söndag 24 maj 2015

Härlig helg med westernclinic, plantering och fix

En dunderhärlig helg är slut! Jag känner att jag har hunnit med allt; sovmorgon, plantera, fixa, rida, sova i hängmattan, ätit god mat, umgåtts och till och med varit på både Plantagen, Blomsterland och IKEA. Och jag är inte trött! Våren ger mig verkligen energi!


Solnedgångsuteplatsen är fixad med nya dynor från IKEA samt planteringar från både Plantagen och Blomsterland. Nu kan våren och sommaren komma - jag är redo!


På denna uteplatsen sitter vi på eftermiddagarna och långt ut på kvällen. Det är vår solnedgångsterrass. Jag har sagt det förr och säger det igen - alla borde ha en "American Porch" (en veranda med tak). Här kan man ha kuddar i möblerna året om. Man kan sitta ute även om det regnar. Helt underbart!


Ni vet väl att man utan att söka bygglov kan bygga en 15 kvadratmeter stort terrasstak.
Hos Boverket hittar du mer information om bygglovsfria åtgärder. När det gäller terrasstak (också kallat skärmtak) står det: " Du får utan bygglov anordna skärmtak över uteplatser, altaner, balkonger eller entréer om skärmtaken tillsammans inte är större än 15 kvadratmeter."

Kanske sommarens byggprojekt för någon?
Jag rekommenderar det till max.


Här njuter vi med ett glas vin efter en lång dag med häst och fix.


I helgen hade vi Westernclinic med Waldemar Wass här på gården. 
Det är alltid lika trevligt när hästtransporterna rullar in på gården och nya människor och hästar kommer på besök. Det är en stor variation på ridkunskaperna - allt från nybörjare till riktigt duktiga ryttare och från unghästar till erfarna kusar. En härlig mix.


Min man Håkan rider nog mest. Han är uppe med tuppen och rider en sju - åtta pass om dagen. Det är nog det roligaste han vet. Och duktig blir man också när man tränar så mycket. Jag har insett att man måste träna om man skall bli duktig. Så är det ju med allt. Skall man lyckas måste man jobba. Inget kommer gratis!

Jag har bestämt mig för att inte bli bäst på att rida. Jag orkar faktiskt inte. Att vara OK duger för mig. Jag vill mest bara njuta av naturen och relationen med djuren. När jag rider så är det i skog och mark. Det gör mig lycklig. Här i huset får man göra som man vill bara man är snäll mot djuren!


Och som vanligt hade vi ett fantastiskt väder.


Sittplatserna jag fixade förra veckan bakom växthuset funkade jättebra. Perfekt ställe att ha koll på alla som rider. Efter ridpasset skall benskydden av. Dessa quarterhästar är så underbart lugna. Här plockas skydd och träns av och hästen bara står. När man går in i stallet går man först och hästen bara följer. 
Fina djur!


Nu är den slut - en underbar helg med trevlig umgänge och god mat och dryck.
När vi har clinics kommer vår duktiga tränare Waldemar Wass upp till gården och tränar en och en ryttare som vill utveckla sin ridning tillsammans med sin häst.
Det är en skön stämning. När man inte själv rider kan man titta på när någon annan rider. Man lär sig rätt så mycket genom att lyssna på feedback som andra får.

Någon fixar fika medan andra fixar lunch.
I lördags blev det riktig cowboymat; Chili con Carne.
Oj, vad mätt man blev. Då var det skönt att lägga sig i hängmattan och bara sova en stund.
Tyckte faktiskt lite synd om personerna som skulle upp i sadeln precis efter lunchen.


I morgon måndag är det jobb igen. Både jag och Håkan har jobbat väldigt mycket denna vintern. Nu ser vi fram emot fler härliga helger och en lång semester till sommaren.
Här på verandan kommer jag att tillbringa många timmar.


Ser faktiskt väldigt mycket fram emot lite ledighet - lite semester. Kan faktiskt tänka mig att sitta här och njuta med en god bok och lyssna på skön musik. Det var verkligen länge sedan.


Idag avslutade vi helgen med ett glas vin i solnedgången. Tyckte dom nya växterna och palmerna jag köpte på Blomsterland gjorde sig gott här på verandan. Palmerna får flytta in när vintern kommer, men först får dom stå ute hela sommaren.


Hoppas ni också har haft en underbar helg!

Må bäst!


6 kommentarer:

 1. Vilken altan ni har!!! Underbar. dynorna kan vara ute under vintern skriver du... en kanske konstig fråga, men möglar de inte då.... ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lena!

   Dynerna har inte möglat hittills. Dom vita dynorna tar jag dock in och ersätter med mörkare dynor på vinterhalvåret. Detta beror främst på att hundarna älskar ligga i möblerna och lapa sol om det finns under höst och vinterhalvåret. Just denna tid är det oftast lera på tassarna, så det syns mindre på det mörka tyget.
   Mögel kommer ofta på tyger som blir fuktiga och våta, så det är viktigt att dom står ordentligt under tak så att det inte kommer in regn och snö.
   Må så gott!
   Heidi

   Radera
  2. Oh, på så vis. Tusen tack för utförligt svar :)

   Radera
 2. Tusen tack för en superdag!

  Hälsningar
  Susanne & Marita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att ni kunde komma! Välkommen tillbaks!
   Må bäst tills dess!

   Heidi

   Radera