måndag 2 september 2013

New England hus - en idé!

Flera gillar vårt hus som jag har ritat och har kontaktad Rörvikshus som var vår valda husleverantör. Rörvikshus har vårt hus som en inspiration till andra som vill bygga ett nytt New Englandhus, däremot är inte vårt hus ett av deras standardhus. Det är jag som har upphovsrätt till det och jag vill ju inte att någon skall ha ett helt likadant hus som mig, men ett liknande får man gärna. Jag samarbetar med Rörvikshus så vill ni anlita dom som husleverantör ritar jag gärna ditt New Englandhus så dom får bygga det. Kolla gärna mitt företags hemsida Dreams & Coffee AB och titta på några hus jag ritat.

Så nu har jag ritat ett hus som liknar lite på mitt. Lite mindre, men ändå samma känsla. Vad tycks?


Detta är bara en idé till hus. Ett hus måste anpassas till den tomt och väderstreck som tomten ligger på. Sedan måste man se till dom boendes behov och plånbok. Och sist, men inte minst - hur mycket får man bygga på den tomt man har. Det varierar helt från tomt till tomt och kommun till kommun.

Detta huset har en byggyta på 160 kvadratmeter och en boyta på 244 kvadratmeter.


Jag tänkte mig att entrén skulle vara välkommen, men att ytorna man vill vara på skall vara dolt från entrén så man kan ha lite privatliv i trädgården. Sånt tycker jag är viktigt, och jag märker att mina kunder tycker likaså.
Vissa delar i huset har två våningar. Någon del av huset har 1,5 våningar och i ena vardagsrummet som hänger ihop med köket är det helt upp till nock.Entrén och baksidan .... eller är det framsidan? Som sagt - detta är en idéskiss och ett riktigt hus till en riktig kund måste anpassas till tomten, väderstreck och kundens behov och smak.


Jag själv skulle kunnat ha detta huset, men då skulle jag lägga entrén på ett annat ställe så det skulle passa vår tomt. 


Jag har gjort flera förslag till rumsindelningar - olika förslag som passar olika människor och deras livsstil.

Jobbet efter semestern startade i raketfart där jag besökte kunder som har väntat på att jag skulle träffa dom för ett första möte - det har varit Norge, Lidingö, Edsbyn, Saltsjö-Boo, Ljusterö, Nacka, Arboga, Täby, Åkersberga, Märsta och Spånga. Spännande projekt med härliga människor. Allt från nybyggnationer (New England hus) till tillbyggnad av 1800-tals hus. 

Nu har jag gjort en plan så jag har tid att jobba med var och en. Kvalitet och nöjda kunder är det viktigaste i mitt jobb. Jag tänker att detta är troligen dessa människors absolut största projekt i livet - det är deras hem och deras drömmar jag skall hjälpa att förverkliga.
Jag tycker det känns viktigt.

Kolla gärna en av mina kunder som jag skall jobba med i höst - Sofia Leanders. Hon bloggar på Aftonbladet: http://bloggar.aftonbladet.se/knaada/
Hon kommer säkerligen att blogga om utvecklingen av hennes hem från en 20-talsvilla med eternitplattor till en 20-talsvilla som kommer att ha en touch av New England.


Jag har gjort en hel del här hemma också, men inte hunnit ta många bilder än. 
På bilden ovan ser ni det nya räcket som jag har gjort vid groventrén. Lovar komma med fler bilder på det.

I helgen! Då så! Då skall det fotograferas.
Innan fredag skall huset piffas upp rejält, för då kommer fotograf och stylist och gör hemma hos-reportage. Då skall även jag ta fram kameran och ta några bilder till bloggen.

Och för er som tror att alla hem som visas i tidningen ser så perfekt ut hela tiden; glöm det! Det skall piffas och puffas, nya blommor, städas, tvättas ...... you name it. När fredagen är över skall jag pusta ut! Sen skall jag stöka till huset igen så att det ser ut som om jag lever i det! Fast det bjuder jag inte er på!

Det jag däremot kan bjuda er på är vårt nya plank vid parkeringen bredvid garaget.


Ett helt vanligt plank, men för att få lite liv i det så har jag planterat klängväxter och satt krukor där.Vi har två stora hagar till hästarna; en vid lösdriften och en här bak huset och garaget. När hästarna är här behöv krokar att hänga upp grimmorna. Man orkar ju inte gå hela vägen till stallet för att hänga upp dom. Här har jag gjort ett lite tak så att dom inte skall bli så blöta när det regnar.


Ett vanligt plank, svartbetsade trätunnor med buxbom och rödbladig alunrot och krokar för grimmorna.


Jag hängde även upp en lykta med ett ljus på batteri. Det ser verkligen ut som om vi tänder lyktan varje kväll för ljuset flimrar som på riktigt. Det är en timer i ljuset, så varje kväll lyser den i antingen 4 eller 8 timmar beroende på vad jag ställer den på. En riktig bra uppfinning tycker jag.
Jag köpte den på vår målarbutik, och jag har sett att flera inredningsaffärer har dom.


Må bäst och ta hand om er!7 kommentarer:

 1. Du har verkligen sinne för detaljer. Snyggt och praktiskt.

  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Så spennende:-) det var et kjempefint hus! Hadde jeg bar visst om deg før vi begynte å tegne vårthus;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du virker få en kjempefint hus uten at jeg er inblandet. Lykke til videre med bygget. Forstår at det er en spennende prosess dere er i og at dere vil at det skall gå fortere nå når dere kommer nermere målet. Lykke til videre!
   Heidi

   Radera
 3. Hej!
  jag har lånat några utav dina bilder av ditt hus då jag tycker det är så fint och inspirerande.
  jag brukar spara bilder på fina hus så skriver jag ut dom och samlar dom i ett album för inspiration.
  albumet är endast för mig och jag hoppas att det är okej annars får du säga till.
  Ha en fin dag
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget problem, Joanna! Bloggen är till för att inspirera andra. Må bäst!
   Heidi

   Radera
 4. Hej!
  du är så fantastiskt duktig och din gård är ju bara en dröm!!!
  Du som är arkitekt, vad tycker du om vårt hus http://mittinredningliv.blogspot.se/ som vi ritat själva i mannens cad program ... :)
  Kram och trevlig helg!

  SvaraRadera