torsdag 30 april 2020

Hippson på besök - Stalldrömmar

Idag kom tidningen Hippson på besök och ville göra ett reportage om "Stalldrömmar". 
Reportaget kommer att finnas i numret som ges ut i mitten av juni i år.


Vilken tur att förmiddagen bjöd på rätt så trevligt väder. Man vill ju alltid visa upp sin gård från den bästa sidan även om grönskan inte helt har kommit igång, men å andra sidan är det ju så i hela landet så man får stå ut med att det är sådär lagom grönt. Det var iallafall sol.


Som vanligt fick min häst Diva gå lös i trädgården och erbjuda sin tjänst som gräsklippare. Vissa har robotgräsklippare och tomtar som dekoration. 


Vi har oftast Diva i trädgården och ibland någon annan häst som idag när Barbie också fick smaka på det lite grönare gräset.


När Hippson var på besök var det var främst stallet som var i fokus, men det lustiga är ju att vårt stall knappt används som stall. Här bor inga hästar.


Våra hästar går på lösdrift och stallet är mest för att fixa i ordning hästar före och efter ridning.
Här i hörnet sitter oftast Håkan när han väntar på att hästen skall äta klart. Det erbjuds alltid pellets före och efter ridning. Dubbel belöning.


Sedan är det ju inget fel att ha en snygg sadelkammare. Från sadelkammaren kan man både se ut i hagen och in till stallet då det finns fönster emellan stall och sadelkammare.


Sommarblommorna står kvar här inne och väntar på att komma ut. Som tur är har vi inte ställt ut blommorna än då vi haft minusgrader om nätterna. Förhoppningsvis kommer Maj att bjuda på frostfria nätter. Ser fram emot att fixa med växter och plantera lite mera.


Önskar er alla en riktig härlig Valborg och långhelg.
Tyvärr skall inte vädret bli sådär strålande men vi behöver verkligen regn då vi inte haft nederbörd på länge nu. Jag tänker satsa på inomhusaktiviteter och må bra ändå.

Håkan lär nog vara i ridhuset och träna på att rida utan träns.
Det är så läckert när han kör reining med olika tempon i galopp, spin, stop, galoppombyten, backning och rollback utan träns.


Rida ut i solskenet kan jag göra en annan dag. Vi åker ingenstans i helgen, i veckan, i sommar eller i år. Det gäller att njuta av livet och på något märkligt sätt känns det riktigt bra att slå ned på takten och bara vara. 


Må bäst och ta hand om er!