måndag 5 augusti 2013

Ungdomsrum - från rosa till turkos

Det hela började med en shoppingtur med äldsta dottern. Vi gick inom Indiska bara för att jag älskar Indiska. Det finns alltid något vackert där - något extra, något med lite själ och som gör ett nytt hus lite mera levande.

Dottern tittade och pekade på olika turkosa saker och utbrast "när jag blir stor och flyttar hemifrån så vill jag ha turkosa detaljer i mitt hem". Varför vänta tills man flyttar hemifrån tänkte jag. Varför inte nu? Lillasystern rum behövde en uppfräschning och hon kunde ju få det rosa. Hon älskar ju rosa.

Så blev det - vi åkte till Indiska i Västberga och hittade ett ljuvligt skåp som fick vara basen för resten.

Skåpet är ett gammalt skåp från Indiska. I Västbergabutiken har dom både nyproducerade och gamla möbler. En butik som är väl värt ett besök.


Vi blev iallafall störtförtjusta i skåpet och det fick bli ledstjärnan i rummet. Krukorna och urnorna i turkost kommer också från Indiska. Många av lyktorna likaså. Den stora beige lyktan kommer från Mio.


Kuddor kommer från Indiska och Mio. Ungdomsfåtöljerna är från IKEA.
Lamporna är från Chatuchak Weekendmarked i Bangkok.


Innan såg rummet ut såhär:
 Bilden bakom sängen är en foto-tavla från IKEA. Sängen kommer också därifrån, men tyvärr produceras den inte längre. Jag tycker den är hur snygg som helst och för att få tag i den sökte vi på Blocket för att hitta sängen. 

Vi letar efter flera gardiner i ljus turkos - typ som dom ljusaste turkosa kuddarna, men det var svårt att hitta. Vi har tiden på oss. Det här får duga ett tag.

Vi fortsätter ha semester här på gården då vi fixar både ute och inne. När vi fick ny soffa i vardagsrummet har vi stuvat om rejält i rummen. Kontoret är "uppdaterat" - vardagsrummet likaså. Återkommer i morgon om hur kontoret blev. Jag kanske även hinner ta några snygga bilder av vardagsrummet också.

Ha en fortsatt härlig semester!

Njut!


8 kommentarer:

 1. Blev väldigt fint! Jag älskar också turkosa, sambon kan tycka det blir för mycket dock.Såg en turkos kajak när jag var i Norge. Vilken dröm! hade jag haft pengar där och då så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Turkost är inte min favoritfärg, men jag tycker det är kul när barnen vill prova. Med mycket beige och vitt så blir turkost riktigt bra.

   Må bäst!

   Heidi

   Radera
 2. Jag har inte turkos som favoritfärg, men det där blev jättesnyggt. Fräscht!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte hellre turkos som favoritfärg, men det är kul att få experimentera i barnens rum. I vardagsrum, kök och kontor är det nog inte sannolikt att turkost kommer att visas.

   Må bäst!

   Heidi

   Radera
 3. Så snyggt och fräscht det blev. Vilken snäll mamma du är som fixar utan att de frågat :-) Kanonfina skålar du gjort.

  Kram Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena! Tycker det är grymt kul att fixa tillsammans med tjejerna.

   Må bäst
   Heidi

   Radera
 4. Hejsan Heidi!

  Jättekul att se dina fina bilder på tjejernas rum och dom härliga bilderna från Narvik! Indiska är också en av mina favoritaffärer. Welcome back to Enköping! ;-)
  Kram,
  Marit :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönt att vara hemma fast det var totalt ljuvligt att vara i Nord-Norge när solen sken!

   Må bäst
   Heidi

   Radera