, plank, planteringar. Ja, vi har inte legat på latsidan.
Det var kanske därför det var extra skönt att att bara åka iväg och göra ingenting.


Önskar er alla en fortsatt riktig skön sommar med sol, blå himmel och hav!

6 kommentarer:

 1. Åh, vilka härliga bilder! Vi är just hemkomna från Norge också, fast då från Oppdal, också fantastiskt vackert!

  SvaraRadera
 2. :) :), ja Norge er vakkert, men Sverige også på sitt vis. Og eg er akkurat komt heim frå ferie i Sverige, Skåne og Halland. Eg bur på Vestlandet så eg likar å sjå annen natur, så det Øppna landskapet og varmare ver er avslappande for meg! Men også godt å vere heime att og ta til på litt arbeid i heimen,....og besøke blogger med internett som funkar fort!

  SvaraRadera
 3. Nordnorge är verkligen breath-taking-vackert! Och ert lilla båthus ligger bara för fint! Helt underbart. Förstår att ni blir avkopplade där.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 4. Vilka fantastiskt fina bilder. Så härligt att ha en stuga att komma till när man nu inte vill bo där permanent. Båthuset är ju helt underbart.

  SvaraRadera
 5. Vad vackert, otroligt fina bilder.

  SvaraRadera
 6. Tack för trevliga kommentarer!

  Suger fortfarande på den blå karamellen - minnerna och bilderna för mig att le!

  Ha en fortsatt härlig sommar!

  Heidi

  SvaraRadera